Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lehet velem van a baj, de én...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet velem van a baj, de én nem tudom, hogy egy esküvőt miért kell 8-10-12 hónappal a nagy nap előtt elkezdeni szervezni?

Figyelt kérdés

Minden rosszindulat nélkül, pusztán kíváncsiságból és nem értésből kérdezem.

Ugyanis mindenhol azt hallom/olvasom, hogy ilyen hamar szervezik az esküvőt. Miért?

2012. júl. 4. 10:13
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
78%
Azért mert nem akarnak kapkodni, idegeskedni.
2012. júl. 4. 11:26
 12/32 A kérdező kommentje:

Kedves moira! !

Én ugyan nem ismerlek, de válaszaid alapján nagyon sokban hasonlíthat a sorsunk, az értékrendünk. DE nekem szeptemberben lesz az esküvőm. Hétfőn kezdtem el szervezni és már most nem tudok mit szervezni rajta. Az étteremmel kell beszélni, de náluk elég ha 2-3 héttel előtte bejelentkezem (na jó én befogok még a hónapban). Egyszerűen nem tudom, hogy mit kell még szerveznem, másoknak annyi dolga van vele én meg csak ülök, és most mit csináljak. Ruhámat sem tudom intézni, mert csak augusztusban lehet. Esetleg a meghívókat lehetne, de ezt is magamnak csinálom, ahogy a csokrot is.

Egyszerűen semmi nem jut eszembe, hogy mit lehetne intézni ilyen korán (2,5 hónappal az esküvő előtt).

2012. júl. 4. 12:30
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én sem értem! A Párom február 14-én kérte meg a kezem és márciusban döntöttük el az esküvői időpontot, ami holnap után lesz (07.06.). Igaz, hogy nálunk csak 10-en leszünk és lagzi sem lesz, csak ebéd. De ettől függetlenül itt is olvastam már sok olyat, hogy fél évvel előtte lefoglalja a fodrászt, meg a sminkest, manikűröst. Kérdem én: minek??? Nem elég 2 héttel előtte szólni nekik? Na jó, ha nagyon fél, hogy nem lesz hely, akkor egy hónappal előtte, de fél évvel??? Esetleg az éttermeket kell időben lefoglalni, mert ha "népszerű" időszakban van az esküvő, akkor nehéz olyan éttermet találni, ahol van hely még. Szerintem anyakönnyvvezetőhöz, meg templomban nem kell már egy évvel előtte bejelentkezni.
2012. júl. 4. 13:05
 14/32 A kérdező kommentje:
Sok boldogságot. Nálunk a hivatalba nem is lehet max fél évvel a nagy nap előtt bejelentkezni.
2012. júl. 4. 13:13
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

az első pár válaszolónak valóban könnyebb volt, hogy 30 fő, vagy nem is volt/lesz.

mi azért kezdtük korábban, mert 250 km-re volt a helyszín, és interneten és telón intéztünk mindent, le kellett foglalni korán a zenészt a vőfélyt, a termet, mindent, utána ment a többi, mi is kb. 5-6 hónap alatt lement, apróságokat hagytunk a végére.

2012. júl. 4. 13:18
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Én bizony tavaly novemberben kezdtem a szervezést és idén augusztusban lesz az esküvő. Jobban jártam így, mert pl egy nagyon neves fotóst találtam nagyon jó pénzért, valamint mivel még tavaly lefoglaltam a dj-t és az éttermet is, így engem nem érint az áfa emelés, és tavalyi áron számolnak mindent. Tehát már csak az anyagiak miatt is megérte korán kezdeni.

A meghívókat magam csináltam, ahogy még sok egyéb dolgot is, és nekem kényelmesebb volt mindig egy kicsit haladni vele, minthogy egy egész hétvégét ezzel töltsek.

A ruhám szállítása csupán 8 ! hetet csúszott. Meg is őrültem volna az idegtől, ha ez közelebb történik a dátumunkhoz.

Az étteremmel kapcsolatban is mindig eszembe jut valami, amit meg kell kérdeznem. Hát annak sem örültem volna, ha egy fontos kérdésre nem kaptam volna választ időben.

Szóval sok előnye van szerintem!

Bár tulajdonképpen nekem sincs mit szerveznem már, de így nyugodtabb vagyok.

2012. júl. 4. 13:43
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még valami. Az étterem ahol a lagzi lesz, egy hotel is egyben. Kb 3 hete szerettem volna lefoglalni a szobákat a vendégeknek, de sajnos túl későn már, és nem jutott mindenkinek. :S
2012. júl. 4. 13:46
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Én sem pát héttel előtte fogom elkezdeni, ha lesz (és nagyon úgy néz ki, hogy lesz hamarosan :P). Az én okaim:

-van, amiben még nincs konkrét elképzelésem, így nem árt körbenézni, nem az utolsó pillanatra hagyni a kiválasztását... mert azt utána még be kell szerezni, árajánlat stb. (így most hirtelen a komplett dekor jut eszembe, nem tudom, milyet szeretnék pontosan, sem színben, sem dekorációs elemek szempontjából, csak hangulatilag)

-ha az ember felkapottabb vagy szebb helyen szeretné a szertartást vagy a lagzit, akkor időben le kell foglalni az áhított időpontra a helyet

-netes kutatás, árösszehasonlítás, büdzsé összeállítása (mire mennyi jut, mit hagyunk ki)

-meghívottak összeállítása (kit illik, kit nem kell, hogy üljenek)

-én nem vagyok egy klasszikus modellalkat, így biztos fel fogok próbálni vagy száz ruhát, amíg megtalálom, amit szeretnék (alacsony vagyok, duci, a melleimet csak pántos melltartó tudja megtartani... és emellett nem szeretnék gagyi, bazári kinézetű szalagavatós jellegű ruhát sem, és agyoncsicsázott habos-puffos hercegnőset sem... alapjáraton kevés ruha van, amire azt mondom, hogy na, ez én vagyok, ez tetszik, ami egyszerűbb, de mégis elég elegáns és fennkölt egy ilyen alkalomra)

-mindent meg kell részletesen beszélni a férjjelölttel is

2012. júl. 4. 14:19
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi januárban döntöttük el, hogy esküvőnk lesz és októberbe lesz. Muszáj voltunk hamarabb rendezkedni, mert már éttermet is alig találtunk, de most már készen vagyunk szinte mindennel.
2012. júl. 4. 14:35
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert anyagilag nem olyan megterhelő, főleg ha nagyobb lagziról van szó. Jobb szolgáltatókat és olcsóbban lehet kifogni. Minden hónapban lehet egy kicsit ráfordítani.
2012. júl. 4. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!