Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok / asszonyok! Amikor vkinek a lánykori neve is bonyolult, hosszú, nehezen kimondható, és a férjének is, akkor miért jó mindkettőt használni kötőjellel?
Mert a többsége nem akar megválni véglegesen a nevétől.
Egyébként egyik ismerősömnek nagyon rosszul ejthető ki a vezetékneve és nagyon bonyolult, a férjének is bonyolult a vezetékneve de kevésbé. Így teljesen átvette az ő nevét és a régit nem is használja, mert az hosszú volt.
Nem tudok pontos választ adni, de ha én férjhez megyek, semmilyen formában nem fogom felvenni a párom nevét. És nem azért, mert nem szeretem, vagy nem vállalom fel...
Hosszú, ráadásul elég ritka vezetéknevem van, amit pont a ritkasága miatt szeretek. De mindig is utáltam, mikor van a kicsi rubrika, és muszáj beleférnie az aláírásodnak. Na, ezek nekem mindig küzdelmesek voltak, ráadásul simán leírni is kétszer hosszabb ideig tart, mint mondjuk egy Kiss Évát.
Látszik, hogy ez a névkérdés nektek mennyire fontos. Persze ez a természetes.
Nagy baj lenne, ha egyformák lennénk.
Köszi a válaszokat, de nem győztetek meg :).
Az én szememben attól én még én maradok, ha felveszem a párom nevét (mert egyszerűbb és szebb, mint az enyém... utálom, mikor visszakérdeznek és betűznöm kell)
Akkor tartanám meg a lánykorit, ha vmi borzalmas neve volna életem párjának. Vannak fiú tesóim a családnevünk tovább örökítésére. Hiába, én már csak ilyen "gyakorlatias" vagyok ebben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!