Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha nem fontos a vallás, a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem fontos a vallás, a párok miért házasodnak össze templomban?

Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 19:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%
A templom szép díszlet az álomesküvőhöz.
2012. jún. 15. 22:29
 12/23 anonim ***** válasza:
70%
Na, mi pont ezért tartjuk a polgárit szép helyen, és nem a teremben, hogy az "álomdíszlet" ki legyen pipálva :D Nem akartunk templomit, hisz egyikünk sem hívő, a templomot csak építészetileg tudjuk csodálni, álszentség lenne.
2012. jún. 15. 23:29
 13/23 anonim ***** válasza:
39%
Én nem járok templomban, nem vagyok egy minta-hívő kifelé egyáltalán, de én magam hiszek istenben, nem szoktam különösebben imádkozni sem, de ennek ellenére, úgy érzem, hogy akkora mérföldköveknél az életemben, mint az esküvőm például azért odajárulok, és kérem az áldását.
2012. jún. 15. 23:57
 14/23 anonim ***** válasza:
65%
Én is ugyanúgy érzem, mint a 13. válaszoló.
2012. jún. 16. 00:33
 15/23 anonim ***** válasza:
67%

Rendszeresen járok templomba, és néha nagyon meglepődök azon, hogy kiknek lesz ott esküvőjük. Nálunk februárban bemutatták a jegyespárokat és megáldták őket szentmisén, és szinte csak idegen arcok voltak.

A templomi esküvő olyan lehet, mint az elsőáldozás és a bérmálás: hirtelen nagyon sokan vallásosak lesznek, de csak arra a rövid időre. Nagyon szomorú dolognak tartom, hogy olyan emberek érkeznek templomba esküvőt tartani, akiknek nem fontos a vallás. Talán a rokonok nyomására, a csodálatos helyszín vagy a nagy pompa miatt teszik ezt, én nem tudom...

2012. jún. 16. 13:22
 16/23 anonim ***** válasza:
67%

Vallásos vagyok, mert úgy neveltek, de nem vagyok hívő.

Végig jártam a hittant, konfirmáltam, elmentem az 1 éves majd az 5 éves találkozásra. Nagypapám halála után elmentem az istentiszteletre, anyukám halála után szintén és úrvacsorát is vettem.... pusztán a szeretteim tiszteletére, nem Istenére.

Sima polgári esküvőm volt, mert képmutatás lett volna, ha a templomban házasodok szerintem.

2012. jún. 17. 07:46
 17/23 anonim ***** válasza:
Mi pl a családi viszály elkerülée miatt.
2012. jún. 17. 10:14
 18/23 anonim ***** válasza:
Én még nem láttam olyat, hogy egy pár egyik tagja sem vallásos és mégis templomban akartak volna esküdni. Ha az egyik is kicsit is vallásos/hisz Istenben, akkor már van létjogosultsága a templomi esküvőnek, szerintem nem a díszlet a lényeg, hanem hogy tényleg van valamiféle igény. Miért kéne leszólni őket? Miért kell más vallásosságában/nem vallásosságában vájkálni, mindenki csinálja úgy, ahogy ő gondolja.
2012. jún. 17. 19:07
 19/23 anonim ***** válasza:
mi volt az első 2 válasz? sajnos kimoderálták, pedig röhögtem volna egyet :(
2012. jún. 18. 08:07
 20/23 anonim ***** válasza:

A kérdés olyan "nem érteni a magyartot" szinten volt megfogalmazva, hogy az első két válaszoló kapott az alkalmon, és parodizált egy kicsit. :)

Aztán a modik közbeléptek, átfogalmazták a kérdést érthető verzióba és elrontották a bulit :(

2012. jún. 18. 08:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!