Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet csak egyházi esküvőt tartani?
Még mindig 9-es.
Értem. Tehát egyfajta kompromisszumot kötöttetek. Végül is jogos a gondolat, és nem is ítélem el azokat, akik benne vannak. Én is azt mondom, hogy az állam is húz minket, akkor mi miért ne húzzuk? Úgy is sokan csinálják más módszerekkel is.
De a baba akkor a te neveden lenne, nem? Vagy lehet kérvényezni, hogy a "férjed" nevén legyen? De akkor már élettársi kapcsolatban vagytok az állam szemében is, nem? Na jó, én nem értek hozzá. :)
Nem mondanám, hogy a cél nemes és támogatandó (sőt, személyes véleményem szerint eme hozzáállás miatt tartunk itt, de ez magánvéleményem).
Viszont tényleg nagyon megszívhatjátok ha egy jóindulatú szomszéd-rokon-voltbarát-ismerős megtudja, és feldob titeket, nagyon kemény büntetés jár érte. Gondoljátok meg, ennyit egyáltalán nem biztos, hogy megér. Persze, hirtelen jól jön minden pénz, de ha pár év múlva anyagilag belerokkan a büntetésbe a család, akkor semmivel sem vagytok előrébb, sőt!
Na ja, eltaláltam. Akkor viszont eleve külön helyre kell lakni is bejelentkeznetek stb. DE ekkor is elég egy kedves szomszéd, ismerős, aki felnyom, aztán kamatostól fizethettek. Megéri az a havi 2ezer forint? Az ingyen tankönyvet meg hagyjuk már, még meg se születik, honnan veszitek, hogy akkor is lesz ingyen tankönyv, mikor iskolába megy?
Hát számomra a párod egy nagyon fura figura, én nem tudnék elfogadni egy férfit, aki hát havi 2ezer forintért képes ilyenekre. Mibe szeret még csalni meg hazudni? Biztos nem ez az egyetlen. Részemről inkább nyugodtan alszom.
Kedvezményes tankönyv és étkezés nem jár, ha egyedülálló a szülő. A családi pótlék se nő sokkal. Szerintem nem éri meg.
Ingyen tankönyv csak akkor jár ha: 3 gyerek; tartós betegség; rendszeres gyermekvédelmi támogatás.
Egyébként lehet tankönyvet venni használtan is. Nagyon jó állapotúak vannak féláron, vagy még olcsóbban.)
(olcsóbb tankönyv és étkeztetés, kiemelt csp. stb)
Kedves kérdező!
Attól, hogy egyedülálló vagy, a gyermek semmilyen anyagi juttatásban nem részesül, sem ingyen tankönyv(kivéve,ha három gyerek van), sem étkeztetés (csak gyermekvédelmi határozattal), kiemelt családi pótlék, az pedig 1200 ft-tal többet jelent havonta...tehát, az usában lehet hogy megéri eljátszani ezt, de ez magyarország,ébresztő
Lehet, de minek?
Egyébként mindig tudtam, hogy a katolikusok a legnagyobb szemetek. Nagyon kevés a kivétel, nekik tisztelet.
Miféle értékrendet akarsz adni a gyerekednek, ha már most azon agyalsz, hogy hogy verd át az államot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!