Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek csak szerény, max.15 fős kis esküvője volt, mennyiből hozta ki?
20 ember volt,önkormányzat,ruhák,vacsora,virágok.
Az önkormányzatnál elvileg ingyen összeadnak,de mivel kértük a szebb termet meg pezsgőt,igy 5-6 ezer-be került,ruhám egy elegáns szép alkalmi ruha 15 ezer,az öltöny nagyjából ugyanennyi volt,a virágok 20 ezer.
Kozmetikus 3 ezer,a hajamat magam csináltam.
A vacsora 60 ezer körül volt.Egy barátot megkértünk,hogy fényképezzen,felvételt készítsen.Nagyjából ennyi,egy 100-150 ezer forint szerintem elég,egy egyszerű,de nagyszerű kis esküvőre :)
14-en voltunk összesen. Ruhát nem számolom, mert kosztüm és a munkához is kellett, tehát nem csak erre az alkalomra készült.
Pezsgő, zene, szülőköszöntő összesen volt 20-25 ezer kb.
A vacsorát nem tudom, mert a két örömapa ragaszkodott hozzá, hogy ők fizetik és államtitokként őrzik az összeget. De nálunk sima asztalfoglalásos, étlapról rendelős volt, úgyhogy a kinézett étterem étlapja alapján saccolható a végösszeg.
Nem anyagi okok miatt döntöttünk így, egyszerűen nem akartam nagy esküvőt, ezer meghívottal. A szűk családra korlátoztuk a meghívást.
10 fő (plusz 1 gyerek)
elegáns kosztüm, 15.000
Vőlegény öltönye: 0 (volt miből választani)
vacsora: anyósom főzött, sütött, alapanyagok beszerzése 12.000
kerti sütögetés barátokkal: 0 ft, mindent a vőlegény tanúja állt
smink, fodrász 1.500 (barátnő, aki alig akarta elfogadni ezt a jelképes összeget)
anyakönyvvezető:0ft
pezsi a koccintáshoz:3500, ha jól emlékszem
mondjunk nekünk templomi is lesz és most 25 fő van...
4800/fő a vacsi ruhát ebayről rendeltünk kb 30.000 ft(de nagyon "királylányos") még kell ing a vőlegénynek jah ma megrendeltük a gyűrűinket..kb 50.000 ft lesz de csak ezüst...szóval mi olyan "igazi"-t hozunk kb 350.000-400.000 Ft-ból.
Szia! Mi 16an voltunk. Ebből 5 gyerek. 'Csak' polgárink volt.
Ruha: kb. 55-60e ft
Csokrom:7500 ft
Házasságkötő terem:12500 ft(csak alap)
Az ebéd a Trófeában volt(fix áras) 3200/fő
Műköröm: 5000 ft
Hajam, sminkem én csináltam.
Gyűrük 176e ft (tört aranyból csináltattuk, így pénzbe nem került, csak a nem hordott gyűrüjeimbe:-))
Így kb. a végösszeg: 300e ft
15 fővel voltunk (szülők,nagyszülők,testvér,testvér párja)
Polgárit letudtuk hétköznap 2 tanuval,igy ingyen volt.
Templomi volt szombaton ,20 ezer
Ruha vaterás 15 ezer (csodaszép habosbabos,én alakitgattam kicsit),de ezt is vehetem nullásnak,mert el is adtam 15ért...
Páromnak volt öltönye,előtte éven vettük huga esküvőjére,nem vettünk újat.
Étteremben étlapról rendelés volt,csak a torta volt fixen 30 szeletes nem marcipános,6ezerbe került.
Maga az éttermi számla 40 ezerbe került,haza ebből semmi,igy nem volt pazarlás,mindenki kért amennyit akart,alkohol egy pohár pezsgő.
Fényképezni egy ismerős fényképészt kértünk,10ezerbe került,csinált 400 képet,dvd-n megkaptuk,retusálni már mi retusáltuk párommal,kiváltani pedig auchanos fotószolgálat,szépet csinálnak olcsón.fotókönyvet is ott csináltattuk.
Kocsi diszitve nem volt,csak szalagok rá,csokrom sima rózsacsokor,nem emlitettem hogy esküvőre,igy 15 rózsa került bele és 4ezerből megvolt (tartóssága nem egészen annyi,de a nagy napot szépen kibirta,utána ugyis száritottam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!