Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki a férjének csak a vezetéknevét veszi fel, az nem olyan mintha a testvére lenne?
Nekem elég fura! Mondjuk ha bemutatkoznak egy idegennek aki nem tudja hogy házasok,akkor elsőre nem azt hiszi hogy testvérek?
Kovács János és Nagy Anna,ebből lesz Kovács Anna.
"Szerintem nem fura. Mondjuk ha a lányuk az anya nevét örökli akkor az furcsa szerintem, hogy a feleség is Kovács Anna meg a lánya is Kovács Anna de ez ma már ritka."
Férfiágon divat a névörököltetés, ott nem fura, hogy 20 generációra visszamenőleg mindenki Kovács Pista? :)
"Tegyük fel ha összeházasodtak volna és a csaj felveszi a vezetéknevünket,ugyan úgy hívják mint engem?
Elég érdekes szitu ha egyszer ugyan azzal a névvel mutatkozunk be,mind a hárman!"
Addig a 10 másodpercig érdekes, amíg elmagyarázzátok, hogy te a tesó vagy, ő meg a barátnő.
jó esetben azért a testvérek hasonlítanak egymásra. nos, a párok tagjai meg általában nem igazán. szóval személyesen tuti nem hinnék, hogy a férjem a tesóm.
ismerek pár embert, aki így vette fel a férje nevét, de sztem sosem volt belőle problémája. még mindig ez a legmodernebb verzió a kötőjeles után.
a NÉ-k kora már lejárt :D
Ms. Lucy Ewing lehet házas is és hajadon is, a Miss Lucy Ewing az, aki jelenleg biztosan nem házas.
Egyébként nekem egyáltalán nem fura, gondolom azért, mert már az anyukámnak is így volt a neve, ezért ezt szoktam meg. Én is így szeretném majd, esetleg a saját nevemet tartanám meg, majd meglátjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!