Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg gáz, ha nem állom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg gáz, ha nem állom a szállást?

Figyelt kérdés

itt szinte mindenki azt mondja, hogy illik állni a szállását a vendégeknek.

Hát én nem tudom, de ha mi mentünk eddig messzebbre esküvőre, vagy anyum nem ivott semmit, vagy rokonoknál aludtunk, de sosem vártuk el, hogy az Ifjú Pár fizesse a szállásunkat...

Most én is szervezem nagyba a lagzinkat, említettem is anyáméknak h hol fognak aludni? az volt a reakció, hogy azt mindenki oldja meg magának.

Igazából kedvem sincsen ennyi embernek szállást fizetni. Akit lehet, azt természetesen elszállásoljuk, nálunk, mamáméknál, pároméknál és az ő nagyszüleinél.

Ti tényleg el sem jönnétek, ha nem fizetnénk ki a szállást? Mert olvastam már olyat is, hogy hogy képzeli a pár, meg hogy így is benzin, ruha, ajándék, meg nem képzelik, hogy még ezt is... hát én úgy gondolom, hogy cserébe kapnak egy finom vacsit, és mi nem azért hívjuk, hogy legyen ajándék, hanem, hogy velünk legyenek. Akkor ők se a szállásért jöjjenek...

Plusz kapásból két napot kellene ugye fizetni, mert nem fognak reggel 9kor felkelni hogy időben elhagyják a szobát...

2012. jún. 21. 21:08
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
82%
Nekünk külföldi esküvő lesz, és a családtagjaimat az anyósék szállásolják el, pár barátnőmet (nekik nincs sok pénzük, mivel diákok) pedig az egyik helyi barátom. A többi vendég magának fizeti a szállást, de ez nem gond nekik.
2012. jún. 21. 21:11
 2/31 anonim ***** válasza:
61%
nem azért mennek, mert szállást akarnak, ez miféle logika? a szállás azért szükséges, mert a legtöbb ember igenis fog inni, aztán hajnalba 200 km-t nem szívesen vezet le senki ezek után. a szállás nem annak a következménye, hogy ők bármit is akarnának kicsikarni belőled. amúgy igenis bunkóság. ha el akarod hívni az ország másik végéből, hogy veled vacsorázhasson, akkor nem evidens, hogy ne várd már el, hogy hajnal 3kor elinduljon haza, miközben reggel óta készülődik a családjával együtt, és már így is több km van a háta mögött? egyszer sajna nekünk is haza kellett mennünk, apukám majdnem elaludt 150 km után, a könyökére támaszkodva vezetett, végül megálltunk 20 percre, mert nekünk sem biztosítottak szállást. Azóta ilyen messzire csak akkor megyünk, ha biztosítanak szállást.
2012. jún. 21. 21:14
 3/31 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem annyit illik tennetek, hogy körbekérdezitek a környező szálláshelyeket, megkeresitek a legjobb ajánlatot és esetleg kedvezményt kértek a vendégekre, mondván, hogy mindenkit odairányítotok így elég sok vendégük lesz aznapra.
2012. jún. 21. 21:16
 4/31 anonim ***** válasza:
69%
nem az ajándékért cserébe kérik a vendégágyat, istenem hogy gondolhatsz ilyet mégis??? azért kérik, ha kérik, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket, mint éjszakai baleset satöbbi. ha mamádéknál, meg itt ott el tudod helyezni őket, az tökmindegy, nem akar senki se 5csillagos szobát, kedves tőled hogy ezt gondolod a rokonaidról...
2012. jún. 21. 21:17
 5/31 anonim ***** válasza:
32%
Egy olcsó panziót, szállást azért ki lehet fizetni a vendégnek is nem kell haza vezetni.
2012. jún. 21. 21:17
 6/31 anonim ***** válasza:
65%
Én sem értem ezt az új őrületet. Nálunk sem lesz foglalva szállás. Van olyan barátnőm, aki egy másik barátnőmnél alszik, páran pedig a szüleimnél vagy a nagyszüleimnél. A többiek pedig hazamennek az első busszal vagy vonattal, mert úgyis hajnalig fog tartani a lagzi. Régen is így volt, mi is sokszor utaztunk holt fáradtan hajnali busszal, vonattal. Ez hozzátartozott az esküvőhöz. Ha valaki pedig semmiképp sem szeretne reggel utazni, akkor foglalhat magának szállást.
2012. jún. 21. 21:19
 7/31 A kérdező kommentje:

aki nem tudja megoldani magának, azt csak sajnálni tudom. nálunk ez sosem volt divat.

leszervezem én nekik nagyon szívesen, de kifizetni nem tudom.

sosem értettem, hogy miért várnak el olyan dolgokat az emberek, amivel mást terhelnek. én sem sértődöm meg ha azt mondják, nem tudnak eljönni, mert messze van. ennyi.

de ha jönnek, akkor sem tudom kifizetni, és nem is akarom

2012. jún. 21. 21:21
 8/31 anonim ***** válasza:
51%
mi is úgy gondoljuk, ahogy te és a családod. nálunk mondjuk kb 20 olyan ember van hívva, aki nem abban a városban lakik ahol az esküvőnk lesz, ebből olyan 15-en az örömszülők házaiban fognak aludni - kit hol ér az álom alapon, a fennmaradó 5 pedig alapból haza akart menni (80 km) persze ők is megtehetik, hogy szállodában aludjanak azon az este a városban - az már az ő dolguk. ha az illető vendég olyan, hogy ez piszkálja a csőrét, akkor a szállása költségét szépen emelje ki a nekünk szánt borítékból és kész. mondjuk engem alapból az sem érdekelne ha senkitől nem kapnánk semmit. én nem idegesíteném magam ilyen hülyeségeken.
2012. jún. 21. 21:24
 9/31 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ mekkora esküvő és hol tartjátok és hányan lesztek....Olyan helyen érdemes lenni,ami nagyjából mindenkihez közel van.Szállás helyett érdemes kisbuszt sofőrrel bérelni,aki mindenkit hazavisz házhoz..ha pl max 30km-es távok vannak a lakhely és a lagzi között...

Én így voltam tavaly esküvőn,hazahoztak és minden frankó volt.Voltam már istenháta mögötti kis falusi lagziban is,ahol panzióban elszállásolták a közeli rokonokat, mi meg mégközelebbi rokonok voltunk és haza kellett jönnünk taxival tök messziről :D

Idén olyan esküvőre megyünk,ahol van mit a tejbe aprítaniuk a házasulandóknak,és olyan 2-3ezer ft-os fakempingezőkben fizetik mindenkinek a szállását.Persze a sznob családomnak ez nem felel meg,így mi hotelben alszunk és fizetjük magunknak :/

2012. jún. 21. 21:25
 10/31 anonim ***** válasza:
60%
Mi egyedül az utazást fizettük. A legtöbb rokonunk keleten lakik nagyobb városokban, vagy a környékükön, így indítottunk egy buszt Debrecenből, ahol felszáltak az ott élők és a környező kisebb városokból oda bejöttek a buszig autóval. Később a busz megállt még Szolnokon és Budapesten, itt is szálltak fel rokonok. Az esküvőnk a Balatonon volt. Amúgy mi is keleten élünk, de mi balatoni esküvőt akartunk. A szállásról már nem gondoskodtunk, volt, aki egybe kötötte a nyaralással és előre foglalt szállást, majd az esküvő után ott is maradt, volt, aki este/éjszaka haza indult a busszal, és volt aki eleve autóval jött, majd a lagzi után haza indultak. Ja és volt aki gondoskodott magának csak arra az éjszakára szállásról. Nem volt belőle nézeteltérés, legalábbis a szemünkbe senki nem mondta, hogy ez nekik nem tetszik, és igazából mindenki eljött akit hívtunk.
2012. jún. 21. 22:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!