Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha nem fontos a vallás, a párok miért házasodnak össze templomban?
Rendszeresen járok templomba, és néha nagyon meglepődök azon, hogy kiknek lesz ott esküvőjük. Nálunk februárban bemutatták a jegyespárokat és megáldták őket szentmisén, és szinte csak idegen arcok voltak.
A templomi esküvő olyan lehet, mint az elsőáldozás és a bérmálás: hirtelen nagyon sokan vallásosak lesznek, de csak arra a rövid időre. Nagyon szomorú dolognak tartom, hogy olyan emberek érkeznek templomba esküvőt tartani, akiknek nem fontos a vallás. Talán a rokonok nyomására, a csodálatos helyszín vagy a nagy pompa miatt teszik ezt, én nem tudom...
Vallásos vagyok, mert úgy neveltek, de nem vagyok hívő.
Végig jártam a hittant, konfirmáltam, elmentem az 1 éves majd az 5 éves találkozásra. Nagypapám halála után elmentem az istentiszteletre, anyukám halála után szintén és úrvacsorát is vettem.... pusztán a szeretteim tiszteletére, nem Istenére.
Sima polgári esküvőm volt, mert képmutatás lett volna, ha a templomban házasodok szerintem.
A kérdés olyan "nem érteni a magyartot" szinten volt megfogalmazva, hogy az első két válaszoló kapott az alkalmon, és parodizált egy kicsit. :)
Aztán a modik közbeléptek, átfogalmazták a kérdést érthető verzióba és elrontották a bulit :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!