Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi volt, vagy lesz a hozományod? Hány Ft?
"A párotok mit szólt ,hogy nem vitetek hozományt?"
Tekintve, hogy nálunk ez kb. 80 éve nem szokás, így nem szólt semmit.
igen ez engem is érdekel, Kérdező, te meg a párod hány hektárt meg milliót visztek a házasságba?
Egyébként az gáz, ha lány létemre nekem vannak (lesznek, ha örökölök) földjeim, a páromnak meg inkább készpénze? Lehet, hogy neki vennie kéne földeket a pénzén, 100 hektárt, nekem meg eladni mindent, hogy legyen kb 10 millióm? Ajaj, nagy bajban vagyunk...
Ez milyen izgalmas, mint egy természetfilm.
"A 100 hektáros parasztlány most először kerül kapcsolatba a vadonban élő fajtársaival. Egészen eddig elzártan élt a külvilágtól. Szabadon élő társait a gazdasági közösségre lépésükről faggatja. Nem érti, hogy a saját közösségén belüli szabályok a vadonra nem érvényesek."
A párom semmit nem fog szólni hogy nem hozok hozományt, a kiadásokat közösen álljuk, és mindenki keres amennyit keres.
Az a szerencse hogy nem vagyok az a falusi típus, így nem akarok 100 hektáros farmra költözni :DD Nem is tudnék, meg őszintén szólva nincs 15 millióm arra, hogy a világ végén lakjak büdi ólakkal körülvéve egy fura tájszólást használó konzervatív bácsival. Ne értsetek félre, nagyon aranyosak tudnak lenni, a gazdás shown is nevetünk mindig, milyen édik.
l22
#54-es, ezen jót röhögtem! :D
Kérdező, és mi van akkor ha egy városi emberbe, vagy egy olyanba szeretsz bele akinek se földje, se hozománya, sőt, még csak azt sem tudja, hogy ez nálatok még szokás?? :) Vagy ez elképzelhetetlen, és amint kiderül akkor lelépsz? Nehéz dolgod lesz ha házasodni szeretnél egyszer. :-)
jászfelsőszentgyörgyre gondoltam, csak mert ott élnek a legsuttyóbb ismerőseim :D:D (persze csak tipp)
kérdező! fogd már fel, hogy ez, amiről te beszélsz, a népesség körében egyáltalán nem elterjedt dolog! a fiatalok legnagyobb része nem kap semmit mikor megházasodik! nagyon szerencsés és kivételes helyzetben vannak azok a párok, akiknél mondjuk az egyikük szülei vannak olyan jó anyagi helyzetben, hogy tudjanak készpénzzel segíteni, vagy ahol mondjuk örökölnek egy házat, ilyesmi.
másrészt ettől a föld dologtól is elszakadhatnál, ugyanis a magyar lakosságnak jóval több mint fele városi, és nagyon nagy százalék végez szellemi munkát, nem gazdálkodnak. szerinted minek nekik föld? érdekli őket egyáltalán? hát nem.
nemtudom kinyitottad-e a szemed az elmúlt pár évben. tudod, válság, meg ilyenek. amikor az emberek a hiteleiket nyögik, hónapról hónapra élnek és tologatják a csekkeiket, vagy, jobb esetben pont kijönnek a pénzükből, de félrerakni nem tudnak, ezek az emberek szerinted hogy a jó búbánatba gyűjtenek össze a lányuk számára tízmilliókat? hogy?? főleg ha több gyerekük is van?!
örülj neki hogy te kapsz majd a szüleidtől.
igenis össze lehet gyűjteni a gyerekednek néhány milliót mire felnő, csak ésszel kell élni.
ha nyekereg, ha nem, nem muszáj neki megvenni a 20ezres nadrágot meg az Adidas szettet. én sem kaptam, mégis felnőttem, lett normális értékrendem, és nem a kortársaim vackai alapján mértem, h én ki vagyok.
nem éheztem, nem fáztam, voltak ruháim, téli meleg csizmám, járhattam sportra, különórára, csak épp nem nagyzoltunk ész nélkül.
a családomtól 18 évesen lakást kaptam. felesleges 10ezres zsebpénzeket adni, a legtöbb tini úgyis elissza vagy a mekiben zabál belőle.
engem megtanítottak spórolni. más barátaimat, ismerőseimet is, és nekik is van lakásuk. mert a szüleik hasonlóan gondolkodtak mint az enyémek.
komolyan mondom, h tele van a faxom azzal, h mindenki azt hiszi, h akinek van valamije, az lopja rá a pénzt. na nem mondom, kell hozzá egy kis józan paraszti ész, érzék a vállalkozáshoz, de becsületes munkával is össze lehet hozni némi útravalót a gyereknek.
aki lopja a zsetont, az onnan ismerszik meg, h még pofátlanul nagyzol is vele.
öregapám még 2006ban sem átallott trabanttal járni, pedig VW-re is futotta volna, csak épp utálta, ha az emberek folyton méricskélték, h vajon miből telhet neki rá.
sajnos a mai Magyarországon ez már annyira nem könnyű, de a környezetemben még most a válságos időkben is tudok olyan fiatalembert mutatni (nem is egyet), aki mindenféle illegális susmus nélkül is jól megél, és eltartja a családját. egyiknek sincs diplomája, csupán 16 éves kora óta dolgozik abban a szakmában, amivel a pénzét keresi.
tény, h a hozomány ideje lejárt, de melyik szülő ne adna szívesen a lányának-fiának egy kis indulótőkét, hogy ne kelljen albérletben nyomorognia?
olyan furcsa, és egyben fájdalmas érzés, hogy egyes szülők a saját kényelmüket előtérbe helyezve teljesen megfeledkeztek arról, hogy hoppá, a lányomnak is kéne segíteni, mert idővel ő is szeretne férjhez menni, gyerekeket szülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!