Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a véleményetek erről a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről a feltételről? Ti tudnátok teljesíteni?

Figyelt kérdés

Ismerem a vőlegényem már nagyjából 10 éve, de úgy 5 éve vagyunk egy pár. Én mindig dohányoztam, így ismert meg, így fogadott el (elvileg). Az elmúlt 1-másfél évben többször próbáltam letenni a cigit az ő hatására, átlag 1-3 hónapokra sikerült, de mindig visszajött az életembe. Persze utána voltak nagy veszekedések, számonkérések a részéről ilyenkor, hogy minek szoktam vissza. Most, hogy közeleg az esküvő, azt mondta, csak akkor vesz el, ha végleg leteszem a cigit, mert nem tudja tolerálni a dohányzásom. De olyan igazságtalannak érzem, hiszem így ismert meg. Próbálkoztam elektromos cigivel is, nikotintapasszal, akupunktúrával... Egyszerűen függő vagyok, és kész.. De mit tegyek? Mert különben szeretem, és ő is engem, de ebben a kérdésben soha nem lesz megegyezés..

Ti mit tennétek? Mit mondjak neki, amitől talán elfogadja?

2013. febr. 13. 14:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 A kérdező kommentje:
Ahhoz képest rengeteget ér, ha rögtön abbahagyom, mintha végigbagóznám napi pár szállal a terhességet (mert rengetegen így csinálják). Vagy ha végigpiálnám, vagy a szegénység miatt zsíroskenyéren élnék.. Itt is vannak azért fokozatok, és szerintem a legtöbb dohányzó nő ezt a módszert követi, hogy vagy csökkenti a kívánt teherbeesés előtt, vagy akkor hagyja abba, ha sikerült. De le a kalappal az előtt, aki le is teszi! Csak tudom magamról, hogy nem menne.
2013. febr. 13. 15:41
 32/75 anonim ***** válasza:
32%

Könyörgöm jöjjön már egy olyan ember aki évikig dohányzott és sikeresen leszokott , évek óta nem szívja.

Itt minid olyan osztja az észt aki életében nem szokott le semmiről. könnyű mondogatni hogy én biztos így én biztos úgy.

Ja és nem dohányzom.

2013. febr. 13. 15:43
 33/75 anonim ***** válasza:
23%

Ezt a h*lye dumát, kérdező, hogy többet ér..

Most komolyan, ha fogyatékos lesz a gyereked, azt mondod majd, hogy "de legalább él"? Nem lenne jobb, ha azt mondhatnád, hogy "de legalább egészséges"?

Végigcigizheted a terhességed, nem nyom sokat a latba, ha előtte 1,5 évvel is cigiztél. Felesleges abbahagynod.

Ha fogyatékos, nikotinfüggő gyermeked születik, annak szegénynek ugyanakkora esélye van rá akkor is, ha terhesség alatt, vagy előtt cigizel.

2013. febr. 13. 15:48
 34/75 anonim ***** válasza:
39%

Én viszont azt vallom, hogy nőknek nem lenne szabad dohányozniuk (vagyis hát inkább senkinek..), mert nagyon veszélyes a babára. És sosem ürül ki 100%-osan szervezetből. Lehet, hogy 5 éve abbahagytad, mégis emiatt születik fogyatékos gyermeked.

Arról nem beszélve, hogy terhesség alatt mélyvénás trombózis is sokkal nagyobb eséllyel lehet. Az meg ha "elindul" és eléri a tüdődet, ott halsz meg helyben.

2013. febr. 13. 15:50
 35/75 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez egyáltalán nem igaz, amit írsz. Rengeteg dohányzó nőnek születik egészséges gyereke, sőt, rengeteg olyannak is, aki nem figyel a normális táplálkozásra és vitaminokra, vagy épp extrém módon túlsúlyos, vagy bármi betegsége van.. Nem lehet így általánosítani, ahogy te teszed.
2013. febr. 13. 15:51
 36/75 anonim ***** válasza:
100%

az e-cigit próbáltad már?

a környezetemben akik dohányoztak szinte egytől egyig átálltak, aki leszokásból annak lassan fokozatosan úgy néz ki sikerül, a többiek pedig csak a kedvezőbb ára miatt váltottak.

csak egy ötlet

én nem dohányzom , régen sem voltam függő 1 dobozzal szívtam 5 naponta. én azt mondtam holnaptól nem, és azóta 2 szer pár slukkot szívtam, utoljára 1 hónapja a sógorom bnőjének gyújtottam cigit, köhögőgörcs majdnem hányással lett az eredménye...2006-óta nem dohányzom, előtte 2 évig tartott a "hóbort"

26/n

2013. febr. 13. 15:54
 37/75 anonim ***** válasza:
62%

Azért tegyük már tisztába a dolgokat!

Nem lesz senkinek se fogyatékos a gyereke azért, mert a terhesség előtt dohányzott! Azért javasolják eleve az abbahagyását, mert ha akkor hagyod abba, mikor észreveszed, akkor már egy ideje terhes vagy. És ennek LEHETnek káros hatásai, de véletlen sem lesz fogyatékos a gyerek. Pl. a koraterhességi dohányzás csökkenti az embrió csírasejtjeinek számát, amikből később petesejt vagy spermium lesz. De nem fogyatékos lesz a gyerek!

Meg nem telik évekbe míg "kiürül". Ugyanmár! Ez legalább akkora baromság, mint az, hogy évek kellenek, mire a fogamzásgátló kiürül... Mikor egy szemet kihagysz és már terhes leszel..

2013. febr. 13. 15:56
 38/75 anonim ***** válasza:
47%

Nőgyógyászaton dolgozom, de voltam már szülészeten is. Sokkal több fogyatékos születik a dohányosok közül! Pedig "terhesség alatt nem szívtam egy szálat se". Na és akkor magyarázhatom a kedves anyukámat, hogy legalább 1,5 évvel a teherbeesése előtt abba kellett volna hagynia.

A fogyatékos újszülöttekről vezettünk egy ilyen kis naplót, és 88 vagy 89%-uk anyja dohányzott.

Amíg nem vagy benne ebben a szakmában, nem érted meg. Csak sajnos más hibájából sem tanulsz, úgy látom.. :( Nem igazán zavarna, ha a SAJÁT károdon tanulnád meg, de ez sajnos a babád kára lesz...

2013. febr. 13. 15:56
 39/75 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem jogos, hogy azt szeretné, szokj le.

Ez a te érdeked is, nem csak az övé.

Az meg, hogy így ismert meg, szerintem nem mentség.

Attól még szerethet, hogy van egy nagyon egészségtelen szokásod, amiről akaraterővel le lehet szokni! Hidd el!

A cigizés nem olyan dolog, amiről nem tehetsz, amit a sorstól kaptál, szóval nem olyan, mintha azt mondaná, hogy mondjuk kopaszon ismert meg, de most azt akarja, hogy hajbeültetést csinálj.

Én leszoknék a helyedben, nem csak a párodért, magadért, az egészségedért, és nem utolsósorban az anyagi előnyért. Elég drága a cigi...

2013. febr. 13. 15:57
 40/75 anonim ***** válasza:
45%

ja persze, nőgyógyászaton dolgoztál, meg füzetkét írtatok. Miként dolgoztál ott takarítóként?

A dohányzást előtte max. annyit hat, hogy nehezebb a teherbeesés.

Ha közben is dohányzik, nő a vetélés esélye, kisebbsúlyú baba születhet, koraszülés, az újszülöttnek légúti problémái lehetnek, fertőzéseket könnyeben szedhet össze.

DE NEM FOGYATÉKOS LESZ!

És a kérdésnek ehhez különben sincs köze.

2013. febr. 13. 16:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!