Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki a férjének csak a vezetéknevét veszi fel, az nem olyan mintha a testvére lenne?
Nekem elég fura! Mondjuk ha bemutatkoznak egy idegennek aki nem tudja hogy házasok,akkor elsőre nem azt hiszi hogy testvérek?
Kovács János és Nagy Anna,ebből lesz Kovács Anna.
Molnár az anyukám is. :)))
Kedves 7-es a te eseted megértem,de azért nem olyan gyakori szerintem hogy azonos vezetéknevűek házasodnak(hacsak nem családon belül).
"Egyébként pedig kiindulva a feltételezésedből nem hiszem hogy gyakori eset lenne, mert a kísérőgyűrűm és az egyforma vezetéknevünk miatt eddig mindenki házasoknak hitt, pedig egyelőre jegyben járunk :)
"
Szerintem nem erre gondolt.
"Aki a férjének csak a vezetéknevét veszi fel, az nem olyan mintha a testvére lenne?"
Én legalábbis arra gondoltam, hogy testvéri energiákat mozgósít a dolog, tehát idővel megszűnhet a szexuális töltete a kapcsolatnak, rosszat tesz neki, mint párkapcsolat.
A bátyámnak volt egy barátnője akinek ugyan az volt a keresztneve mint nekem. Tegyük fel ha összeházasodtak volna és a csaj felveszi a vezetéknevünket,ugyan úgy hívják mint engem?
Elég érdekes szitu ha egyszer ugyan azzal a névvel mutatkozunk be,mind a hárman!
régen még furcsán hatott, de manapság egyre jobban elterjed ez a példa.
Szerintem nagyon praktikus, mert fel tudod úgy venni a férjed nevét, hogy nem derül ki belőle a családi állapotod.
Milyen gáz, hogy egy férfi nevéből nem derül ki a családi állapota, de egy Kovácsné tuti, hogy vagy házas, vagy elvált. (Vagy özvegy.)
Én is így vettem fel a férjem nevét. Aki ismer engem/minket, az tudja, hogy a felesége vagyok. Aki meg nem ismer minket, az azt gondol, amit akar.
Na és mi van ha a legjobb barátod/barátnőd vezetékneve, netán vezeték és keresztneve is ugyanaz. Kb. ennyire furcsa. Semennyire. Testvérek vagytok? Nem. Házasok/barátok/barátnők.
Akiknél meg ettől múlik el a szexuális vágya a házasság alatt, az csak nem talált szarabb kifogást ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!