Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemtelenségre hivatkozva kérheti a párom h ne fizesse a gyerektartást a gyereke egyetemi évei alatt?
A fia 19 éves,most lesz a ballagása. A gyereke annyira megutálta mert elhagyta az anyját h nem tartja vele a kapcsolatot. Az utálta csak fokozódott mikor összejött velem,és nekünk született egy közös gyerekünk. A párom hiába próbálja!próbálta tartani a kapcsolatot a gyerek csak akkor kereste ha kellett vmi,de azt is csak e-mailbe tette meg. Most is e-mailbe irta meg páromnak h nem mehet el a ballagására mert a gyerek megtiltja h az iskola közelébe menjen. De kérte(inkább követelte) h a pénzt a ballagására küldje el postán és ne szúrja ki a szemét 10.000 Ft-tal.
Februárban beadta a jelentkezését több egyetemre is,de nem hiszem h államira fel vennék,csak fizetősre. Párom fizette ki a jelentkezést,és mikor kérdezte h biztos h menni akar,nem lenne e jobb vmi szakma akkor azt a választ kapta a fiától,majd késöbb az anyjától is(természetes e-mailbe) h ha a k.urvája8ez lennék én,akivel már lassan 10 éve együtt van) fattyja(az előző kapcsolatomból a fiam) mehet egyetemre akkor ő is mehet.
Az én fiamat valószínüleg államira fogják felvenni(kitünő tanuló) és a tanulmányait én állom és az apja,nem a párom.
Viszont így h a párom fia is mindenféleképpen tanulni akar a közös gyerekünktől veszi el a pénzt(ő sajnos tartós beteg). Ráadásul én úgy néz ki megint terhes vagyok,igaz majd csak jövő héten megyek orvoshoz. De olyan 70% h az vagyok.
E-mailekkel(mivel csak azokon keresztül hajlandó kommunikálni az apjával,ha egyáltalán vissza ír) tudja párom bizonyítani h érdemtelen lenne rá.
"Azzal zsarolják h ha nem fizet a sulira,meg nem ad erre arra pénzt,akkor feljelentik h abba az időszakba nem fizetett,és visszamenőleg fizesse ki,mert h most már van munkája"
csak 6 hónapra visszamenőleg lehet kérni ;)
21:30
ne rám vetíts ki az apád és az uj nője iránt érzett utálod
Az én párom fizeti a gyerektartást rendesen,és ő mindig is akarta tartani a kapcsolatot csak a gyerek megutálta. Nem pici volt olyan pici mikor elvált a párom,tudta h miért történik a válás,és mégis az apját okolta ez miatt.
És csak ugy közlöm,már elvált ember volt mikor mi megismertünk. A közös gyerekünk meg csak annyival kap többet h foglalkozik vele az apja. De a fiával is foglalkozott volna,sőt még most is foglalkozna ha ő engedné
A gyerektartás jár,de más nem
"Ha a gyermeket a középiskola befejezése után a választott életpályára előkészítő tanfolyamra, főiskola, egyetem nappali tagozatára felvették, a tartásra kötelezett (és erre képes) szülő nem hivatkozhat arra, hogy a nagykorúságát elért gyermek inkább létesítsen munkaviszonyt, amely révén a tanulmányai költségeiről, valamint a megélhetéséről maga gondoskodni tud. Még a második szakma megszerzését célzó tanulmányok is szükséges tanulmányoknak minősülnek, ha az első szakma gyakorlása egészségügyi szempontból a gyermek számára veszéllyel jár (BH 1999/24. ).
"
A leírtak alapján én kérném, hogy újból állapítsák meg a tartásdíjat. A gyermekkel folytatott emil „beszélgetéseket” kinyomtatva is eltenném, még szükség lehet rá. A kért ballagási pénzen egyáltalán nem lennék fukar. Egy tekintélyes összeget kinyomtatnék, és levél mellékletként elküldeném a fiamnak.
Nekem úgy tűnik, ez már egy halott kapcsolat, nem erőltetném a fenntartását.
Az érdemtelenséget meg kell próbálni.
De persze,az lenne a normális ha együtt vannak a szülök. És meg is értem őt vhol. Többször irtam neki h ha gondolja én a közelbe se fogok tartozkodni mikor találkozik az apjával,de a válasz mindig az h "ne irogass k.urva ".
Fogalmam sincs az anyja hogyan tudta így átnevelni h ennyire utálja az apját amiért elhagyta az anyját. De azt hiszem amit a páromnak át kellett élnie abba az esetben egy férfi se maradt volna a felesége mellett a gyereke kedvéért sem.
Én nem favorizálom a nagy fiam,csak tisztába vagyok a képességeivel. A párom is és én is halljuk a keresztgyerekektől h már megint épph csak átment,majdnem megbukott,pótvizsgázik. Nem gondolom h majd kitünő érettségit fog csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!