Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Érdemtelenségre hivatkozva...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdemtelenségre hivatkozva kérheti a párom h ne fizesse a gyerektartást a gyereke egyetemi évei alatt?

Figyelt kérdés

A fia 19 éves,most lesz a ballagása. A gyereke annyira megutálta mert elhagyta az anyját h nem tartja vele a kapcsolatot. Az utálta csak fokozódott mikor összejött velem,és nekünk született egy közös gyerekünk. A párom hiába próbálja!próbálta tartani a kapcsolatot a gyerek csak akkor kereste ha kellett vmi,de azt is csak e-mailbe tette meg. Most is e-mailbe irta meg páromnak h nem mehet el a ballagására mert a gyerek megtiltja h az iskola közelébe menjen. De kérte(inkább követelte) h a pénzt a ballagására küldje el postán és ne szúrja ki a szemét 10.000 Ft-tal.

Februárban beadta a jelentkezését több egyetemre is,de nem hiszem h államira fel vennék,csak fizetősre. Párom fizette ki a jelentkezést,és mikor kérdezte h biztos h menni akar,nem lenne e jobb vmi szakma akkor azt a választ kapta a fiától,majd késöbb az anyjától is(természetes e-mailbe) h ha a k.urvája8ez lennék én,akivel már lassan 10 éve együtt van) fattyja(az előző kapcsolatomból a fiam) mehet egyetemre akkor ő is mehet.

Az én fiamat valószínüleg államira fogják felvenni(kitünő tanuló) és a tanulmányait én állom és az apja,nem a párom.

Viszont így h a párom fia is mindenféleképpen tanulni akar a közös gyerekünktől veszi el a pénzt(ő sajnos tartós beteg). Ráadásul én úgy néz ki megint terhes vagyok,igaz majd csak jövő héten megyek orvoshoz. De olyan 70% h az vagyok.

E-mailekkel(mivel csak azokon keresztül hajlandó kommunikálni az apjával,ha egyáltalán vissza ír) tudja párom bizonyítani h érdemtelen lenne rá.

2011. ápr. 24. 21:14
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
83%

Mindegy milyen viszonya van a gyereknek az apjával, a gyerektartás jár. de csak az.

tehát ha csak fizetősrte veszik fel, azt nem kell az apának fizenie. se ballagási pénzt, se semmi egyebet, csak amit megítélt a bíróság.

2011. ápr. 24. 21:18
 2/31 A kérdező kommentje:
De mivel a gyermek már elmúlt 18 éves,ez már nem is gyerektartás hanem rokontartás. Amit érdemtelenség esetén nem köteles fizetni. Vagy mégis?
2011. ápr. 24. 21:19
 3/31 anonim ***** válasza:
26%
rokontartás akkor lenne, ha a gyerek nem otthon laknaés dolgozna az egyetem mellett. Így gyerektartás
2011. ápr. 24. 21:21
 4/31 anonim ***** válasza:
22%
De köteles, hisz míg nappalin tanul, addig fizetni kell, mert addig elvileg nem tudja eltartani magát, így a szülőknek gondoskodni kell róluk. Más kérdés, hogy egy "normális" (tehát nem elvált) családban minden probléma nélkül kiteszik otthonról a 18-at betöltött gyereket, semmit nem kell fizetniük, aki meg elvált, az "köteles" ...
2011. ápr. 24. 21:22
 5/31 A kérdező kommentje:
Akkor nem érdemes beadni a kérvényt,mert nem vonnák meg?
2011. ápr. 24. 21:22
 6/31 anonim ***** válasza:
70%
Nem, nem vonnák meg. Viszon azt nem értem,hogy hogyan merül fel,hogy fizessen az egyetemért. vagy ballagásra
2011. ápr. 24. 21:23
 7/31 anonim ***** válasza:
83%
Ha a tartásra kötelezett beadja a kérvényt, megvonhatják a gyerektartást, mivel már nagykorú. A gyerek kérhetne rokontartást, de a kapcsolattartás hiánya kimeríti az érdemtelenséget, úgyhogy nem valószínű, hogy megítélnék.
2011. ápr. 24. 21:28
 8/31 anonim ***** válasza:
17%
Gondom rohadtúl szar a gyereknek ,hogy apuci lelépett tőlük annó,sajnos ezen én is átmentem,hasonló büdös ku*va tette tönkre az én gyerrekorom is,perzse apuci nekem se fizetett a k-ja kedvért,perzse az új kölyök tejben vajban fürdött,persze az ő pénze nélkül is megoldottam az életem saját erőből,a kedves féltesó feneke alá meg mindent alá kell tenni.Nem értem miért kell házas pasi,nincs elég jól kereső egyedülálló?
2011. ápr. 24. 21:30
 9/31 A kérdező kommentje:

Zsarolgatnak-az ex és most már a fia is mondja.

Volt idő mikor párom tartósan munkanélküli volt,már annyi ideje h segélyt se kapott. Akkor ha tudott feketén dolgozott,de mivel a gyerektartást fizetni kell akkor is ha ő éhen halna,én fizettem nekik ki. Kézbe adtam az exnek,nem volt semmilyen papír.

Így nincs hivatalos nyoma h abba az időszakba párom fizetett volna. Azzal zsarolják h ha nem fizet a sulira,meg nem ad erre arra pénzt,akkor feljelentik h abba az időszakba nem fizetett,és visszamenőleg fizesse ki,mert h most már van munkája

2011. ápr. 24. 21:32
 10/31 anonim ***** válasza:
91%
Többre mész azzal, ha panasznapon bemégy a bíróságra, és ott megkérdezed! Ingyen jogi tanáccsal szolgálnak.
2011. ápr. 24. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!