Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki fizesse a szállást? A pár vagy a vendég?
Tesómék jövőre esküdnek! Sógornőm ma megkérdezte,hogy szerintem ki fizesse a szállását a messzi vendégeknek. Mondtam,hogy szerintem a pár. Legalább is nálunk így lett volna, csak anyósom legjobb barátjáéknak szállodája van és ők ajándékba adták a szobákat. De eredetileg mi álltuk volna. Sőt, az elmúlt években mi kb. 4-5 vidéki lagziban voltunk és mindenhol a pár állta. Főleg,ha pénzt kérnek ajándékba.
Én úgy gondolom,hogy ha még a szállást is magának állja a vendég az elég megterhelő. Hiszen ruha kell, esetleg fodrász, útiköltség, pénz ajándékba és még a szállás is!
Furcsa fejet vágott,mert hogy ő eddig akárkit kérdezett meg az ismerősei közül, mindenki azt mondta,hogy a vendég állja. A szülei is ezt mondták!
Nem illik költségbe verni ez igaz!
De én úgy gondolom,ha én megyek valahova alap,hogy ajándékot viszek.
Engem úgy neveltek, ha a szomszéd hív meg szalonnát sütni, akkor is illik vinni minimum egy üveg bort.
Ergo üres kézzel sehova nem megyek, esküvőre meg pláne. Ha meg már veszek, vennék valamit, akkor igyekszem olyat, ami nem csak nekem tetszik,hanem az ifjú pár is örül neki. Ha ez ajándék akkor ajándék, ha az ára, akkor az ára!
Szerintem a párnak illik felajánlani, hogy fizeti a szállást.
Nálunk úgy lesz, hogy egy üdülőbe lesz a lagzi és ott lesz a szállás, de azok komfort nélküli szobák, tehát a fürdő és wc közös, elmondtuk, hogy mi ezt tudjuk, akinek nem felel meg, az szerez magának.
Tudom, kicsit off de ezt én is mindig furcsának találtam!
Épp ezért nem is adok soha pénzt (talán csak ha mindenki azt ad és nagyon rám van kényszerítve...). Nem tudom, nekem olyan megalázó érzés. Nem csak arról van szó, hogy szégyellem ha kevesebbet tudok adni, mint a többség de ez olyan "ronda" így. Én inkább adok valami ajándékot. Általában megválogatom mit vegyek, próbálok hasznosat venni, ami még nincs nekik. Ráadásul ha kapnak pl. 5 kávéfőzőt (vagy bármit) akkor istenem, hát adják el a vaterán. :D
on: Amúgy az jutott még eszembe, hogy ugye tényleg viszel ajándékot is az esküvőre vendégként. Utazol, esetleg szabadnapot is ki kell venni a munkából stb. És ismerősöm mesélte a múltkor, hogy olyan lagziba hívták őket, hogy a szállás fizetéséről még szó sem esett, de azt NEKIK kellett keresni. Szóval meg volt adva, hol és mikor lesz az esküvő (párszáz kilométerre tőlük) és már kezdjék el keresni/lefoglalni maguknak a szállást. Na azért az durva volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!