Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nálatok problémáztak a párod szülei/szüleid a valláson?
Én katolikus,párom református,de hinni egyikünk se hisz.Én családomat nem érdekelte a templomi,családban senkinek nem volt,pároms szülei viszont akartak,ezen ne múljon a boldogságuk,lett református esküvő,nekem pár fényképpel több,nekik viszont boldogság,ennyit megért (nem rajonganak értem,de mivel ebben engedtem,már nem utálnak legalább)
Másban persze nem engedek :)
Nem szerencsére, mi sem, anyuék sem és párom szülei sem nagy hívők. Pedig én református vagyok, ő pedig katolikus.
Tavaly májusban voltunk egy esküvőn, náluk ugyan az volt a felállás, mint nálunk, csak fordítva, ott úgy csinálták, hogy református templomba volt az esküvő, de ott volt a katolikus is, így mind a ketten összeadták őket.
Ezt ti is megcsinálhatjátok. Kivéve ha a pap nem ellenkezik, hogy más templomba menjen.
SOHA. Más kérdés, hogy ne is hagynám nekik, mert semmi közük hozzá, hogy miben hiszek, vagy egyáltalán bárkinek. Ez mindenkinek szuverén joga csak sajnos a gyakorlatban mégsem valósul meg,(legalábbis ezt látom a világban, a környezetemben szerencsére senki sem ad erre)sőt, általában elválaszt a vallás embereket egymástól. Ezért is hiteltelenek számomra a fanatikusan vallásos emberek, mert már itt bebizonyosodik, hogy a vallásos ember nem egyenlő a jó emberrel. Különben nem okozna másnak azzal gyötrődést, hogy Ő MAGA nem képes elfogadni valaki mást ilyen alapon. Most komolyan, tényleg ez számít? Elég szomorú.
Szerencsére nem tudok neked tanácsot adni, mivel úgy tűnik, te nagyon is adsz erre a kérdésre. Én mennék balra, ők meg jobbra...
Nálunk olyan értelemben volt, hogy én katolikusnak vagyok keresztelve, s férjem reformátusnak, de mind a ketten pünkösdi gyülekezetbe jártunk. Aztán elköltöztünk egy nagyon távoli városba, és ott református Istentiszteletekre jártunk el. Ezért a református esküvő mellett döntöttünk, de a katolikus szóba sem jött.
Végülis anyum, meg nagymamámék ki is voltak bukva, hogy Óóó te jó ég, hisz én meg a családom katolikusok vagyunk,(illetve csak annak vagyunk keresztelve, mert ők sem hívők, abszolút nem) és mégis református esküvőnk lesz??
Nem tudom, de elég nehéz volt velük megértetni a szitut annak ellenére, hogy tényleg tojnak a katolikus vallásra. Ezért nem is értettem, h miért ragaszkodnak a katolikus esküvőhöz. De végülis csak az lett, amit mi szerettünk volna. Mi nem tartottunk volna katolikus esküvőt senki kedvéért sem.
Az a lényeg, h ti mit szeretnétek. ha neked mindegy, de a párodnak fontos, akkor evidens, hogy a párod vallása szerint esküdjetek (persze, csak ha mindketten szeretnétek)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!