A hit vagy a vallás a fontos (abb)?
igazság szerint a hit a fontosabb...mivel attól függ, hogy mi milyen számodra...ha a megfelelő nézettel rendelkezel, akkor például az összes vallás valós eszméjét fogod látni, magyarul tudni fogod, hogy mind ugyanarról beszél. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Egyértelműen a hit, csak az nem mindegy, hogy miben hiszel.
(Én személy szerint abban, hogy van még remény az emberiség számára. (Tudom, naív idealista vagyok, de ez van... :D ))
Szia, a vallás egy tökéletlen próbálkozás az ember részéről arra, hogy eljusson a végső igazságokra, Istenhez. A hit azonban több: meggyőződés és reménység. Egy vallásos ember várhatja a vallási vezetőktől hogy magyarázzák el a miérteket de egy hívő az nem hiszékeny, hanem meggyőződik a láthatatlan dolgokról. A hit egy életmód, amikor "úszógumi nélkül" ugrassz a medencébe.
A vallás lehet konzervatív, normális és elfogadható, de a hit sokszor abszurd és furcsa. Add el mindened, és kövess engem! Mondta Jézus a gazdag ifjúnak. De ha ma ezt valaki megteszi, az ugyebár "vallási fanatikus."
Még egy összevetés: a hited a tiéd, a valláshoz pedig hozzá tartozol
Freya
A vallás attól függ, hova születik az ember. Ha valaki a vallása szerint él, akkor az annak megfelelő transzcendens lények létezésében és az életre gyakorolt hatásaiban hisz.
A hit viszont csak magától az embertől függ. Ennek viszont nem feltétlenül kell egy transzcendens lénybe vetett hitnek kell lennie. Hihetünk önmagunkban, az emberi jóságban, a szeretetben, a tudományban... bármiben, amíg meg tudjuk különböztetni a jót és a rosszat.
Szerintem az a legfontosabb, hogy mindig képesek legyünk egy kívülálló szemével is látni, mert csak így tudunk rájönni a saját hibáinkra, megérteni a másik gondolkodását, vagy akár azt, hogy a másik miért éppen abban hisz, amiben.
Személy szerint a hitet sokkal fontosabbnak tartom,a vallásban jó pár félremagyarázás,tévedés,összeegyeztethetetlen ellentmondás van.a hit nem arról szól,hogy kitartok valami mellett,akkor is,ha látom,hogy nem működik,de a Biblia megírta és nekem azt kell követnem,hanem azt,hogy használom az agyamat is,ha kell,változtatok a hitbeli meggyőződésemen,és abban hiszek amiben meggyőződésem szerint valóban érdemes.
Szép dolog,ha valaki csak a vallása álltal leírt dolgokban hisz,de ha bizonyos realitásokat,élet-igazságokat figyelmen kívül hagy,akkor önmagát csapja be a saját makacs,megtörhetetlen kizárólag a vallásába fektetett hite miatt.és aki mer változtatni önmagán,az attól még nem válik kevesebb hitűvé,sőt bizonyos bátorságról tesz bizonyságot,mert le tudja küzdeni önmagát.
A hit.
A vallások parancsolhatnak, hazudhatnak, kényszeríthetnek, elnyomhatnak - a hit szabaddá tesz.Épp azért, mert nem a vallásos szabja meg a hitedet, hanem a hited a vallásodat :)
A vallás alapja a hit :)
Akkor is lehetsz hívő, ha nem vagy vallásos. Isten mindenkihez ugyanúgy viszonyul, függetlenül attól, hogy keresztény, zsidó, evangélikus, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!