Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Furcsa, ha én úgy gondolom, hogy hazasság előtt nem költözünk össze?
Pedig nem véletlenül maradt fenn a mondás, vedd komolyan.
Időnként együtt aludni vagy együtt lakni nem egy és ugyanaz. Első inkább a mézesheteket idézi, utóbbi pedig a dolgos hétköznapokat. A problémák, akadályok, nehésségek nem a mézeshetek alatt fognak elökerülni.
Ezer dolog van amit most nem élsz meg és az összeköltözés után meg fogsz, te is és ő is. Azokat kell kezelni, azt hogy esténként együtt tévéztek azt nem kell.
Szerintem is rizikós. Az együtt alvásnál maximum annyi derülhet ki, hogy mennyire horkol a másik vagy lerúg-e az ágyról alvás közben. Még akkor az sem jelent semmit, ha napokat vagy heteket töltenek együtt, mert az nem ugyanaz, mintha együtt is élnétek. Az együtt élésben nemcsak az az újdonság, hogy állandóan együtt vagytok, tehát együtt keltek, esztek, alusztok; hanem jön egy csomó speciális helyzet: rezsi fizetése; főzés rendszere; takarítás beosztása; bevásárlás; és milliónyi apróság: kezdve a wc deszkás hülyeségtől a fürdőszobában a szennyes földre dobálásán át egy csomó olyan kis semmiségig, amik lehet, hogy az őrületbe kergetnek, hiába vagy toleráns.
A házasság pedig nem egyenlő az összeköltözéssel. Nem attól lesz a házasság több, mint egy papír, mert előtte még nem éltetek együtt.
Már mindent leírtak előttem, de igazuk van azoknak akik szerint össze kéne költöznötök mielőtt összeházasodtok.
Egy teljesen más példa, de talán mégis ideillik. Kollégiumban laktam és volt egy lány akivel összeköltöztünk egy szobába, én annyira nem ujjongtam az ötlettől, de a másik két lány akarta, mert nagyon jó barátnők voltak. Egyszerűen nem lehetett együtt lakni azzal a lánnyal, nem tudom hányszor akartuk kidobni..teljesen megromlott a barátságunk is.
habár én nem vagyok házas, de azelőtt, mielőtt még nem volt szokás az összeköltözés házasság nélkül, továbbig tartottak a házasságok. Arról nem tud a statisztika, hogy ezek boldog házasságok voltak e:D
De tényleg, régen nem volt ekkora mérlegelés, hogy boldog leszel e vagy sem, hogy elviselhetetlen e a másik vagy sem, aztán most mindent elkövetnek, hogy nehogy valami hiba csússzon a dolgokba, próbaházasság meg összebútorozás... És mégis mi a vége. 10ből 6nak vége. Szóval szerintem az, hogy milyen életetek lesz, az nem az együttélésen múlik. Nem én mondom, csak a statisztika.
én együtt élés nélkül is tudom, milyen lenne ha oda költöznék a páromhoz. már most parancsolgat, hogy mossak, főzzek, ez miért nincs kész, az miért.
nem kell ehhez együtt sem élni.
tehát felesleges házasság előtt összeköltözni, mert anélkül is látszik minden kristálytisztán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!