Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet csak egyházi esküvőt tartani?
Akárhogy is, az egyenes út mégiscsak az, hogy akkor köt az ember házasságot, amikor megkötheti törvényesen. Isten ÉS emberek előtt.
Ettől még tarthattok. Sőt, ha most reformátust tartotok, akkor ha mázlisták vagytok, még a polgári mellé befér egy katolikus is.
9-es vagyok.
Most írjam? :)
Igazából több dolog is előfordult a fejembe. Az egyik az, hogy együtt éltek, ami vallásos emberek közt nem valami szép dolog. Vagyis minden bizonnyal megszólnak titeket családon belül...vagy ilyesmi.
A másik meg az, hogy házasságig akarjátok őrizni a tisztaságotokat. De mivel nem bírtok már magatokkal...hát egye fene, jöjjön a házasság. :D
Bocsánat, ha tévedek, egyszerűen csak feltételezés. (na meg találkoztam már ilyen esettel egy közösségből)
Nekem az ismeretségi körömben van olyan pár, akik csak a templomban házasodtak össze. Volt gyönyörű templomi esküvő nagy lagzival. Volt fehér menyasszonyi ruha, torta, menyecsketánc, ... stb, minden, ami egy "hivatalos" lakodalom velejárója.
Ők mindenhol házastársakként mutatkoznak be, de hivatalosan nem házasok.
Hogy miért alakult így? Mert a csajszinak van 3 gyermeke, akik még tanulnak. Anyuka így egyedülállónak számít, kapja a gyerektartást az extől és + még minden olyan juttatást amit egyedülállóként lehetséges.
Egyik sem. :) Najó elmondom, nem szerettem volna, mert leszóltok érte.
Párom tegnap kitalálta, hogy ha születik majd gyerek, akkor ha nem lennénk összeházasodva, akkor egyedülálló szülőként több anyagi juttatásban részesülhetne, kedvezményekre jogosult (olcsóbb tankönyv és étkeztetés, kiemelt csp. stb). Őszintén szólva én nagyon házasságpárti vagyok, és szerettem volna, ha a gyerek úgy születik meg, hogy hivatalosan is összeházasodunk előtte, de megfordult ez is most a fejemben. Minket is lehúznak mennyi adóval és egyebekkel, miért ne "használjuk ki" így az államot?
Tudom, hogy most leszóltok érte, de ez van. :) Ez csak egy feltevés, nem is biztos hogy így lesz, de megfordult a fejünkben.
Lehet, hogy támogatás miatt, nav miatt vagy akármi miatt nem akarják, hogy a papír szerint az legyen.
Egyes vallásoknál lehet, másoknál nem. Pl. reformátusoknál nem lehet, ott a polgári kell előbb, és csak aztán áldanak meg titeket, az nem egy önálló esküvő.
A katolikusoknál lehet, ők rendes egyházi esküvőt csinálnak, nekik nem számít, hogy az anyakönyvvezetőnél mi van, a katolikusok szerint ti házasok lesztek.
Hajrá :-) Egy munkatáram feljelentette egy "kedves" szomszéd, 3 éve fizetik vissza a jogtalanul felvett támogatást és a kamatokat.
Kicsit nézz utána, ez nem egyedi eset...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!