Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Foglalni kell szállást minden...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Foglalni kell szállást minden vendégnek, aki eljön a lagziba?

Figyelt kérdés
Kb. 100 fős lagzi lesz. Az adott városban 5 meghívott él, de a legtöbben 10-20 km-es körzetből jönnek. Néhányan vannak, akik messzebbről. A zenésszel és az étterem tulajdonosával is úgy lett megbeszélve, hogy hajnali 5 előtt nem nagyon fogjuk befejezni a mulatozást. De itt merül fel egy érdekes kérdés. Most minden vendégnek foglaljunk szállást? És akkor fél hatra talán odaérnek, és akkor alszanak 10-ig, aztán mennek is haza, hiszen általában 11-ig el kell hagyni a szállodákat. Vagy ha nem, akkor meg két éjszakát kell fizetni? Ha mindenkinek vennék ki hotelszobát akár egy éjszakára is, az több mint fél millió ft-ba kerülne. Ennyink azért erre a célra nincs. Szüleim szerint nem a mi gondunk megoldani, hogy ki hogyan jut haza, ugyanis ők is voltak már lagziban, és mindig maradtak a végéig, és az első vonattal/busszal hazajöttek, vagy amikor már volt autónk, akkor azzal. Így nem kellene szobákat bérelni. Viszont olvasgatok esküvői blogokat, és ott azt látom, hogy azokat a vendégeket, akik nem helyben vannak, illik elszállásolni. Nem fukarkodunk az étellel, itallal, süteménnyel, mindenből lesz bőven, csomagolunk is majd, de azért a fél milliós szállás költséget sokallnám, az az igazság.
2012. febr. 5. 13:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A szüleidnek igaza van. Az esküvőre szól a meghívás, nem welness-hétvégére. :)
2012. febr. 5. 13:08
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem jól mondták a szüleid, a vendégek megoldják ezt a dolgot. Reggel 5 után már vannak buszok, vonatok, haza tudnak jutni, ha akarnak, nem kell nektek finanszírozni ezt. Mert pár hülye blogon a sok kőgazdag nőci összehord minden hülyeséget, nem kell elhinni!

Egy ismerősöm esküvőjéről tudok, ahol el voltak szállásolva a vendégek, ott is azért, mert a vőlegény és a menyasszony valami faházas kempingben tartotta a lagzit és kompletten kibérelték a helyet a barátaiknak, rokonoknak.

2012. febr. 5. 13:09
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk unokatesómék foglaltak annak idején, amikor a lagzija volt. Mi mondjuk 120 kilométerről mentünk, illetve rá is kérdeztek előtte, hogy ugye mi szeretnénk ott aludni. Mi pedig úgy adtuk nekik a pénzt, hogy ne legyen veszteséges, hogy a szállást ők fizették.
2012. febr. 5. 13:21
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem aki 10-20 km-es körzetben lakik, az haza tud menni az első busszal/vonattal.

Szerintem (!!!) ha jóval távolabbról (tehát több száz, vagy több ezer kilóméterről jönnének a vendégek, mondjuk Ausztráliából, vagy akárhonnan :D) akkor illene szobát foglalni. De csak azoknak, akik messziről (hangsúlyozom még egyszer: több száz, vagy több ezer km-ről érkeznek)

2012. febr. 5. 13:26
 5/14 anonim ***** válasza:
84%
Nekünk eddig mindig foglaltak szállást, ha vidékre mentünk lagziba, igaz nem 10-20 km-re hanem, 200-250 km volt az út. Szerintem a messzebről jövőknek illik felajánlani a szállást, főleg ha viszonylag közeli rokonok.
2012. febr. 5. 15:03
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Előző vagyok, még annyit elfelejtettem, hogy ilyenkor mi is több pénzt adtunk természetesen, kb. annyival, hogy kijöjjön belőle a szállásköltség.
2012. febr. 5. 15:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
nálunk ugy volt hogy a mamáméknál meg a közelbe lakó rokonoknál lettek elszállásolva azok akik nagyon messziről jöttek
2012. febr. 5. 15:08
 8/14 anonim ***** válasza:
nálunk is ez lesz. mármint távoli vendégek. Nekünk borsodi lagzink lesz, és kb. 25-en jönnek pestről. az 250 km. nem várhatom el, hogy valaki hazakocsikázzon autópályán, azt sem, hogy a sofőr ne igyon, hiszen aludni akkor is kell, a vonat pedig fejenként 8000 Ft. nos, mi igyekszünk szállást biztosítani. De aki Miskolcról jön, vagy Egerből, ők szüleiknél, rokonoknál lesznek elszállásolva. Viszont barátnőmék esküvőjén busz volt, ők behoztak minket a városba (Bp taksonyból és dunaharasztiból). Érdeklődjetek utána, mert a busz lehet, hogy olcsóbb lenne.
2012. febr. 5. 17:20
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekünk 4 éve 190 fős lagzink volt, ebből kb a fele helyi volt (szülőfalum), a többiek 60, 100, 250 km-ről jöttek. Mi úgy voltunk vele, aki kért, annak biztosítottunk (rokonoknál, ill. vendégházakban) szállást, mert nem szerettük volna, ha azért laposodik el a hangulat, mert sokan hazamennek korán stb. Tudom, hogy alkohol nélkül is lehet jól szórakozni, de lássuk be, egy falusi lagziban igen nagy mennyiség fogy belőle, amit aztán ki is táncolnak az emberek. Nekem ugyan nincs jogsim, de láttam már a férjemen is, hogy nem túl jó érzés, ha nyáron a 40 fokban egy sört sem ihat meg, mert éjjel megyünk haza - és igen, ő soha nem iszik vezetés előtt még pár órával sem, még egy kicsit sem. Alkohol az alkohol. Másrészt pedig, ha vki nem alszik ott, de kocsival van, annak fáradtan kell vezetnie, ezt sem szerettük volna... Szóval, minket ilyen megfontolások is vezettek a szállás foglalásnál. Tény, hogy nem volt félmilliós a ktg, lévén sokakat elhelyeztünk rokonoknál (férjem rokonait), barátoknak pedig vendégházakban foglaltunk, de falun nem olyan brutálisak az árak.
2012. febr. 5. 17:20
 10/14 anonim ***** válasza:

messzebbi rokonok nálunk is családtagoknál lesznek elhelyezve. Plusz ilyenkor ha az étterem egyben szálló is, nagy kedvezményeket adnak.

Szerintem kérdezz rá, kinek kellene szállás, akit tudsz, rokonoknál helyezd el (persze ismerjék egymást), akit nem, annak lehet mondani, hogy 5000Ft/főért tudsz szobát foglalni nekik. Nem várhatják el, hogy Te fizesd ki.

2012. febr. 5. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!