Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tényleg gáz, ha nem állom a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg gáz, ha nem állom a szállást?

Figyelt kérdés

itt szinte mindenki azt mondja, hogy illik állni a szállását a vendégeknek.

Hát én nem tudom, de ha mi mentünk eddig messzebbre esküvőre, vagy anyum nem ivott semmit, vagy rokonoknál aludtunk, de sosem vártuk el, hogy az Ifjú Pár fizesse a szállásunkat...

Most én is szervezem nagyba a lagzinkat, említettem is anyáméknak h hol fognak aludni? az volt a reakció, hogy azt mindenki oldja meg magának.

Igazából kedvem sincsen ennyi embernek szállást fizetni. Akit lehet, azt természetesen elszállásoljuk, nálunk, mamáméknál, pároméknál és az ő nagyszüleinél.

Ti tényleg el sem jönnétek, ha nem fizetnénk ki a szállást? Mert olvastam már olyat is, hogy hogy képzeli a pár, meg hogy így is benzin, ruha, ajándék, meg nem képzelik, hogy még ezt is... hát én úgy gondolom, hogy cserébe kapnak egy finom vacsit, és mi nem azért hívjuk, hogy legyen ajándék, hanem, hogy velünk legyenek. Akkor ők se a szállásért jöjjenek...

Plusz kapásból két napot kellene ugye fizetni, mert nem fognak reggel 9kor felkelni hogy időben elhagyják a szobát...

2012. jún. 21. 21:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
43%
Nekem a vendégeim közül csak páran kérték hogy hadd aludjanak itt, de nagy a család és rokonoknál megalszanak.
2012. jún. 21. 22:42
 12/31 anonim ***** válasza:
94%

nálunk akik messziről jöttek kb. egy részről érkeztek.Mi se szállást biztosítottunk,hanem mivel kb. 10-15emberről volt szó,kisbuszt béreltünk sofőrrel,néhányan meg nálunk és anyuéknál aludtak.

A másik alternatíva,hogy előre elmondod,h ne haragudjanak,de pl. csak a szállás felét tudod kifizetni.De ha rokonoknál el tudsz pakolni mindenkit,akkor teljesen felesleges ez az egész mizéria,mert természetesen az is jó.

Amúgy ez a helybiztosítás szerintem is a messziről érkezők ,és az alkoholt fogyasztók biztonsága miatt fontos.

2012. jún. 21. 22:48
 13/31 Snapette ***** válasza:
69%
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy megegyeztünk a panzióssal, ahova az összes távolabbról érkező vendéget irányítottuk, hogy ad árleszállítást, és ha valaki kifizeti a szállást, akkor elveszik, de senkitől sem kérik, és ami kifizetetlenül maradt, azt fizettük mi másnap. Ja, és természetesen egy napot, nem volt gubanc, ha később hagyták el a szobát. Kb. fele kifizette, s így legalább nem volt gond belőle, igaz, hogy összvissz tíz szoba volt foglalva kb.
2012. jún. 22. 00:26
 14/31 anonim ***** válasza:
61%

Na ez most elgondolkodtatott. Megmondom őszintén, én abból a szempontból szerencsés helyzetben vagyok, hogy a meghívottak többsége ugyanabban a városban él. Így hosszú kilométereket kevés embernek kell utaznia, de azokat meg evidens, hogy szüleim, barátom szülei vagy netalántán mi szállásoljuk el, mert vagyunk olyan viszonyban. És tényleg kevesen vannak.

De ha lenne olyan, akit nem tudnánk mi elszállásolni, és messziről jönne, akkor sztem a saját anyagi helyzetünktől függően cselekednénk. Valószínű, hogy sok embernek nem tudjuk majd kifizetni, így ha esetleg többen lennének, én is azt választanám, hogy megnézzük a környékbeli szállásokat és megpróbálnánk alkudni. Manapság nagyon kevésből élnek az emberek, egy esküvő pedig elég drága tud lenni, ha az ember nem vmi nagyon low-budget dolgot képzel el magának. És azt hiszem, hogy azért lehet találni olyan szállást, ha nem is nagyon csilli-villi, ami elfogadható árban van, és a legtöbben azért annyit egyébként is elköltenének másra.

2012. jún. 22. 01:10
 15/31 anonim ***** válasza:
90%
Akkor legyen az, hogy nem fizeted a szállást, de nem kérsz ajándékot, és akkor tudják ők maguknak. A jelenlétüket kéred ajándékba - én ezen teljesen meghatódnék.
2012. jún. 22. 02:25
 16/31 wiWell ***** válasza:
20%
Kb. milyen messze laknak a rokonok akiket nem tudsz elszálásolni? Nálunk szokás, hogy a volegény barátai, távolabbi unokatestvérek azt adják ajándékba, hogy hazaszállítják a násznépet autókkal, de ezt szerintem max 50 km-ig korrekt ezekkel a fiúkkal szemben.
2012. jún. 22. 06:57
 17/31 anonim ***** válasza:
82%
Vendégként voltam már olyan esküvőn is, ahol kifizették a szállást (olcsó panzió volt, ellátás nélkül, de megfelelt bőven) meg olyanon is ahol nem. Ahol fizették nagyon örültünk neki, mert elve nagyon messze volt, a benzin is sok volt és az ajándék is, mert családdal mentünk, de ha nem fizették volna sem sértődtünk volna meg. Ahol nem fizették, ott intézték a szállást (elég drágát, bár állítólag kedvezményesen) az kicsit megterhelő volt, tanú voltam és benzin, autópálya-matrica, nászajándék, szállás tényleg nagyon húzós volt, fél havi fizum ráment és akkor kezdtem csak dolgozni. (Ha nem lettem volna tanú mérlegeltem volna az anyagi helyzetemet és nem mentem volna, max csak a szertartásra.) Szóval jóleső dolog ha fizetik a szállást, de ha a párnak nincs rá keret senkinek sem szabad megsértődni, teljesen meg lehet érteni.
2012. jún. 22. 08:29
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

"ha az illető vendég olyan, hogy ez piszkálja a csőrét, akkor a szállása költségét szépen emelje ki a nekünk szánt borítékból és kész"

Pontosan így tennék, vagy pedig el sem mennék. Sajnos nem csak a nászpár anyagi helyzete lehet olyan, hogy nem tudják kifizetni a szállást, hanem a vendégeké is.

2012. jún. 22. 09:41
 19/31 anonim ***** válasza:
91%

Mi azt csináltuk, amit 15-ös írt. Aki messze lakik annak megmondtuk, hogy itt és itt van szállás ennyiért, de nagyon szeretnénk ha ott lennének és csak jelképes ajándékot kérünk (kaptunk képeslapot, egy belépőjegyet a vidámparkba és egy receptkönyvet).

Akit meghívok az esküvőmre, azzal vagyok olyan viszonyban hogy ezt meg tudjuk beszélni.

2012. jún. 22. 09:42
 20/31 anonim ***** válasza:
65%
Valami kolival, vagy olcsó szállodával beszélj, kérdezd meg mennyi fejenként vagy szobánként és a messziről érkező rokonoknak mondd meg, hogy ennyiért tudsz szállást biztosítani. Ne bonyolítsd túl, aki el akar menni az esküvődre az elmegy és megoldaná még a segítséged nélkül is, aki meg nem akar kibúvónak használhatja, hogy messze lesz a lakodalom, meg nem biztosítasz szállást.
2012. jún. 22. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!