Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Aki a férjének csak a vezetékn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aki a férjének csak a vezetéknevét veszi fel, az nem olyan mintha a testvére lenne?

Figyelt kérdés

Nekem elég fura! Mondjuk ha bemutatkoznak egy idegennek aki nem tudja hogy házasok,akkor elsőre nem azt hiszi hogy testvérek?

Kovács János és Nagy Anna,ebből lesz Kovács Anna.

2012. szept. 16. 21:39
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
39%
16-ost osztom
2012. szept. 16. 22:15
 22/51 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda problémák. Nálunk, maradt mindenki aki volt. Hivatalos helyen vannak problémák. Kicsit nehezen értik meg, hogy a nejem lánykori neve maradt. Mindenképp szeretnének másik nevet is írni.:)))) Azért azt hiszem, egy házasságban a név sokadrangú. A jó kapcsolat a lényeg.
2012. szept. 16. 22:23
 23/51 anonim ***** válasza:
66%
Az tényleg nagyon igaz, hogy minden más külföldi országban tudni egy nőről, hogy a vezetékneve férjezett asszonyra utal vagy sem. Mert mindenhol van erre megkülönböztető címzés. Signora, signorina stb.
2012. szept. 16. 22:28
 24/51 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem normál estben, ha bemutatkozunk egy idegennek bemutatjuk a másikat is. Mondjuk: Kovács Béla vagyok, ő pedig a feleségem, Kovács Aranka. Így senki sem hiszi, hogy testvérek. Én kötőjellel vettem fel, mert né nem akartam lenni, de szerettem volna ha valamilyen formában megmarad az én vezetéknevem is.
2012. szept. 16. 22:31
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
Nekem soha nem jött úgy le. Talán azért sem, mert anyukámnak bár "Kovács Jánosné" a hivatalos neve, mégis mindig úgy mutatkozik be, hogy Kovács Ibolya.:))
2012. szept. 16. 22:33
 26/51 anonim ***** válasza:
80%
Külföldön mindenki így veszi fel a férje nevét, mégsem nézik a testvérének...
2012. szept. 16. 22:45
 27/51 anonim ***** válasza:
93%

"Szerintem nem fura. Mondjuk ha a lányuk az anya nevét örökli akkor az furcsa szerintem, hogy a feleség is Kovács Anna meg a lánya is Kovács Anna de ez ma már ritka."

Férfiágon divat a névörököltetés, ott nem fura, hogy 20 generációra visszamenőleg mindenki Kovács Pista? :)

2012. szept. 16. 22:47
 28/51 anonim ***** válasza:
74%

"Tegyük fel ha összeházasodtak volna és a csaj felveszi a vezetéknevünket,ugyan úgy hívják mint engem?

Elég érdekes szitu ha egyszer ugyan azzal a névvel mutatkozunk be,mind a hárman!"

Addig a 10 másodpercig érdekes, amíg elmagyarázzátok, hogy te a tesó vagy, ő meg a barátnő.

2012. szept. 16. 22:52
 29/51 anonim ***** válasza:
71%

jó esetben azért a testvérek hasonlítanak egymásra. nos, a párok tagjai meg általában nem igazán. szóval személyesen tuti nem hinnék, hogy a férjem a tesóm.

ismerek pár embert, aki így vette fel a férje nevét, de sztem sosem volt belőle problémája. még mindig ez a legmodernebb verzió a kötőjeles után.

a NÉ-k kora már lejárt :D

2012. szept. 16. 22:55
 30/51 anonim ***** válasza:
76%

Ms. Lucy Ewing lehet házas is és hajadon is, a Miss Lucy Ewing az, aki jelenleg biztosan nem házas.

Egyébként nekem egyáltalán nem fura, gondolom azért, mert már az anyukámnak is így volt a neve, ezért ezt szoktam meg. Én is így szeretném majd, esetleg a saját nevemet tartanám meg, majd meglátjuk.

2012. szept. 16. 23:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!