Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes a mai világban esküvői ruhára költeni?
Figyelt kérdés
Szeretnék esküvőt,de bizonyos anyagi kereteken belül...
Nézem az esküvői ruhákat és sokallom az árát egy alkalomért kiadni csak a ruhára 20 vagy 30ezer Ft-t és ezezk még akciós ruhák..Persze énis szeretnék szép menyasszony lenni,de sokallom érte...Vélemény? Nektek milyen ruhátok volt?Ár? Csak egyszerű anyakönyvi esküvőt szeretnénk vagyis nem templomosat és csak a szűk család lenne kb 10ember ebben bennevan a jegyespár is és a tanúk is..Ilyen esetben lényeges menyasszonyi ruhára külön kiadni pénzt vagy feleslegesnek tartjátok???
Főként olyanok válaszára vagyok kíváncsi akik kis esküvőt akarnak vagy kis esküvőjük volt:) 22/L
20-30 ezret szalagavatós táncruháért kérnek, a menyasszonyi ruhák(ami a mai divatnak megfelel, és nem besárgult szaténból van a 80-as évekből) 50, de inkább 80 ezer felett kezdődnek és ez csak a kölcsönzés. Az enyém 200 ezer volt cipővel, ékszerekkel, fátyollal. Persze a józan ész azt mondja, hogy nem éri meg, de nekem ez volt az álmom, és inkább nem mentem volna férjhez, ha nem lehetett volna ilyen szép ruhám. Bár nekünk nagy lagzink volt, majdnem 400 fővel, így elég érdekesen mutattam volna egy kiskosztümben. Ha szerinted nem érdemes kiadni rá ennyi pénzt (bár mondom, a 30 ezer forint az menyasszonyi ruha piacon egyenlő a nullával kb.), akkor ne adj, ez a te döntésed. Ha nem úgy álltok anyagilag, akkor inkább másra költsétek azt a pénzt. Bár megmondom őszintén, hogy egy szép fehér estélyiruha (ha már kicsit azért ki akarsz öltözni), vagy egy fehér kosztüm is simán kerül 30 ezerbe. A hugomnak tavaly volt a ballagása, és az osztálya ugyanannál a varrónőnél varratott kosztümöt, 30 ezer forintot kért érte. Pedig ez egy varratott kosztüm volt, nem is egy elegáns butikban vásárolt.
2012. okt. 24. 18:45
13/36 anonim válasza:
Ugyan, mire érdemes költeni a mai világban? Kajára, fűtésre, meg ami kell, alap dolgokra. Ezen kívül meg arra költ az ember, amire futja, meg amire szeretne. Ha te úgy érzed, hogy szeretnél menyasszonyi ruhába öltözni, hogy még emlékezetesebb legyen ez a nap és nem jutsz pont emiatt anyagi csődbe, vagy nem keveredsz kifizethetetlen adósságba, akkor vedd meg lelkiismeretfurdallás nélkül, ne azzal foglalkozz, másoknak mi a véleménye, ez a ti napotok. Ha mégis úgy döntesz, hogy nem, akkor egy csinos, világos kosztüm is nagyon jó erre az alkalomra, amit többször is felvehetsz.
2012. okt. 24. 18:50
14/36 A kérdező kommentje:
Azért vagyok kíváncsi a véleményekre mert azt a pénzt is bele lehetne tenni a nászútba pl...:)
És az egy élmény lenne nekem és a páromnak is:)
Egy ruha is élmény és öröm és meg kell adni a módját,de úgy érzem,nem minden esetben szükséges...vagyis ez sok mindentől függ pl pénztárca függvénye főleg...
Bár az is igaz mindenki arra költ amire tud és amire akar...
2012. okt. 24. 18:54
15/36 anonim válasza:
Az en ruham hasznaltan 15 ezer volt igaz cimke nelkul pont ennyit akartam ra kiadni.Igazi m ruha nem feher hanem crem senki nem viselte mert tul kicsin rendeltek meg igy olcson eladtak.Szerencsem volt keresgess es talalsz a penztarcadhoz illot.
2012. okt. 24. 18:55
16/36 anonim válasza:
nekünk most lesz, és csak sima kosztümben megyek, abban amit a munkába is felveszek :) ráadásul lehet feketében vagy szürkében
persze nekünk is néhány emberes lesz
ha nagyobb társaság meg lagzi is lesz, oda érdemes venni ruhát, de a mai világban ki akar erre költeni
2012. okt. 24. 19:00
17/36 anonim válasza:
És mit szólnál esetleg egy gyönyörű, fehér(vagy más színű)kosztümhöz, vagy olyan ünneplő ruhához, amit később más alkalomra is felvehetnél.Persze ezek a kosztümök sem lennének sokkal olcsóbbak, de hordhatod őket esetleg más alkalomra is és szerintem igazán gyönyörű egy ilyenben is a menyasszony, ha nem is olyan habos-babos.
2012. okt. 24. 19:02
18/36 A kérdező kommentje:
A kösztüm nem a legjobb választás lenne mivel nyári esküvő..én olyan ruhára gondolok ami nyárias de elegáns és hasonló mint a menyasszonyi de mégis utcára vagy más alkalomra is fel lehet venni:) Nézelődök majd neten,meg persze boltokban is...:)
Jöhetnek még nyugodtan válaszok:)
2012. okt. 24. 19:07
19/36 anonim válasza:
ilyenkor egy nő a világon a legszebb akar lenni.
ez ünnep.
ha te nem így fogod fel, mehetsz ki kosztümben is.
én épp azon gondolkodom, hogy legszívesebben anya ruháját venném fel (még megvan mamánál, ősrégen volt) mert olyan megható lenne (legalábbis nekem) viszont anya elvált...
2012. okt. 24. 19:34
20/36 anonim válasza:
előző vagyok.
csak így hogy eszembe jutott, kíváncsi lennék apa mit szólna hozzá :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!