Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férjes, hosszú párkapcsolatban élő tapasztaltak mi a véleményetek?!
Párommal 2 éve vagyunk együtt, igazából nagyon jól megvagyunk.
Relatíve türelmes velem, legtöbbször megértjük egymást , és amikor minden rendben nagyon jól megvagyunk. Olyan igazi első szerelem legalábbis részemről, mert nekem ő az első hosszú párkapcsolatom.
A lényeg amiért írok, hogy szegényemnek néha szinte elborul az agya. Sokszor nagyon apró dolgokon kapunk össze illetve húzza fel magát elképesztő mód. Olyannyira, hogy szinte tör zúz, ha nem a falat akkor saját magát.
Nagyon agresszív és ijesztő. Ilyenkor nem kifejezetten bánt-megüt hanem erősebben megfogja a karom, lefog, és nagyon csúnyán néz rám.
És ilyenkor úgy érzi, hogy én ezt direkt csinálom vele, direkt idegesítem fel, úgy érzi ellene vagyok.
Aztán ha lenyugszik, már valamennyire máshogy látja a dolgokat, tehát szinte ilyen dührohamot kap.
Megbeszéltük, hogy felkeresünk egy pszichológust, mert én ezzel képtelen vagyok együttélni.
Szerintetek ezen lehet segíteni?
Később nem fajulhat el nagyon?
Elsősorban olyanok válasza érdekel, akiknek volt hasonlóban részük és ez a viselkedés idő múlásával hogyan változott .
Tehát igazából Nagyon jól megvagyunk ezen kívül, és nagyon nem szeretném ha ez állna közénk...
( amúgy 21 éves én 20 )
Nagyon szépen köszönöm előre is a megtisztelő válaszokat!
Én lelépnék azonnal, mert apám is ilyen volt anyuval a kapcsolatuk elején, aztán ahogy teltek az évek, úgy lett egyre agresszívabb állat...De ő depressziós is volt, nem szerette anyát, és orvoshoz sem akart soha menni.
Mindenképp forduljatok szakemberhez, tarts ki mellette, de csak ésszel, és a családalapítást se kapkodd el.
23/N
Az az egy jó, hogy belegyezett a pszichológusba, - ahogy mondják: a gyógyulás első lépése a betegség felismerése.
De ha nem megy, vagy nem veszi komolyan, hát én aggódnék, mert nem volna jó, ha úgy érezné, hogy így is lehet viselkedni. Nem lehet.
A férjem exfelesége most jelentette fel a "barátját", mert immár másodszorra törte be az orrát. (Fickó nagydarab, 100 kg körüli, a nő kis termetű, kb 50 kg).
A férjem mondta, hogy tény, hogy provokatív és idegesítő az exneje, néhányszor ő is ordított egy sort vele (és a válás se volt véletlen), de eszébe nem jutna egy gyengébbet megütni. Inkább rávágta az ajtót és elment sétálni, ha nagyon felhúzta, vagy kiabált egyet. Amikor nagyon tehetetlen és dühös volt, egyszer a földhöz vágott egy bögrét, de ez volt a legdurvább megmozdulása.
Velem is veszett már össze, de a legextrémebb megmozdulása az volt, hogy egy "te hülye vagy" mondat kíséretében rám csukta az ajtót és átment a másik szobába.
Az jó jel, ha hajlandó kezeltetni magát. De azért várj ki, mert akkor mondható gyógyultnak valaki, ha hónapokig képes dühroham nélkül létezni. Amikor gyógyultnak tűnik, akkor várj fél évet legalább, hogy valóban tartós-e a változás, illetve stresszes helyzetekben figyeld a reakcióját.
Nem szép dolog, de esetleg káromkodással is levezethetné a feszültséget.
Sokáig dolgoztam értékesítőként,nagyon stresszes munka volt. Nekünk külön tanították, hogy műmosoly, kedvesség, akkor is, ha tarkón vágnánk az ügyfelet. Aztán ha nincs senki a közelben, akkor vonuljunk félre és káromkodjunk egy jót.
Az irodában rendszeres volt, hogy elment egy kötözködő ügyfél, kolléga félrevonult (meggyőződött róla, hogy nincs bent ügyfél) és csak annyit hallottunk, hogy "a jó kva anyádat b..nád meg te f...pó g..i...ÁÁÁÁ!!!"
Aztán mosolygva visszaült a helyére :)
Az én férjem is egy nagyon édes pasi! Semmi gáz nem lenne vele, ha nem lenne olyan hirtelen haragú..
Olyankor kiszalad néha olyan ronda dolog is a száján, ami miatt napokig lelkiismeret furdalása van. Van, hogy dühében megragad, erősebben a karomon, és olyan is elő szokott fordulni, hogy "megrángat".. Mondjuk, kb fél percen belül lehiggad. Eleinte ijesztő volt a dolog, de ma már úgymond megszoktam :) Tudom, hogy nem bántana..!
Az, hogy elmentek pszichológushoz, egy jó dolog. Meg az is, h beleegyezett. Ha megtanulja Ő is, meg te is kezelni ezeket a kirohanásait, akkor nem lesz semmi probléma. A kulcsszó pedig tényleg a kezelni. Én is kitapasztaltam, hogy hogyan tudom lenyugtatni a férjem 2 másodpercen belül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!