Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi volt, vagy lesz a hozományod? Hány Ft?
Nagyon sokféle választ, ill. reakciót olvastam. Én ehhez csak annyit fűznék, hogy akkor hol marad a saját élet?? A nagymama minden kis pénzét félreteszi, amit magára költhetne! Az anya, apa szintén spórol, persze ha van miből, és így nekik szintén le kell mondani valamiről. Szép gesztus, gyermek örül, mindenki boldog. Aztán a gyermek is szül, és kezdi a spórolást a saját porontyának, és lemond ő is ezért valamiről. Ördögi kör, amit átöröklünk. Azt gondolom, két tábor van. Egyik tud 35 milliót adni, vagy földet, a másik meg hitelből igyekszik beszállni az esküvőbe. Nem gondolnám hogy ők rosszabb szülők, sőt! Mindenki a saját lehetőségeit ismeri. Nőnek fel és lesznek értékes emberek ott is ahol nincs ezüst kiskanál, és ha van egy kis prémium, abból Inkább elmennek Olaszba a gyerekekkel. Azok a gyerekek se feltétlen klotyóba valók, akiknek se nyaralás, se hús, se megvett lakás nem lesz. Ahogy értékes, tisztaszívű ember válhat milliomos csemetéből is. Azt hiszem, többet adunk, ha inkább "családot" örökítünk!
2013. febr. 11. 12:23
100. vagyok. Úgy veszem észre nekem szólt az előző hozzászólás. Az élet lemondással jár, s igen, lemondtak a nagyszüleim havi 100-200, a végén 1000ft-ról minden hónapban. Nem volt kötelező, ők döntöttek így. Hálás voltam érte, hogy volt miből vennem ezt azt. Nem volt nagy összeg, de nagyon jól jött. Én is gyűjteni fogok a gyerekemnek, mert házat nem fogok tudni neki venni szerintem, de arra jó lesz a pénz, hogy legyen egy kis kezdő pénze!
2013. febr. 11. 13:01
Sajnálom 100-as ha megbántottalak, korántsem neked szólt! Csak tovább gondoltam az itt felvetett témát, és kialakult egy véleményem. Nem rólad, a helyzetről, ami nem könnyű ma. Nem tudom mennyi az az annyi, amit félre kell tenni.....megéri-e? Arányos-e az akkor érte kapott előny, azzal a hátránnyal, ami a gyűjtéssel jár? Csak elmélkedtem......
2013. febr. 11. 13:34
Akkor elnézést kérek, 101-es.
2013. febr. 11. 16:51
Bár még nem házasodtam, de gyerekként anyám gyűjtögette nekünk a hozományunkat... Ill. négyen vagyunk tesók, de csak az első kettőnek lett gyűjtve mindenféle családi válság miatt..
Na de a lényeg!
Nekem van egy kis ingatlanom, meg egy tucat ingóságom, anyagilag felbecsülve kb 8-9 millió...
A bátyámnak szintén.....
De hogy a hugaimnak mi van.. -semmi-
És én még meg sem házasodtam!
Amúgy meg, helyenként az a szokás, ha már itt tartunk, hogy házasság napján kap az ifjú pár mindenféle hozományt... tehát bútort, szőnyeget, mindent.....
Mindenhol más a szokás, tessenek rugalmasak lenni, mert változik a világ!
2013. febr. 11. 20:49
Jászságban élek, az egyik olyan faluban, ahol mindenki vagy mezőgazdasággal vagy állatokkal foglalkozik kb, de hogy hozományról még csak életemben nem is hallottam, max a nagymamámtól az is biztos.
Az én "hozományom" az lesz, hogy a párommal közösen majd valahogy veszünk házat, ahogy tudjuk megoldjuk, hitellel, amit együtt fizetünk, addig is, amíg itthon lakok veszek pár háztartási cuccot (ágyneműk, törölközők, plédek, konyhai eszközök, esetleg kisebb bútorok). Nem is igazán futná másra.
21/L
2013. febr. 18. 16:20
"házasság napján kap az ifjú pár mindenféle hozományt"
Drága, az a nászajándék.
2013. febr. 18. 16:22
0 Ft. Az esküvöi vacsorat hitelkartyaval fizettük. (60 fö) 15 eve 600'000 Ft volt + zenekar.
2013. febr. 18. 16:56
Az én párom 150 bikát (aminek darabja kb 400ezer ft), meg vagy 20 hektár földet hozott + kocsi,ház egyéb ingóságok.
Nekem meg saját vállalkozásom van, ami épp hogy eldöcög és kb a minimálbér a nettó tiszta jövedelmem, max annyi a különbség, hogy a sajátomban vagyok, nincs főnököm.
Szóval köztünk sincs túl nagy anyagi összhang, de nincs is ebből gond.
22/L
2013. febr. 18. 17:33
Én még csak 20 vagyok,és közel sem állok az esküvőhöz,de a nagymamám már gyűjti a stafírungot,lakást szeretnének nekem hamarosan venni, emellett van nyaralónk stb. (bár egyáltalán nem számítunk gazdagnak sőt) szóval a saját életemet kezdhetem viszonylag könnyebben. Lehet,hogy nem lesz szimpatikus a válaszom de az aki egy kicsit is megteheti igenis kezdjen el a gyerek számára gyűjteni ha törölközőt vagy ágyneműt akkor azt,a gyermeke érdekében főleg. És én elvárnám a páromtól is hogy ne üres kézzel jöjjön ha lehetséges(mint anno édesapám),vagy ha igen akkor viselkedjen a helyzethez illően,de ócsárolja ami van,hanem inkább becsülje. Persze aki máshogyan él,az máshogyan gondolkodik a helyzetről ami természetes.
2013. febr. 18. 17:34
Kapcsolódó kérdések: