Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi volt, vagy lesz a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi volt, vagy lesz a hozományod? Hány Ft?

Figyelt kérdés
2012. dec. 7. 15:41
 61/112 anonim ***** válasza:
96%

ma 19:26

ez mind szép és jó, csakhogy egy nagyon lényeges ponton el vagy tévedve: sokan, ha mindazokat betartják amiket írsz, nem pazarolnak, hanem spórolnak, akkor jönnek ki nullára. VAN az a kis pénz, amiből ha meggebedsz se tudsz félrerakni. hát ennyi.

2012. dec. 8. 20:10
 62/112 anonim ***** válasza:
96%
100 hektáros paraszt? Én is elég nagy paraszt vagyok, de ekkora még én se :D Jó tudni, hogy vannak nálam nagyobb parasztok ehun, e :D
2012. dec. 8. 21:05
 63/112 anonim ***** válasza:
88%
Ha 100 hektár évi 7 millió hasznot hoz, akkor 150 hektárból hogy tudnak évi 15 milliót a szülők a lánynak adni?
2012. dec. 9. 09:14
 64/112 A kérdező kommentje:

Utolsó ez csak példa volt.

Köszönöm a válaszokat.

2012. dec. 9. 09:43
 65/112 A kérdező kommentje:

Időpont tegnap 09:18

Ez nagyon szép tőled, hogy megalapozod a gyerekednek a háztartási gépeket.

Amúgy egy nagyon szegény család havi 5 ezer Ft félre tudna tenni abból is lenne 1 millió Ft ha mondjuk 18 évesen házasodik a lány.

2012. dec. 9. 11:37
 66/112 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező...egy nagyon szegény család havi 500-at nem tud félretenni, nem hogy ötezret...

Egyébként meg mi van, ha mondjuk 2-3 gyerekük van? :) Akkor már 10-15 ezret tegyenek félre havonta? :)

2012. dec. 9. 12:03
 67/112 A kérdező kommentje:

Csak arra mondom,hogy pár ezret félretennének, meg ha lemondanának a cigiről, akkor máris többet tudnának félretenni. Lemondana a cigiről legalább 5000 Ft plusz.

Az már menne is a gyerekre, lányra ,hogy tudjon hozományt adni.

2012. dec. 9. 12:10
 68/112 anonim ***** válasza:
88%
Ne haragudj, de te teljesen idióta vagy. Lemondan a cigiről? És ha nem cigizik? A piáról? És ha nem piál? Mondjon le a kenyérről, azért, hogy félrerakjon a gyereknek? Akkor a gyerek se egyen pár évig kenyeret, hogy majd legyen neki hozományra? Eddig vicces volt, amit írtál, de most kicsit kiveri a biztosítékot, pedig nekem lesz HOZOMÁNYOM (amit egyébként nem a házasságomba adnak a szüleim hanem nekem egyedül, hogy kezdjek valamit az életemmel, megkönnyítsék kicsit, tehát nevezzük egy kezdő löketnek inkább), de baromi sok ember örül h enni tud adni a gyereknek/gyerekeknek, nem még a kiházasításával is sz.rakodni meg milliókkal támogatni...szerencsés az, akit tudnak, de akit nem, afölött te ne ítélkezz a baromságaiddal.
2012. dec. 9. 16:34
 69/112 A kérdező kommentje:
Arra mondom,hogy nem az esküvőre kel költeni,hanem amikor megházasodik egy pár száz ezret legalább odaadni, ami a hozománya lesz.
2012. dec. 9. 16:59
 70/112 anonim ***** válasza:
79%

Ezt ma már nem hozománynak mondják.

Egyébként a legnagyobb hülyeség ez az 5000 forintot havonta félre rakhatnának és akkor 18 éves korára. Annyira változik az értéke a pénznek, hogy ezzel semmire sem mégy.

Én 1988-ban születtem, 1990-ben a minimálbér 4800 forint volt, a kezdő fizetése egy diplomás tanárnak kb. 9000 forint. Na ebből hogy raktak volna félre havi 5000 forintot a kezdetektől?

Ötezer forint manapság nem sok, de mégis valamennyi amit, ha nem irtózatosan szegény valaki, ki lehet gazdálkodni. De mire az a mai gyerek, akinek havonta 5000 forintot félre raknak odanő, hogy felhasználja azt a pénzt, szinte semmit sem fog érni a sok félre rakott 5000 forint.

Az én szüleim nem vettek nekem házat mire felnőttem, meg nem dobtak meg egy nagy összeggel, bár mindig nagyon jó fizetésük volt, így megtehették volna, hogy spórolnak nekem, de nem bánom, hogy nem így volt. Nem azért, mert ilyen fellengzős szöveget nyomatok, hogy legalább magam kerestem meg és nem alám tették, ez szerintem hülyeség, hanem azért, mert ha már így választani kell, hogy egész gyerekkoromban meg legyen mindenem, vagy ne legyen meg, de majd 20 évesen adnak egy lakást, akkor inkább úgy vagyok vele, hogy én egy átlagos, kellemes gyerekkort jobbnak tartok, mikor én is jártam nyaralni, nekem is szép ruháim vannak, járhatok lovagolni, vannak játékaim, nem én vagyok a csóri gyerek az osztályban, akit mindig kicsúfolnak, de majd ha felnőtt leszek, akkor jó lesz mert lesz egy lakásom. Szerintem ez semmit nem segít az elcseszett iskoláséveken.

2012. dec. 9. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!