Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lehet csak egyházi esküvőt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet csak egyházi esküvőt tartani?

Figyelt kérdés
Nem szeretném részletezni az okát, hogy miért nem szeretnénk egyelőre polgárit, de szeretnénk már a család előtt is összekötni az életünket. Arra gondoltunk, hogy tartanánk egyházit és lakodalmat, a polgárit meg majd pár év múlva. Lehetséges ez? Nem fontos, hogy hivatalos legyen, csak mégis esküvőnek tűnjön. :)
2012. szept. 11. 16:58
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
A barátomék ugyanazt akarták csinálni 2 évvel ezelőtt, mint ti, mivel lázongott a család, nekik meg nem volt fontos a papír, így kompromisszumos megoldásként a katolikus esküvőre rábólintottak. A plébános kérdezte jegyesoktatáson, hogy mikor lesz a polgári és valahogy kiderült, hogy azt nem akarnak, innen borult minden, mert a pap azt mondta, hogy akkor nem adja össze őket. Mentek 2 másikhoz, akik szintén ezt mondták. Nem vagyok nagyon otthon a témában, de barátaimat végül nem adták össze, azt nem tudom, hogy az egyházi esküvő tényleg ennyire függ-e a polgáritól, csak azt tudom, hogy ellentétben Olaszországgal, ahol az egyházi rendes polgári házasságként elfogadják.
2012. szept. 11. 17:46
 22/43 anonim ***** válasza:
31%

Még mindig 9-es.

Értem. Tehát egyfajta kompromisszumot kötöttetek. Végül is jogos a gondolat, és nem is ítélem el azokat, akik benne vannak. Én is azt mondom, hogy az állam is húz minket, akkor mi miért ne húzzuk? Úgy is sokan csinálják más módszerekkel is.

De a baba akkor a te neveden lenne, nem? Vagy lehet kérvényezni, hogy a "férjed" nevén legyen? De akkor már élettársi kapcsolatban vagytok az állam szemében is, nem? Na jó, én nem értek hozzá. :)

2012. szept. 11. 17:48
 23/43 anonim ***** válasza:
88%

Nem mondanám, hogy a cél nemes és támogatandó (sőt, személyes véleményem szerint eme hozzáállás miatt tartunk itt, de ez magánvéleményem).

Viszont tényleg nagyon megszívhatjátok ha egy jóindulatú szomszéd-rokon-voltbarát-ismerős megtudja, és feldob titeket, nagyon kemény büntetés jár érte. Gondoljátok meg, ennyit egyáltalán nem biztos, hogy megér. Persze, hirtelen jól jön minden pénz, de ha pár év múlva anyagilag belerokkan a büntetésbe a család, akkor semmivel sem vagytok előrébb, sőt!

2012. szept. 11. 17:49
 24/43 anonim ***** válasza:
94%

Na ja, eltaláltam. Akkor viszont eleve külön helyre kell lakni is bejelentkeznetek stb. DE ekkor is elég egy kedves szomszéd, ismerős, aki felnyom, aztán kamatostól fizethettek. Megéri az a havi 2ezer forint? Az ingyen tankönyvet meg hagyjuk már, még meg se születik, honnan veszitek, hogy akkor is lesz ingyen tankönyv, mikor iskolába megy?

Hát számomra a párod egy nagyon fura figura, én nem tudnék elfogadni egy férfit, aki hát havi 2ezer forintért képes ilyenekre. Mibe szeret még csalni meg hazudni? Biztos nem ez az egyetlen. Részemről inkább nyugodtan alszom.

2012. szept. 11. 17:52
 25/43 anonim ***** válasza:
75%
Katolikusoknál sem esketnek meg polgári esküvő nélkül!
2012. szept. 11. 18:04
 26/43 anonim ***** válasza:
96%

Kedvezményes tankönyv és étkezés nem jár, ha egyedülálló a szülő. A családi pótlék se nő sokkal. Szerintem nem éri meg.

Ingyen tankönyv csak akkor jár ha: 3 gyerek; tartós betegség; rendszeres gyermekvédelmi támogatás.

Egyébként lehet tankönyvet venni használtan is. Nagyon jó állapotúak vannak féláron, vagy még olcsóbban.)

2012. szept. 11. 18:13
 27/43 anonim ***** válasza:
87%
Katolikus esküvőnek semmi köze az államihoz. Nálunk nem is kérdezte a pap mikor lesz a polgári, csak azt kérdezte meg, hogy a párom nem házas-e és nem volt-e már házastársa (ő református, így nem tudták leellenőrizni). Reformátusoknál egyébként úgy tudom csak a polgári után lehet, de ez nem biztos, katolikusnál tuti nem számít, annyi, hogy nem lehet másik házastársad, akivel polgárin vagy megházasodva. Egyébként egyik barátnőmék ugyanígy gondolkoztak mint ti, csak egyházi volt ugyanilyen okból, szóval másnak is eszébe jut :) aztán mikor már jött a gyerek mégis 2 tanúval megtartották a polgárit is, hogy ne legyen macera az apasági nyilatkozattal meg ilyesmivel. Csináljátok szerintem ahogy jónak látjátok, ha meg jön a gyerkő majd eldöntitek, hogy macera vagy kevesebb pénz, de tényleg csak óvatosan!
2012. szept. 11. 18:22
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Elmondjam mi jár ( a szádon kívül) egyedülálló szülőnek? Ezer!!! ft-tal több családi pótlék :D Hajrá.
2012. szept. 11. 19:26
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

(olcsóbb tankönyv és étkeztetés, kiemelt csp. stb)

Kedves kérdező!

Attól, hogy egyedülálló vagy, a gyermek semmilyen anyagi juttatásban nem részesül, sem ingyen tankönyv(kivéve,ha három gyerek van), sem étkeztetés (csak gyermekvédelmi határozattal), kiemelt családi pótlék, az pedig 1200 ft-tal többet jelent havonta...tehát, az usában lehet hogy megéri eljátszani ezt, de ez magyarország,ébresztő

2012. szept. 11. 21:00
 30/43 anonim ***** válasza:
55%

Lehet, de minek?

Egyébként mindig tudtam, hogy a katolikusok a legnagyobb szemetek. Nagyon kevés a kivétel, nekik tisztelet.

Miféle értékrendet akarsz adni a gyerekednek, ha már most azon agyalsz, hogy hogy verd át az államot?

2012. szept. 11. 21:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!