Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvői tortából illik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvői tortából illik minden vendégnek adni egy szeletet?

Figyelt kérdés
Én azt hittem, hogy mindenkinek kell adni egy szeletet, a szüleim viszont azt mondják, hogy úk úgy tudják, hogy nem kell abból a tortából mindenkinek ennie, hanem több "egyszerű" tortát is kell készíteni, és a vendégek abból esznek. Az esküvői tortából pedig az ifjú pár, illetve a szűk család szokott csak enni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kb. 15 éve voltunk utoljára esküvőn, és lehet, hogy azóta változtak a szokások.
2011. szept. 4. 10:20
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem illik mindenkit megkérdezni, hogy kér-e. Vagy elkezditek szeletelni, aki odamegy, az kap. Az furán jönne ki, hogy 8-10 ember kap, a többi meg eszi a Tesco oroszkrémtortát.
2011. szept. 4. 10:25
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Te tudod jól. Illik, max. lesz aki nem kér, de az úgyis szól.
2011. szept. 4. 10:25
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen,általában illik az esküvői tortából adni mindenkinek,kivéve,ha valaki valami oknál fogva nem kér. A többi egyszerű torta már teljesen más kérdés,azokról a meghívottak gondoskodnak!
2011. szept. 4. 10:26
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig, amikor voltam esküvőn kaptak a vendégek is belőle. Milyen dolog az már, ha nem kapnak belőle....

Hanem csak nézzék??

2011. szept. 4. 10:26
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
én erről még nem hallottam.és hogy döntik el hogy ki melyikből kap?egyik asztalhoz viszik az esküvőit,másikhoz meg vmi mást?én biztos meglepődnék...
2011. szept. 4. 10:27
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom, hogy a menyasszonyi torta azért szebb és nagyobb a többinél, mert abból minden vendégnek kell adni, legalább is 3 hete mi is így csináltuk a tesómék lagziján és eddig minden lagziban így volt, ahol eddig voltunk. Mellette persze mindig vannak másfajta rendes kis torták, amiből az eszik, aki akar és akkor, amikor akar.
2011. szept. 4. 10:27
 7/17 anonim ***** válasza:
72%

nem "kell" mindenkinek ennie belőle (a férfiak fele úgyse kér) és sokan pl inkább egy könnyebb gyümölcstortát kérnek.

Tehát úgy szokták,hogy vannak más torták/sütemények is.

Az elmúlt év esküvőin a családban, baráti körben (volt 5 db 150-200fős ) a fele vendégre számoltunk az esküvői tortát és még így is megmaradt a harmada.

2011. szept. 4. 10:28
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
2 éve mindenki kapott esküvői tortát aki odament az asztalhoz!
2011. szept. 4. 10:35
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Illik bizony adni a vendégeknek. Erre a legegyszerűbb megoldás az ha esküvő előtt még jóval előtte, megkérdezni a vendégeket hogy tartanak e rá igényt és ennek alapján, kell elkészíttetni úgy hogy mindenkinek jusson belőle. Erre pedig a legjobb az ha felkeresnél egy cukrász üzemet ahol vagy egy jó nagyot megcsinálnak, vagy több kisebb ugyanolyan tortát gyártanak le amiből mindenkinek jutna. Én ahol voltam már esküvőkön, mindkét verziót láttam már hogy volt egy nagy, abból evett mindenki. Olyanon is voltam ahol sok kisebb volt egy jó nagy asztalon. Én ugye voltam már egy jó barátom esküvőjén is, ahol pont olyan tortát csináltak hogy mindenkinek jusson belőle 1-1 szelet, amikor haza mentem persze utánam dobták hogy vigyem már haza mert nem bírnak vele mit kezdeni. Legcélszerűbb az ha minden vendég részére biztosítanátok 1-1 szeletet, és ha meg marad akkor el osztogatjátok ha azt úgy gondoljátok.
2011. szept. 4. 10:38
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Épp tegnap volt szerencsém lakodalomba menni :) Három emeletes, gyönyörű torta volt és minden vendéget megkérdeztek, hogy kér-e. Aki szeretett volna enni belőle, vett egy tányért és az ifjú pár szelt neki egy szeletet. Az esküvői torta mellett volt több, különböző, kisebb torta is kitéve egy asztalra, onnan is bárki vehetett.
2011. szept. 4. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!