Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki fizesse a szállást? A pár vagy a vendég?
Tesómék jövőre esküdnek! Sógornőm ma megkérdezte,hogy szerintem ki fizesse a szállását a messzi vendégeknek. Mondtam,hogy szerintem a pár. Legalább is nálunk így lett volna, csak anyósom legjobb barátjáéknak szállodája van és ők ajándékba adták a szobákat. De eredetileg mi álltuk volna. Sőt, az elmúlt években mi kb. 4-5 vidéki lagziban voltunk és mindenhol a pár állta. Főleg,ha pénzt kérnek ajándékba.
Én úgy gondolom,hogy ha még a szállást is magának állja a vendég az elég megterhelő. Hiszen ruha kell, esetleg fodrász, útiköltség, pénz ajándékba és még a szállás is!
Furcsa fejet vágott,mert hogy ő eddig akárkit kérdezett meg az ismerősei közül, mindenki azt mondta,hogy a vendég állja. A szülei is ezt mondták!
Véleményem szerint ha valakit meghívnak valahová, akkor nem illik költségbe verni! Tehát a pár fizesse.
Na persze, lehet közösen is fizetni, vagy akinek jobban futja rá.
De most őszintén, még ha más helyzet lenne, nem esküvő... de így, hogy (puccos) esküvőre telik, a vendégnek meg fizetnie kell a szállásért... Én biztos nem mennék el, egyrészt mert nem szimpatikus a dolog, másrészt nem engedhetnénk meg magunknak. Max akkor mennék, ha nagyon-nagyon jó barátom az illető, de így is húznám a szám, hogy most honnan vegyem el azt a pénzt vagy mi legyen...
Szia szerintem a vendegnek kene a szallast fizetnie, nem tudom mi az illem, de rettentoen sokba kerul mindenki szallasat kifizetni. Megiscsak ott vannak az eskuvo koltsegei is! Egy kezdo parnak aki majd nemsokara gyereket vallal lakast vesz stb. szerintem boven eleg allnia az eskuvo koltsegeit:terem, ruha, kaja, pia, torta, zeneszek, viragok...
Az utolso eskuvon ahol voltam mi fizettuk a sajat szallasunkat a menyasszony meg keresett nekunk olcso de jo szallast ami pont a kozelben volt(pontosabban o rakta oda a lagzi helyet ahol jo szallast meg "lagzit" is megtalalta) segitett a foglalasokat elrendezni meg keresett mindenkinek "fuvart" is . En nem vartam el h fizesse a szallasom, eleg koltsege volt mar, azt nem tudom h a kozeli rokonoknak fizette-e szallast meg a nyugdijasoknak, ott meg azt mondom az ertheto. Ha valakinek anyira keves a penze az adhat anyival kevesebbet amit a szallasert fizetett.
Hát nem tudom! Az a baj,hogy nem fog kevesebb pénzt adni, mert az emberek többsége úgy érzi, hogy az ciki.
Az meg miért jó valaki erején felül jön el a lagzimba?
Elhiszem,hogy sokba kerül az esküvő, de nyilván mindenki átgondolja előtte,hogy kb. milyen költségek várhatóak és annak fényében rendezik meg.
Ha nincs rá annyi, akkor kisebb lagzi kell!
"Véleményem szerint ha valakit meghívnak valahová, akkor nem illik költségbe verni!"
Egyetértek ezzel az elvvel. Vonatkoztatni lehetne az egész esküvőre. Olyan bizarr ez nekem, tegyük fel meghívom egy kollégámat az esküvőmre, és akkor az azt jelenti, hogy "hozzál már 10-20 ezer ft-ot"? A szállás még más, mert ott az a lényeg, hogy lehetővé tegyük, hogy ott legyen. De azt is a párnak illene állni, vagy elhelyezni olyan helyen, ahol nem kell fizetni, valakinél egy szobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!