Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről a feltételről? Ti tudnátok teljesíteni?
Ismerem a vőlegényem már nagyjából 10 éve, de úgy 5 éve vagyunk egy pár. Én mindig dohányoztam, így ismert meg, így fogadott el (elvileg). Az elmúlt 1-másfél évben többször próbáltam letenni a cigit az ő hatására, átlag 1-3 hónapokra sikerült, de mindig visszajött az életembe. Persze utána voltak nagy veszekedések, számonkérések a részéről ilyenkor, hogy minek szoktam vissza. Most, hogy közeleg az esküvő, azt mondta, csak akkor vesz el, ha végleg leteszem a cigit, mert nem tudja tolerálni a dohányzásom. De olyan igazságtalannak érzem, hiszem így ismert meg. Próbálkoztam elektromos cigivel is, nikotintapasszal, akupunktúrával... Egyszerűen függő vagyok, és kész.. De mit tegyek? Mert különben szeretem, és ő is engem, de ebben a kérdésben soha nem lesz megegyezés..
Ti mit tennétek? Mit mondjak neki, amitől talán elfogadja?
Hát az oké, hogy így ismert meg, de ha most a konkrét esetet nézem, akkor igaza van. Itt ugyanis egy rettentő káros szokásról van szó, rengeteg pénzt elvisz és borzasztóan egészségtelen. Lehet azóta erre ráébredt és ezért mondja. Az ember ízlése változik, és itt nem mondhatnám, hogy rossz irányba történt a változás. Le kell szokni és kész, olyan nincs, hogy nem megy, csak nem akar az ember. Ha nem akarsz, akkor meg egyértelmű a megoldás.
Én biztosan tudnám teljesíteni, hiszen be kell látni, hogy hülyeség bagózni. Bár van különbség, de azért egy alkoholistát sem vesz el az ember, mert mégis csak házasságról van szó, amit jobb esetben életetek végéig szól. Amíg csak párkapcsolatban éltek, addig bárki simán leléphet, ha nem tetszik a másik, de ha már gyerek is lesz akkor már neccesebb, gondolom ezért is akarja azt most megoldani.
Én nem ígérgettem, hogy leszokok, csak megpróbáltam a kedvére tenni. Igazából mindig éreztem, hogy nem lesz hosszú életű az életmódváltás. Nekem is jobb volt a közérzetem, mikor nem dohányoztam, meg jobban ment az edzés, mégsem elég ez a motiváció.. A baba biztos más lenne. Egyszer teszteltem pozitívat, igaz, hogy hamar elment a baba (4 hetesen), de rögtön abbahagytam. Na akkor tudtam, hogy ez igazi motiváció.. Szóval ezzel kapcsolatban nincs kétségem. Tényleg szeretek dohányozni, és a mindennapjaim része (reggel kávé mellé, ebéd után, szünetekben, sörözés alkalmával, stb).
Nyilván neki is vannak dolgai, amiket nem szeretek benne, de ez nem így működik szerintem.. Vagyis senkinek nem csak és kizárólag jó tulajdonságai vannak, hanem együtt jön az egész pakk mindenestül. És nem olyan egyszerű kedvünkre kivenni belőle azt, ami nem tetszik. Kár, hogy ő nem érti.
Hogy van gusztusa megcsókolni téged?
Nem is beszélve arról, hogy majd 15 év múlva fogínysorvadásod lesz, a maradék 5 sárga fogad is ki fog esni.
A bagószag a bőrön keresztül is távozik, a ruhád is beszívja. Minden bagós büdös. Csak ők ezt nem érzik, a környezetük meg nem mondja meg nekik.
A tehesen a gyerek kedvéért le tudod majd tenni a cigit, akkor most a párod miatt miért nem? Ő nem olyan fontos? Őt nem szereted annyira?
A havi x0,000 Ft a cigire a közös kasszából fog elmenni. Számold ki 30 év alatt mennyit füstölsz majd el.
20-as:
1, aki cigizik az nagy valószínűséggel azért csinálja mert bejön neki a dolog.
Így, ha nem is vallja be magának, szereti csinálni.
2, Lehet te jól viseled a füstöt, de a legtöbb ember aki nem dohnyzik, az nem.
Én személy szerint lesz@rom hogy káros-e vagy sem, de írtózom a szagától.
Az meg már egyenesen felháborító hogy elindul az ember otthonról jóillatúan, és mire beér a munkahelyére dől belőle a bagószag, holott nem is cigizik.
Nagyrészt ezért a cigiellenesség.
Meg amiért anno a legtöbb paraszt direkt az ember pofájába fújta a füstöt.
"A havi x0,000 Ft a cigire a közös kasszából fog elmenni. Számold ki 30 év alatt mennyit füstölsz majd el."
van ez a vicc...
"-te dohányzol?
-igen dohányzok.
-hány dobozzal szivsz el egy nap?
-napi 2 doboz
-mennyibe kerül 1 doboz?
-kb 1000 forint.
-akkor napi 2000 forintot költesz kb cigire?
-igen
-akkor egy évben 730.000 ft amit cigire költesz?
-igen
-akkor 15 év alatt 10.950.000 forintot költöttél cigire?
-hát igen.igazad van.
-de gondolj bele,ha nem dohányoztál volna és a cigire költött pénzt félretetted volna a bankba akkor most vehetnél magadnak egy Ferrarit!
-hmm.ezen nem is gondolkodtam még.de figyelj csak,te dohányzol?
-nem.én még soha sem szívtam el egy cigit sem.
-akkor mutasd már meg hol a f@szba van a Ferrarid
Figyelj, ahogy írtam, elmúlik a nagy szerelem és zavarnak az olyan dolgok amik addig nem.
Valószínű én is fejre álltam volna ha a párom továbbra is cigizik, mert utálom a szagát.
Meg sem tudtam volna csókolni, mert eszemben nem lett volna utána bagóízt érezni a számban.
Próbáld elképzelni magad fordított esetben, mit csinálnál ha a párod úri kedvében nem mosakodna napokig, és bűzlene.
Akkor is a pakkban tartanád? :D
Persze, én nem mondtam, hogy nem függőség, ezt szögezzük le most!!!
Viszont abban nem hiszem el, h nem értetek egyet, hogy a dohányzásnál, az alkoholizálásnál, és egyéb szenvedélybetegségeknél a legeslegelső dolog az, hogy fejben eldöntjük, hogy ki akarunk kerülni a szenvedélyünk fogságából. Le akarjuk tenni a cigit, nem akarunk piázni.
Nem csak úgy, hogy : háát, végülis jó lenne letenni, hanem őszintén, szívből akarni.
Apám alkoholista, és számtalanszor próbált leszokni, de mindig csak a család kedvéért. ő maga szeretett iszogatni, és ha rajta múlt volna, akkor nap mint nap részegen tántorgott volna, mert szerette az érzést, és esze ágában sem volt lemondani róla.
Én csak erről beszéltem. Persze, biztos, h nehéz dolog leszokni, irtó nehéz. De meg lehet csinálni! ha valaki akarja, és elég erős, akkor meg lehet csinálni!
Hát nézd, ha mellettem igénytelenedne el, és nem mosakodna, biztos szóvá tenném.. kivenném a pakkból. Mert igényes embernek ismertem meg.
De ha mindig is igénytelen lett volna, akkor az vagy azt jelenti, hogy képes voltam elfogadni (mert ennyi évet csak úgy nem lennék bárkivel), vagy össze sem jövök vele. Ez nem ugyanaz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!