Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül egy vendégnek az esküvő?
Nézd, én ezt úgy gondolom,hogy sehova sem megyek üreskézzel. De azt is gondolom,hogy mindenki annyit adjon, amennyit tud.
Az én esküvőm miatt ne verje senki költségbe magát, ne kérjen kölcsön! Ha annyija van, hát annyija van.
Igen, már eleve az is pénzt,hogy megjelenik. Mert nem mindenkinek áll egy koktélruha a szekrényében!
Meg elég baj,ha már azt kell számolgatni,hogy a vendég kajája mennyibe kerül. Aki ennyire számolgat,az ne csináljon lagzit!
Háát, étkészlet attól függ, hogy a párnak mije van. Ha külön élnek a szülőktől, akkor gondolom mindenük megvan a háztartásban. Én sem örülnék az ilyen fölösleges 66. étkészleteknek.
Akkor inkább dobjon be 5000 forintot a menyasszonytáncnál.
Bár elvileg illik annyit adni, ami fedezi a vacsora árát.
Én is csóró egyetemista voltam még, amikor a legjobb barátnőm esküvője volt, de nálunk ebből nem volt probléma. A barátnőm tudta, hogyan állok anyagilag, és olyan ajándékot kért tőlem, amit simán megengedhettem magamnak. Manapság egyébként divat, ráadásul praktikus is ajándéklistát készíteni, amit a házasulandók megmutatnak a meghívottaknak, és mindenki kipipálja benne, amit vállal. A nagyon olcsótól a drágább dolgokig mindent szoktak bele tenni. Már csak azért is jó módszer, mert így elkerülhetik, hogy tizenöt pohárkészletet kapjanak, miközben egy csomó más ugyanolyan árkategóriájú dolog meg jól jött volna.
Ami a ruhát illeti, életemben nem vettem új ruhát esküvőre. Kizártnak tartom, hogy egy nőnek ne legyen egy csinosabb ruhája, amit ilyen alkalmakkor fel is tud venni.
Tavaly voltunk esküvőn. Négy fős család, mivel nem jártunk mostanában ilyen helyen, szinte mindenkit "fel kellett öltöztetni".
Apa: Öltöny, ing, cipő együtt 30 ezer forint.
Tesó: Szövetnadrág, ing, cipő együtt 20 ezer forint.
Édesanya: Meglévő estélyi, boleró, cipő és kiegészítők 10 ezer forint.
Én: Koktélruha, boleró, cipő, kiegészítők 15 ezer forint.
Ehhez hozzájön lányoknál adott esetben a fodrász (kozmetikus, műkörmös) - bár mi mindent magunk oldottunk meg.
Nászajándékot nem adtunk, mi biztosítottuk a párnak a saját autónkat a nászmenetben, valamint fejenként 10 ezer forint jött menyasszonytáncba, mert kb ennyi az egy főre jutó költség a párnak.
Nem drága butikokban vásároltunk, leértékeléseken, kínai üzletekben, de így is hihetetlen sokba kerül minden.
Tehát, ha a barátnőd új ruhában szeretne menni, akkor minimum:
Ruha 4000 forint (esetleg boleró, táska, harisnya, ékszerek még 3000 minimum)
Cipő: 2-3000 forint
Ez lesz durván egy tízezer, és akkor még nincs benne a nászajándék. Étkészletet pont nem vennék, biztosan kapnak még egy rakással, inkább valami ötletes, olcsóbb megoldás jöhetne szóba, mondjuk pelenkatorta, amit maga is elkészíthet, valami szebb fotóalbum, kovácsoltvas képkeret, ilyesmi, ezeket mondjuk 3-5 ezer forintból megoldhatja.
Nekem van egy olyan érzésem, hogy a barátnőd azért ragaszkodik ahhoz, hogy elmenjen az esküvőre, mert ez az ürügy arra, hogy "felöltözzön" tetőtől talpig. Nagyon jól tudja, hogy vagy a ruhára, cipőre stb. költ, vagy ajándékra.
Ettől kezdve megmondhatod neki, hogy ha beállít egy esküvőre üres kézzel, ráadásul új szerelésben, nem téged fognak onnét "kiutálni", nem téged fognak a hátad mögött "megszólni", hanem őt. Sőt, még a barátnőjével való barátságot is erősen kockára teszi egy ilyen lépéssel.
12:05-nek: hol van ilyen olcsó bolt? Akár mikor jól jöhet!
Kérdezőnek: Ha valaki nem teszi bele az egy főre eső költséget, ami kb.:25.000Ft/fő, akkor már legalább a kaját és az italt fizesse ki, elvégre azt ő fogyasztotta és volt olyan kedves a pár, hogy megtiszteltetésből meghívta az illetőt, pedig nem lett volna muszály! Ha meg valaki tényleg nem tudja kifizetni ezt a csekély 10-15e Ft-t, akkor inkább mondja, hogy pont elutazik és nem tud ott lenni, mert az esküvő elég sokba van a párnak!!! Ez nem egy szeretetszolgálat! Pontosan az ilyen vendégek miatt nem mernek a fiatalok esküvőt tartani!! Pedig ez lenne az élet rendje! Ne keverjük a vendégeket plussz kiadásokba: tehát ha nem tudjuk kifizetni min. az vendégváro és vacsorás ételeket italokat, akkor inkább ne menjünk el! Hogy néz ki az, hogy egy pár mighív valakit kifizeti neki a kaját+piát kb.:12.000Ft-t és ő meg ad neki egy 3.000Ft-os ócska edénykészletet, amiből már úgyis van nekik 5db, csak azért, hogy adjon valamit!
Üdv:egy esküvőszervező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!