Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet csak egyházi esküvőt tartani?
Amúgy meg, majd elmennek és meggyónják aztán le van tudva. :D
2012. szept. 11. 22:05
A legtöbb helyen nem engedik polgári nélkül. Ez nem azért van, mert az egyházi "kisebb rendű", hanem azért, mert benne van az egyházjogban is, hogy akkor sem lehet egyházi esküvőt tartani, ha polgárjogi akadálya van. (vad példa, de pl. többnejűség állna fenn) Most ezzel a katolikust mondtam el, más vallásban nem tudom.
2012. szept. 11. 23:01
33/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Persze azoknak, akik értelmesen válaszoltak, és nem gúnyolódtak, mint pl. a 31-es és 32-es válaszoló...nem tudom te hogy jössz ahhoz, hogy ilyen hangnemben minősítsd a páromat, hogy eladná 10ezer Ft-ért az anyját is, meg majd meggyónjuk...eleve nem vagyunk vallásosak, csak így szerettünk volna a családdal együtt ünnepelni, meg lett volna az esküvői hangulat, a hivatalos részét meg letudtuk volna később (amúgy is a polgári szűk családi lenne, akkor is, ha a templomival és a lakodalommal egy napon lenne). Szóval nem értem, hogy ismeretlenül hogy van képes másokat így minősíteni, de ez is csak téged minősít, és nem minket.
Na mindegy, inkább fel se húzom magam. A lényeget megtudtam, a hülye vélemények meg nem érdekelnek.
Hááát... nem bántani akarlak... de azért tök romantikus lehet úgy házasodni, hogy mégse, és közben az embernek a havi ezres plusz családi pótlék lebeg a szeme előtt. :D
2012. szept. 12. 09:43
Vesszek meg ha értem. Templomi esküvőt akartok,hogy meglegyen a hangulat (??),de nem vagytok vallásosak.De hivatalosat nem,mert akkor elestek havi ezer forinttól (mellesleg jegyzem meg,hogy barátnőmék házasok,külön lakcímre vannak bejelentkezve,így kapják azt a kis plusz pénzt)Egyébként a családi adókedvezménnyel jelen állás szerint jobban jártok,de hadd kérdezzem már meg:egy házasság mióta szól a pénzről és az esküvő lényege a hangulat???Bocs,de ezen teljesen lehidaltam.
2012. szept. 13. 22:41
36/43 A kérdező kommentje:
Teljesen félreértitek az egészet, ezért nem akartam elmondani, mi az oka ennek. De mindegy, lényeg hogy mi szeretjük egymást, nem azon az ezer forinton baszakodunk, és nem is tudtam, mennyivel kapna így az ember többet! Ennyi miatt nem fogjuk ezt megcsinálni, ha tizenezrekről lett volna szó, akkor igen, mert a mai világban 10ezer Ft plusz is sokat számít egy hónapban! Szóval köszönöm, nem kérek több piszkálódást, ezennel a témát lezárom, és nem vagyok kíváncsi semmi olyanra, hogy a pénz miatt házasodunk. Nem mondtam egy szóval se, hogy a pénzről és a hangulatról szól, de ha anyagilag jobban jártunk úgy, ha nem most tartjuk a polgárit, akkor is megtartottuk volna a templomit és a lakodalmat, mert szeretnénk már esküvőt ettől függetlenül! Nem tudom mi rossz van ebben, a polgári amúgy is 2 tanús lett volna, szóval lényegtelen mikor tartjuk. Na mindegy, nem fogok magyarázkodni, mert itt már elhangzott mindenféle, és már ezek alapján ítél itt mindenki. Köszönöm a válaszokat.
" Nem mondtam egy szóval se, hogy a pénzről és a hangulatról szól"
"ha nem lennénk összeházasodva, akkor egyedülálló szülőként több anyagi juttatásban részesülhetne, kedvezményekre jogosult" Tényleg nem a pénzről szól:)
2012. szept. 14. 12:48
"ha tizenezrekről lett volna szó, akkor igen"
Még szerencse, hogy nem a pénzről szól. Mi lenne akkor?!
2012. szept. 14. 13:03
Én megértelek, annyi helyen húz le ez az állam mindenkit, hogy az elképesztő... kell a pénz Kolompárék szaporítására persze... katolikust tuti lehet polgári nélkül, szüleimnek az volt hamarabb, mondjuk nekik utána polgári is, de ti is mondhatjátok, hogy lesz majd, akkor is, ha nem lesz. Sok boldogságot.
2012. szept. 15. 00:41
"de ti is mondhatjátok, hogy lesz majd, akkor is, ha nem lesz. "
Ez az,hazudjunk a pap szemébe,hiszen úgyse azért házasodunk templomban,mert vallásosak vagyunk,hanem mert jól néz ki.
2012. szept. 15. 07:01
Kapcsolódó kérdések: