Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hit vagy a vallás a fontos...

A hit vagy a vallás a fontos (abb)?

Figyelt kérdés
2010. okt. 28. 20:01
 1/10 anonim válasza:
A pókerben a tudás számít,nem a szerencse.
2010. okt. 28. 20:07
 2/10 anonim ***** válasza:

igazság szerint a hit a fontosabb...mivel attól függ, hogy mi milyen számodra...ha a megfelelő nézettel rendelkezel, akkor például az összes vallás valós eszméjét fogod látni, magyarul tudni fogod, hogy mind ugyanarról beszél. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 28. 20:12
 3/10 anonim ***** válasza:

Egyértelműen a hit, csak az nem mindegy, hogy miben hiszel.

(Én személy szerint abban, hogy van még remény az emberiség számára. (Tudom, naív idealista vagyok, de ez van... :D ))

2010. okt. 28. 20:20
 4/10 anonim ***** válasza:
2010. okt. 28. 21:06
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia, a vallás egy tökéletlen próbálkozás az ember részéről arra, hogy eljusson a végső igazságokra, Istenhez. A hit azonban több: meggyőződés és reménység. Egy vallásos ember várhatja a vallási vezetőktől hogy magyarázzák el a miérteket de egy hívő az nem hiszékeny, hanem meggyőződik a láthatatlan dolgokról. A hit egy életmód, amikor "úszógumi nélkül" ugrassz a medencébe.

A vallás lehet konzervatív, normális és elfogadható, de a hit sokszor abszurd és furcsa. Add el mindened, és kövess engem! Mondta Jézus a gazdag ifjúnak. De ha ma ezt valaki megteszi, az ugyebár "vallási fanatikus."

Még egy összevetés: a hited a tiéd, a valláshoz pedig hozzá tartozol

Freya

2010. okt. 28. 23:33
 6/10 anonim ***** válasza:

A vallás attól függ, hova születik az ember. Ha valaki a vallása szerint él, akkor az annak megfelelő transzcendens lények létezésében és az életre gyakorolt hatásaiban hisz.

A hit viszont csak magától az embertől függ. Ennek viszont nem feltétlenül kell egy transzcendens lénybe vetett hitnek kell lennie. Hihetünk önmagunkban, az emberi jóságban, a szeretetben, a tudományban... bármiben, amíg meg tudjuk különböztetni a jót és a rosszat.

Szerintem az a legfontosabb, hogy mindig képesek legyünk egy kívülálló szemével is látni, mert csak így tudunk rájönni a saját hibáinkra, megérteni a másik gondolkodását, vagy akár azt, hogy a másik miért éppen abban hisz, amiben.

2010. okt. 29. 02:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Személy szerint a hitet sokkal fontosabbnak tartom,a vallásban jó pár félremagyarázás,tévedés,összeegyeztethetetlen ellentmondás van.a hit nem arról szól,hogy kitartok valami mellett,akkor is,ha látom,hogy nem működik,de a Biblia megírta és nekem azt kell követnem,hanem azt,hogy használom az agyamat is,ha kell,változtatok a hitbeli meggyőződésemen,és abban hiszek amiben meggyőződésem szerint valóban érdemes.

Szép dolog,ha valaki csak a vallása álltal leírt dolgokban hisz,de ha bizonyos realitásokat,élet-igazságokat figyelmen kívül hagy,akkor önmagát csapja be a saját makacs,megtörhetetlen kizárólag a vallásába fektetett hite miatt.és aki mer változtatni önmagán,az attól még nem válik kevesebb hitűvé,sőt bizonyos bátorságról tesz bizonyságot,mert le tudja küzdeni önmagát.

2010. okt. 29. 08:25
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

A hit.

A vallások parancsolhatnak, hazudhatnak, kényszeríthetnek, elnyomhatnak - a hit szabaddá tesz.Épp azért, mert nem a vallásos szabja meg a hitedet, hanem a hited a vallásodat :)

2010. okt. 29. 12:53
 9/10 szexiboj válasza:

A vallás alapja a hit :)

Akkor is lehetsz hívő, ha nem vagy vallásos. Isten mindenkihez ugyanúgy viszonyul, függetlenül attól, hogy keresztény, zsidó, evangélikus, stb.

2010. okt. 31. 08:05
 10/10 anonim ***** válasza:
A vallas egy gyulekezet, tehat Te a resztvevoje lehetsz, de a hit pedig a sajat erzelmed, a tudatod lesz.
2010. nov. 3. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!