Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A lányom még több pénzt kér. Másnak is ilyen borsós árú volt az esküvője?
Lányom hamarosan férjhez megy. Hátra van még 2 hónap, de már most kifizettünk 3 kisebb esküvőt.
Emellett a leendő férjének a családja is sokat áldoz a kettejük nászára.
Ezzel nincs is gond, meg lett beszélve, hogy a szülők állják a lakodalmat és minden felmerülő "problémát".
Jelenleg másfél milliót fizettünk eddig ki, de nem rég hívott, hogy még a virágost is ki kell, a műkörmös sem olcsó és sorolhatnám még.
Tündéri egy esküvő, imádom őket, de ez már nekem is sok..
Mondtam neki, hogy nincs több, ha tetszik, ha nem... Leendő anyósék is mondták már. Összetéve közel 3 milliós esküvőnél tartunk. Teszem hozzá, hogy ők mindennel elszámolnak felénk, ami becsületes. Szóval nem költik el feleslegesen semmire sem!
Kicsit úgy érzem, hogy nagyok az igényei. Ez a 3D szempilla meg mit tudom még mi a jó isten. Engem kiborít.
A menyasszonyi ruhájára is félre rakott 400 ezret! Kérdeztem minek? Erre közölte, hogy megveszi. De MIÉRT?!?!?!?! Teljesen felesleges!
Egyébként az esküvőn kb. 60-70 fő lesz. Vidéken akarták rendezni (Pest mellett), mert olcsóbb és szabadtérben, mert úgy szebb.
A nevelt fiam esküvője 2 éve került átszámítva összesen másfél millióba külföldön!
Nem, sajnos nem vesz "palira" minket, nem máshova megy a pénz. Tényleg az esküvőbe megy, mert minden egyes foglalót, szerződést, számlát (amit már előre kifizettek) megmutat és a férjem gyűjti.
Egyébként jelenleg én vagyok a közellenség a családban. Már kijelentette tegnap este a telefonba, hogyha nem örülök a boldogságuknak, akkor inkább el se menjek.
Nos, legyen így! A férjemnek már szóltam, hogy nem megyünk örömanyaruhát venni.
Nem nagyon tetszett neki és kicsit veszekedtünk is. Megért engem is és a lányunkat is. Azt mondja, hogy tisztában van a kiadássokkal, de mégis a lánya!
Igaz, a saját (nevelt fiam) esküvőjénél nem volt ilyen bőkezű!
Van egy lakásuk (nászomék vették még egyetem alatt) és oda költözött be a gyermekünk. Viszont már most kicsi nekik (75 m2), mert ők már gyermeket terveznek!
Valaki kérdezte, hogy mi lesz, ha jön az unoka?! Nem tudom. Annyit tudok, hogy nem fogom megvonni tőle se a "javát", de ésszel fogom megközelíteni a témát.
Azt is kérdeztétek, hogy a násznép milyen lesz?
Vannak bőven az elit részből, de vannak olyanok is, akik hétköznapi "gyári" munkások. A lányom egyetemi csoporttársai. Mondhatni legjobb barátai, mert az elmúlt 8 évben nem telt el úgy hét, hogy ne csavarogtak volna együtt.
Nem hiszem, hogy fel akarnának vágni. Inkább csak tényleg arról van szó, hogy "egyszer megyek férjhez" c. kötetet vette elő.
Tudjátok, sosem voltam jó anya. Persze nem vertem a lányom - se a fiam -, de nem is kényeztettem el.
Tudja, mi a munka .. most pedig megvan húzatva!
Tegnap azzal zártam le a beszélgetésünket, hogy a 3D szempillájába egy centtel sem szállunk be. A férjem is egyetért velem. Ma már mondta is, hogy több pénzt nem kapnak.
De, kitudja meddig áll fent ez az állapot!
Nem attól leszel jó anya, hogy mindent megadsz pénzileg neki! Sőt, attól csak elrontod - látod, kicsit rábíztál valamit, és egyből elszaladt vele a ló. Úgy látszik, még nem érett meg a saját egzisztenciára, ha így szórja a pénzt. 75m2 pedig untig elég kell hogy legyen 3 embernek, ha van külön szobája a gyereknek is! Ez is fölösleges vinnyogás, mások 30m2-en élnek 3-an (persze az nem ideális, de ha az lehetséges, akkor több, mint kétszer ennyi helyen simán elférnek).
Szerintem most állj le a pénzelésével, és mondd meg a lányodnak, hogy NAGYON el kellene gondolkodnia a hozzáállásán, a saját érdekében!
Szerintem is bőven elég a 75nm, akár 2gyerekkel is...
pl.: nekünk 65nm-es van, nekünk egy háló, a gyereknek egy szoba + egy nagy nappali.
Mi 2 szobás lakásban élünk a vőlegényemmel,még is ha meg lesz az esküvő,utána a babát is bevállaljuk.
A gyerek megkapja a hálót,mi meg beköltözünk a nappaliba.Ennyi.Nem kell 100 négyzetméteres lakás,mert jön a gyerek.
Szia!
lkapatáttok az elején a lányotokat. Nagyon szép gesztus, hogy az ő "nagy napja" legyen tökéletes, és ehhez biztosítjátok a feltételeket, viszont le kellett volna fektetni a szabályokat. Pl. a személyes dolgokat az extrém kívánságokat (frizura, smink, stb. nem fizetitek, mindenhonnan kérjen árajánlatot, több szolgáltatót megkeresni.
Ti gyakorlatilag csak a számlákra fizettetek. Nagyon sokat. Az általad felsorolt tételek között van jópár pénzkidobás/átverés.
Ez ajánlatkéréssel, és a veletek történő előzetes megbeszéléssel elkerülhető lett volna.
A mi esküvőnknél a szülők vendégarányosan a vacsit állták, minden mást mi. Szépen összespóroltuk.
A meghívókat/menükártyákat/ültetőkártyákat magunk csináltuk, mert összesen nekünk is kijött volna bő 100e- tétel, de 15e-ből megvolt minden. A vőlegény ruhát én sosem értettem. A férjem nem egy nagy öltönyös, egy jó állapotú fekete öltönye volt rajta, amihez kapott új inget, nyakkendőt, cipőt.
Én a ruhámat szintén vettem, de feleannyiba se volt, mint a lányodé kiegészítőstül, pedig nem olcsó szalonból volt.
Jó, hogy megpróbáltok gátat szabni, csak lehet, hogy egy kicsit késő - esküvőileg. Azért beszélj a lányoddal, hogy annó a bátyja se kapott annyi segítséget mint ő, és már tényleg nincs miből adni. Jó lenne ha tisztában lenne a kiadás és a bevétel oldallal - nemcsak az esküvő szempontjából. Eléggé elszaladt vele a ló. Mondjuk kiváncsi lennék a leendő férjre is, hogy ő se mondta még, hogy egy kicsit sok lesz... pl. lufi, galamb
Mi az, hogy 75nm kicsi?? Mi kb. ekkorában lakunk már 4-en és kényelmesen elférünk.
Ha jön a baba, csak a ledrágább cuccok lesznek jók? Akkor jó, ha már most kezdesz arra is gyűjetni.
De osztogatnak,csak nem ilyen létszámnál.
Nagyonközeli rokon esküvőjén voltunk,egyedi cimkés pálinkát kaptunk ajándékba többek között (összesen 8 üveget kellett)
Kérdező: két lehetőség van:
Megáljt parancsolni és haragban lenni ugy ogy kifizettetek ennyi rengteg pénzt vagy megnézni hogy kijön-e minimálisból,és lenyelni a békát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!