Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek erről a feltételről? Ti tudnátok teljesíteni?
Ismerem a vőlegényem már nagyjából 10 éve, de úgy 5 éve vagyunk egy pár. Én mindig dohányoztam, így ismert meg, így fogadott el (elvileg). Az elmúlt 1-másfél évben többször próbáltam letenni a cigit az ő hatására, átlag 1-3 hónapokra sikerült, de mindig visszajött az életembe. Persze utána voltak nagy veszekedések, számonkérések a részéről ilyenkor, hogy minek szoktam vissza. Most, hogy közeleg az esküvő, azt mondta, csak akkor vesz el, ha végleg leteszem a cigit, mert nem tudja tolerálni a dohányzásom. De olyan igazságtalannak érzem, hiszem így ismert meg. Próbálkoztam elektromos cigivel is, nikotintapasszal, akupunktúrával... Egyszerűen függő vagyok, és kész.. De mit tegyek? Mert különben szeretem, és ő is engem, de ebben a kérdésben soha nem lesz megegyezés..
Ti mit tennétek? Mit mondjak neki, amitől talán elfogadja?
Én soha nem dohányoztam , de még ki sem próbáltam.A férjem viszont igen, így jöttünk össze.
én annyi feltételt szabtam hogy nincs a házban dohányzás, csak a kazánházban dohányozhat ha nem akar kimenni télen.
Szeretném ha nem dohányozna, de nem kérem rá. Ilyet meg soha nem mondanék hogyha nem szokik le akkor ez vagy az lesz. Meg egyszerűen a nagy cirkuszok sem igazságosak. Szerintem vagyis remélem hogy csak azért mondja hogy zsaroljon, de nem gondolja komolyan. Én a helyedben megmondanám neki hogy jó akkor viszlát, nem csak az esküvő van lefújva. Ha meg komolyan lelépne akkor az meg gáz.De egyébként ez sem igazán elfogadható még akkor sem ha jót akar hogy szabályosan zsarol valami miatt. Akkor később is ez lesz a dohányzás után ha leszoksz? Talál valami mást? Ezeken nagyon el kellene gondolkodnod, nehogy később meglepetés érjen.
Hú, hát nem tudom. Nézd, azt mondod, hogy ez a cigi dolog nem olyan nagy cucc, hogy ez legyen a legnagyobb problémát a kapcsolatotokban. Közös megoldást szerintem nem fogtok találni.. Lehet, hogy így ismert meg, de valószínűleg mindig azt szerette volna, h ne dohányozz. (a veszekedésekből gondolom)
Jó, nem túl fer a kikötése..mármint, hogy az esküvővel fenyegetőzik, de pont ebből érzékelheted, hogy őt mennyire zavarja a dohányzásod. Képes lenne nem elvenni, ha nem teszed le a cigit.
Igazából lényegtelen, hogy nekünk erről mi a véleményünk. A lényeg, hogy mérlegelned kell.. Fontosabb e a cigi és az, hogy a vőlegényed nem fogad el dohányosként, mint a párod, és az esküvő. Ezt neked kell eldönteted..mármint, hogy melyiket választod.
Szerintem ha igazán akarod, akkor le lehet szokni. Legjobb barátnőm évekig próbálkozott, de nem sikerült neki. Én tudtam, h igazából nem is akar leszokni, persze tagadta. Aztán egyszer beismerte, h tényleg szereti a cigit, és akar dohányozni.
Aztán egyszer megelégelte a cigit, és azt mondta, h tényleg le akar szokni. Na és azóta nem dohányzik. (2 éve)
Baráti körünkben egy fiú nem régen összejött egy lánnyal. (pár hónapja)
A minap kérdeztük tőle,hogy alakul a kapcsolatuk,hogy jönnek ki egymással.
A fiú pedig mesélte,hogy sokat veszekszenek,mert válasz elé állította a lányt,hogy vagy a cigi vagy ő.Döntsön!
Nem jogos szerintem.Amikor megismerte a lányt,tudta hogy dohányzik,és elfogadta.Így jött össze vele.Most meg fél év után azt mondja neki h tegye le a cigit vagy elhagyja??!
A párod is gondolom,így ismert meg,így jött össze veled,tehát nincs joga hozzá,hogy most meg követelje.Esetleg megkérhet rá h tedd le a cigit,de nem követelheti.
Én először arra ondoltam mind a barátunk mind a te esetedben,hogy nem lehet hogy ez csak kifogás hogy beléd kössön?Nem lehet hogy így akarja elhúzni az esküvőt,mert tudja hogy nem szoksz le?
Ez vagy megszoksz, vagy megszöksz helyzet a párod részéről...
Én sem tudnék egy dohányossal együtt élni, egyáltalán az elveim ellen való. Anyámék is dohányoznak születésem óta...gyűlölöm...:(
De így ismert meg téged. Ezért jogos részedről, hogy most fel vagy háborodva.
Mégis azért elgondolkodnék a helyedben, hogy az egészséget választod és a párodat, vagy maradsz láncdohányos:(
Szerintem ezt nem kell elfogadja a párod, vagy te vagy ő kell tovább álljon, másképp döntsön...
Sajnálom:(
22-L
Nem dohányzom előre leszögezem.
De itt annyian írjátok hogy csak leteszem és kész. Mert nem akarod igazán stb.. Én azért ezt nem hiszem el.
Kedves válaszolók! Hány olyan ember van köztetek aki dohányzott és letette , már évek óta nem szívja? Mert szerintem nem sok.
Úgy gondolom hogy ez is egy függőség, és nem lehet csak úgy letenni. Mennyi minden van amit megfogadunk és nem tartunk be, sokkal könnyebb dolgokban mint egy függőség.
Úgyhogy kedves kérdező igazad van, ez a pasi nem is biztos hogy elakar venni ha így zsarol.mond neki hogy viszlát.
valaki azt írja hogy a cigi vagy a párod és az esküvő.Dönts hogy melyik a fontosabb.
Na azért ez nem így van.
El kellene gondolkodni, hogy mennyire elfogadható az érzelmi zsarolás, milyen lesz férjnek. Majd válással fenyegetőzik ha valamiben nem jutnak dülőre? Pont hogy keresni kellene a megoldást, egyezkedni nem homokba dugni a fejét.Lehet hogy még sem vagytok egymáshoz valók.
Nekem roppant unszinpatikus a párod viselkedése. Egy esküvő a szerelemről szól, nem arról, hogy ezzel zsaroljon! Jól beszorítalak a sarokba, aztán ha eleget tettél a feltételeimnek, akkor esetleg leszek oly szíves, és elveszlek?!
Fúj, így biztos nem kéne esküvő!
A párom cigizett mikor összejöttünk.
Akkor a nagy rózsaszín felhő valahogy kiütötte a dolgot, de szerencsére magától letette a cigit.
Érdekes módon, neki nem voltak elvonási tünetei, úgy döntött nem cigizik, hát nem cigizett többet.
Minden agyban dől el.
Persze hogy nem tudsz leszokni ha szereted a cigit...
Na mindegy, nem is ez a lényeg :D
Így pár év elteltével ha valaki cigizik mellette, azonnal megérzem rajta a füstszagot és szabályosan rosszul vagyok tőle.
Biztos hogy nagyon rosszul érintene ha megint bagózni kezdene.
Lehet szidni a párod, de itt a te füled mögött van a vaj. :D
Eleve nem kellett volna ígérgetni neki hogy leszoksz, hanem megmondani kerek-perec hogy dohányozni akarsz és kész.
Úgy tűnik rájött hogy nem lesz semmi az ígéretedből.
VAN olyan, hogy valaki nem tud leszokni! Ez nem csak elhatározás kérdése! Ezt csak olyanok állítják, akik soha nem dohányoztak!
Ez a dohányzás ellenesség a kelleténél jobban fel van fújva!
A dohányzás nem egészséges, ez igaz. De nem is olyan káros, ahogyan mondják.
Ha annyira káros lenne, akkor minden 30 év fölötti ember tüdőrákos, szívbeteg stb. lenne, és nem élnének a mai 70-80 évesek.
30 évvel ezelőtt az otthonokban, munkahelyeken, éttermekben, nyilvános helyeken nagyon sokan dohányoztak. Néha szinte vágni lehetett a füstöt. A szülészeten is dohányoztak a várandós nők, és a megszült anyukák.
Mégis ez a generáció egészségesebb, mint a mostaniak.
Ha a vőlegényed ezzel zsarol, fújd le az esküvőt! Aki erre képes, az később is ilyen lesz. Csak az ő akarata érvényesülhet majd, de a tied nem. Nem szeret téged.
Nő vagyok, és nem dohányzom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!