Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg gáz, ha nem állom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg gáz, ha nem állom a szállást?

Figyelt kérdés

itt szinte mindenki azt mondja, hogy illik állni a szállását a vendégeknek.

Hát én nem tudom, de ha mi mentünk eddig messzebbre esküvőre, vagy anyum nem ivott semmit, vagy rokonoknál aludtunk, de sosem vártuk el, hogy az Ifjú Pár fizesse a szállásunkat...

Most én is szervezem nagyba a lagzinkat, említettem is anyáméknak h hol fognak aludni? az volt a reakció, hogy azt mindenki oldja meg magának.

Igazából kedvem sincsen ennyi embernek szállást fizetni. Akit lehet, azt természetesen elszállásoljuk, nálunk, mamáméknál, pároméknál és az ő nagyszüleinél.

Ti tényleg el sem jönnétek, ha nem fizetnénk ki a szállást? Mert olvastam már olyat is, hogy hogy képzeli a pár, meg hogy így is benzin, ruha, ajándék, meg nem képzelik, hogy még ezt is... hát én úgy gondolom, hogy cserébe kapnak egy finom vacsit, és mi nem azért hívjuk, hogy legyen ajándék, hanem, hogy velünk legyenek. Akkor ők se a szállásért jöjjenek...

Plusz kapásból két napot kellene ugye fizetni, mert nem fognak reggel 9kor felkelni hogy időben elhagyják a szobát...

2012. jún. 21. 21:08
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy ebben a városban egy darab panzió van, és 6000ft fejenként a szállás
2012. jún. 22. 11:45
 22/31 anonim ***** válasza:
90%
Mi annyi vendégek hívtunk,amennyit finanszírozni tudunk,vacsora és szállás szempontjából is.Nem sok embernek kell szállás,de azt mi álljuk,ez benne van abban,hogy meghívtuk és tudjuk,hogy több órát kellene levezetnie,hogy hazaérjen még aznap éjjel.Rokonoknál nem tudunk elszállásolni senkit,de az sem rossz megoldás,persze,ha a rokon maga ajánlja fel.Kollégium is megoldás lehet,ott nem olyan drága egy éjszaka és nyáron mindig adnak ki szobát.Neten keresnék lehetőséget,nem csak hotelek vannak,hanem magánházaknál is adnak ki szobát,lehet,hogy nem is tudsz róla,keress rá a városodban.Nem hiszem,hogy egy városban csak egy panzió látja el a túristákat.A környező falvakat is megnézném,zimmer frei szinte állandóan van,minden második bokorban.
2012. jún. 22. 12:26
 23/31 anonim ***** válasza:
87%

mi kifizettük a szállást. Huszonvalahány ember jött pestről, párat elhelyeztünk rokonnál, szomszédnál, háznál, a maradékot fizettük. Ha már lejönnek, hoznak ajándékot, pedig mondtuk, hogy nem kell, sőt az egyikük elvállalta ingyen a fotózást, akkor nehogy már ne fizessem. A vacsi így is- úgy is lett volna, nem a vacsi miatt jönnek. Mi sem voltunk eleresztve, szülői segítséggel rendeztük a lagzit, de előtte megbeszéltük, hogy ezt is mi szeretnénk állnik, nem volt gond belőle.

De szerintem előtte illik megkérdezni, hogy ki az, aki igényli a szállást, mert lehet, hogy nem mindenki lesz így. de ne meglepetésként érje őket. Vagy legalább egy részét illik fizetni szerintem vagy nem tudom. Mi így láttuk jónak.

2012. jún. 22. 12:38
 24/31 A kérdező kommentje:

egy 7000fős kisvárosban élünk, és valóban nincs más panzió.

a többség a környékről való, 1-2 család van messzebbről, akiket elszállásolunk rokonoknál, de van 2 család az alföldről (mi Baranya), akikkel nem tudunk mit kezdeni

2012. jún. 22. 15:10
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Az én családom 300 km-re lakik tőlünk.Igazából a párom családjából nem sok rokon van, akinél meg tudnánk oldani az elszállásolást, ezért mi keresni fogunk egy olcsó panziót, sportszállót vagy kollégiumot ahol megoldható, hogy akár egész családok együtt alhassanak.Senkitől nem várhatjuk el, hogy 300 km-es utazás után résztvegyen a szertartáson és a lagzin, majd hulla fáradtan induljon haza.Bőven elég nekik az, hogy tele tankolják az autóikat, eljönnek (feltételezem nem üres kézzel)és jól érzik magukat, aztán ha elfáradtak lefekhetnek aludni is.

Mi olyan helyszant próbálunk majd keresni, ahol olcsó a kaja és a szállás is megoldható olcsón, lehetőleg egy helyen, vagy úgy, hogy max 10-15 perces sétával, egyszerűen elmagyarázva az útvonalat, megközelíthető legyen a szállás.Több kisgyermekes családot is hívunk, tőlük pláne nem várhatom el, hogy haza menjenek, vagy foglaljanak szállást maguknak.Sajnos lesz olyan meghívott, aki lehet, hogy az utazást sem engedheti majd meg magának, nemhogy szállást, így sajnos lesz aki el sem tud majd jönni.

Én úgy gondolom, hogy ha tényleg messziről érkeznek a vendégek, akkor igenis intézzetek szállást, legalább rokonoknál vagy ilyesmi.

2012. jún. 22. 15:18
 26/31 anonim ***** válasza:
51%
Nekünk is messziről jönnek rokonok, de nálunk úgy lett megoldva, hogy lesz egy kisbusz, ami hozza-viszi őket,senkinek sem kell vezetnie. Én sem fizetnék szállást!
2012. jún. 22. 16:16
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,melyik városban laksz?
2012. jún. 22. 16:48
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

"van 2 család az alföldről (mi Baranya), akikkel nem tudunk mit kezdeni"

Azért két család nem olyan sok, bár nem tudom pontosan hány főről van szó. Ha a többieket elszállásoljátok a rokonoknál, velük is illene "valamit kezdeni", mert ez így elég furán jön ki.

2012. jún. 22. 17:51
 29/31 A kérdező kommentje:

nem sokan lesznek elszállásolva, az én nagymamám, meg 3unokatesóm az anyjukkal és ennyi.

az a két család 11 embert jelent

2012. jún. 22. 21:27
 30/31 anonim ***** válasza:
75%

Ahol mi szállásoltuk el a vendégeket,ott egy szobába 3-4 ember fér el,kétszobás apartmannak is nevezhetném.Esetetekben az 4 szobát jelentene durván 5-7 ezerrel számolva 24.000 ft-ról van szó.Ez egy esküvő költségvetéséhez képest nem érvágás,mégsem küldtök haza senkit az éjszaka közepén.Mi kifizettük a szállást,természetes volt,hogy ezzel még nem terheljük tovább a költségeiket,így is sokban van egy esküvő mindenkinek.

A várost nem írtad meg,pedig megpróbálnék segíteni,baranyában lakom én is.Persze csak ha meg akarod oldani a problémát és nem csak beszélni róla.

2012. jún. 22. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!