Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet csak egyházi esküvőt tartani?
Ez nem így megy. Milyen vallás szerint? Pl. krisnásoknál lehet. Elég fura ötlet, ha már úgyis van esküvő (templomban) meg lagzi, akkor érthetetlen, hogy miért nem lehet bemenni akár előző nap két tanúval és aláírni a papírt.
" mégis esküvőnek tűnjön" ???? Minek házasodni, ha csak a házasság látszatát akarjátok? Ennyi erővel húzzatok gyűrűt, és hirdessétek ki, hogy titokban összeházasodtatok.
Hivatalosan egyelőre (és nem azt jelenti, hogy soha) nem szeretnénk házasok lenni. De a család, és saját magunk kedvéért szeretnénk esküvőt tartani. Az hogy "tűnjön" csúnyán hangzik, de nem találtam jobb szót.
Egyébként katolikus esküvő lenne.
Hát jó, nyilván létezhet olyanok, ami miatt...
csakhogy:
1. család miatt esküvőt tartani butaság. Esküvőt kizárólag két ember saját kedvéért okos dolog tartani.
2. ha az Isten előtt kimondott eskü neked nem ér annyit, mint egy vacak papír az önkormányzaton, akkor elég nagy a baj.
Gondolom cirmognak a katolikus nagynénik, hogy vadházasságban éltek, csak hát ez így elég nagy átverésszagot áraszt.
Hehe, én sejtem az okokat. :)
Igen lehet, de előre szólok, hogy ez semmivel sem kevesebb, mint a polgári szertartás. Ha egy picit is vallásos vagy, akkor komolyan veszed ennek a jelentőségét. Tehát ha ne adj Isten válásra kerülne a sor, nincs megkönnyítve a helyzetetek, mert Isten előtt örökre házasok maradtok.
Nem azért lenne katolikus esküvő, mert a katolikus nagynénik pampognak. Esküvőről senki nem tud, mi is még csak tervezgetjük. Viszont van egy ok, amiért még nem tarthatjuk meg hivatalosan a polgárit pár évig, de esküvőt meg már szeretnénk! Egyébként én református vagyok, a nagymamám is az, és attól is félek, mit szól majd, ha katolikus esküvőnk lesz...ez se egyszerű, de ez megint más tészta.
Egyébként azért nem szeretnénk sokáig így együtt élni, mert nekünk is fontos a házasság, és a papír tök mindegy mikor lesz meg, maga az egyházi és a lakodalom a fontos nekünk, hogy a családdal együtt ünnepelhessünk. Párom épp tegnap mondta, hogy úgy szeretne már lakodalmat...és gondoltunk egyet, akkor miért ne lehetne ez hamarabb? Utána meg amikor esedékes lesz a polgári, majd bemegyünk 2 tanúval.
Ezért írtam ki a kérdést. És nem leoltásokat kértem, hogy hülye vagyok meg hasonlók, csak választ szeretnék a kérdésemre. Köszönöm annak, aki megválaszolta nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!