Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Aki a férjének csak a vezetékn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki a férjének csak a vezetéknevét veszi fel, az nem olyan mintha a testvére lenne?

Figyelt kérdés

Nekem elég fura! Mondjuk ha bemutatkoznak egy idegennek aki nem tudja hogy házasok,akkor elsőre nem azt hiszi hogy testvérek?

Kovács János és Nagy Anna,ebből lesz Kovács Anna.

2012. szept. 16. 21:39
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
83%
Valaki azt írta, hogy "régen furcsán hangzott, de ma már elterjedt". Nem. Régen volt ez csak elterjedt. A határon túli magyarok pl nem is ismerik kinn, hogy "né". Ott abszolút nem használják, pedig ők is ugyanolyan magyarok, mint mi, csak Trianon elszakította tőlünk őket. Szóval ott csak a férj vezetéknevét veszik fel. Minden más kombináció ismeretlen számukra. Ott ez a természetes, és senki nem hiszi az asszonyokat lánynak.
2012. szept. 17. 08:57
 42/51 anonim ***** válasza:
100%
Ha egymaga így mutatkozik be, akkor nem tudhatod még azt sem, hogy ez a férje neve vagy a családneve. Ha férj feleség mutatkozik be így, hogy Kovács János és Kovács Anna, akkor nekem elsőre amúgy a férj-feleség ugrik be, mert azért manapság már általános, hogy így veszik fel a másik nevét, valamint egy bemutatkozásnál általában úgy szokták bemutatni a másikat, hogy "bemutatom a feleségem Kovács Anna". Így meg már egyértelmű.
2012. szept. 17. 09:08
 43/51 anonim ***** válasza:
63%

Ha meg ***né ként veszi fel a férje nevét, akkor az meg olyan mintha a tulajdona lenne!

Melyik a jobb?

Egyébként ezért lett kitalálva a lánykori név!

Bemutatkozáskor meg általában úgy szoktam bemutatni Ő a feleségem...

2012. szept. 17. 09:11
 44/51 anonim ***** válasza:
66%

És amikor valaki a testvérével megy valahová és bemutatkoznak, nem hiszik azt, hogy házasok?

Pl Kovács Béla vagyok. Én meg Kovács József. Óh, a kedves neje?

(Az esetek többségében egyértelmű amikor megjelenik egy pár, hogy azok egy pár, a testvérekről, meg hogy testvérek. Nagyon ritka, hogy ebből félreértés legyen.)

2012. szept. 17. 10:48
 45/51 anonim ***** válasza:
100%
Nekem soha nem tünt fel az ilyen.
2012. szept. 17. 10:57
 46/51 anonim ***** válasza:
100%
nekem is úgy tűnik, de mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy veszi fel a férje nevét :) és valóban, aki ismer, úgyis tudja, hogy nem tesók vagytok :)
2012. szept. 17. 12:34
 47/51 anonim ***** válasza:
76%
Hogy fura, az egy dolog, de szerintem teljesen értelmetlen.
2012. szept. 17. 15:07
 48/51 anonim ***** válasza:
37%

Azért távolról sem egyértelmű a házaspárokról, hogy ők párok.

Nem egy párral találkoztam már, ahol a feleség inkább a férfi anyjának tűnt.

2012. szept. 17. 16:20
 49/51 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudjatok, de Engem annyira nem érdekel, hogy az, akinek éppen bemutatkozom, mit hisz, vagy ha kiszólnak az üzemorvosnál, és mondják a nevem, az sem érdekel, hogy a többi ember mit gondol, hogy most ez vajon a lánykori nevem, vagy a férjezett nevem. Akivel közelebbi viszonyba kerülök, (pld munkatársak leszünk) az úgyis meg tudja előbb utóbb, hogy a férjem vezeték nevét vettem fel, aki meg idegen, annak meg legyen tök mindegy, hogy milyen néven vagyok. Nem???
2012. szept. 17. 17:28
 50/51 anonim ***** válasza:
58%
Kedves 41-es! Érdekes az érvelésed. A -né asszonynévképző a 16. század óta használatos a magyarban. Az nem merült fel benned, hogy a határon túl épp a külföldi hatás miatt nem használják már (amennyiben valóban nem használják)?
2012. szept. 17. 18:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!