Melyik vallás tükrözi legjobban a világnézetemet?
Szia!
Bár én is az adventistákhoz csatlakoztam, azért nem szűkíteném le ennyire a kört, mint az első válaszoló. Szerintem is Jézus Krisztus volt az, aki a kommentedben leírtakat maradéktalanul megvalósította, tanította, tehát az Ő követésével tudod leginkább megvalósítani te is ezt.
Az élet szeretete mindenek felett, az önfeláldozó szeretet, a kedvesség mindenki felé - még ha idegen is az ember. Számára is ezek voltak a legfontosabbak.
Üdv. Péter
A nagy világvallások mind ezt tanítják, csak más a körítés. Csak a külsőségek, szertartások, az intézményesített részek változnak. Ezeket mindig az adott kulturális közeghez szabták.
Szóval a kérdésedre a válasz az, hogy mindegyik. De hogy melyiket kövesd, az már ízlés dolga. Én például nem lennék muzulmán, mert nem bírnám pia meg sertéshús nélkül, és a napi ötszöri ima is túl macerás.
De még egyszer hangsúlyozom, ezek csak formaságok, és a lényeg, hogy ne árts másoknak, élj tiszta lelkiismerettel, önzetlenül, harmóniában magaddal és a világgal, ez mindegyikre igaz.
A világnézetet vagy a vallás tükrözi, vagy nem a vallás. Attól, hogy valamilyen köntösbe csomagolod, nem lesz jobb. Jó attól lesz, ha úgy gondolkodol, ahogy felvázoltad, és ebben erősebb attól leszel, ha mély meggyőződéssel és empátiával teszed. Ennyi talán elég is.
Legfeljebb, ha tapasztalatokat szeretnél gyűjteni, keress hasonló gondolkodású társakat, akikkel erről beszélgethetsz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!