Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek arról, hogy a férfiak nagy többsége manapság még a házasság gondolatátó is irtózik?
Azért nem akarok megházasodni, mert ha rá gondolok, hogy az mit jelent, akkor inkább megyek veszek egy túró rudit a boltban, mert az legalább finom, még ha nem is tart tovább fél percnél, viszont ha romlottat vettem, akkor sem tart tovább fél percnél. Ha valaki egy hűséges kis katonának születik, annak elég annyit mondani, hogy fiam, te most azért mész a lövészárokba, mert a hazádnak szüksége van rád. Nagyon sokat jelent ez a hazának, egy felsőbb jót szolgálsz ezzel. És van, aki ezt nem úgy veszi, hogy ő egy pincsi, akit úgy ugráltatnak, ahogy akarnak, hanem úgy h ő egy hős. Szóval úgy, hogy ezt ő döntötte el, ő egy erős ember, aki bátor. De van olyan is, aki szerint ezek pincsik, akiket az uruk parancsol a harctérre, van, aki szerint ezek nem hősök, pusztán igen keveset értőek az Univerzum működéséből.
24F
A válásban keresendő az ok. Váláskor a szerzett vagyon fele megy az asszonynak, plusz a gyerekek+gyerektartás és a lakás kizárólagos használati joga.
Emellett gyakori helyzet, hogy a házasság után vett lakást a férfi fizeti(a spórolt pénzéből), de ugye az is közös lesz, mert 50-50%os tulajdonhányad van a vételi szerződésen, persze a váláskor a kizárólagos használati joggal a lakás az exhez kerül, aki meg nem fogja eladni(miért is tenné) kifizetni a 50%t pedig nem tudja, így a volt férj pénzén a másik ül.
Az pedig, hogy kinek a hibájából lett válás a dologból, az egyáltalán nem érinti a fentieket.
Nos, köszönöm, én ebből nem kérek
25/F
12:06-os hoz csatlakozom.
Az van a férfiak - és sok nők fejében is, hogy készen kell lenni egy "jobb és szebb" lehetőségre és ebbe sajnos nem fér bele, hogy egy életre elkötelezzék magukat.
az én saját elméletem erről az, hogy nekem nem kell papírt aláírnom azért hogy bizonyítsam, hogy szeretem a páromat. nekem ez visszás. egy érzelmi indíttatásból aláírt vagyoni és jogi szerződés. (WTF?)
egyébként nő vagyok, tehát nem csak a férfiak vannak tele ellenérzésekkel.
nem keresek jobbat, a páromnál jobb ember számomra nincs, kiegészítjük egymást, nagyon jól megvagyunk, és szeretném, ha ő lenne a gyermekem apja. ilyen férfi nem terem minden bokorban, sőt, még a legmagasabb fák tetején is ritkán :)
a vagyonmegosztástól nem félnék, ha arról lenne szó, mert már a kapcsolatunk kezdete előtt volt lakásom. ő a kapcsolatunk alatt vett egy nagyobb értékű autót, de soha nem lennék olyan aljas, hogy bármilyen mondvacsinált indokkal elvegyem tőle azt, amiért keményen megdolgozott és spórolt rá.
láttam már olyan kapcsolatot is, amit pont a papír tett tönkre. én nem kockáztatok.
Szerintem régen azért házasodtak fiatalon, mert nem volt szokás az együttélés. A férfi csak akkor kapta meg, ami kellett neki, ha feleségül vette a nőt. Ma már nem siet ezzel senki, hiszen már a barátnőtől megkap mindent, amire szüksége van: érzelmi hátteret, szexet, takarít, főz, mos rá, alkalmanként még babát is szül neki. Emiatt már nem érzi úgy a férfi a házasság szükségét.
Persze, meg lehet érteni a férfit is a házassági szerződés esetén, mert nagyon sok a hajléktalan, és rengeteg köztük az olyan, akit a volt feleség kidobott, és nem volt hová mennie. Ennek is két oldala van persze, ő is lehetett hibás ugyanúgy, pl. verte a feleségét, alkoholista volt stb. A legjobb az lenne, ha nem kellene házassági szerződést kötni, mert mindenki bízni tudna annyira a másikban, hogy képes legyen kompromisszumot kötni válás esetén is.
"láttam már olyan kapcsolatot is, amit pont a papír tett tönkre. én nem kockáztatok."
...mert van mit? Ott állnak dupla sorokban az ajtód előtt a kérők?? Tipikus besavanyodott vénlánydumákat nyomatsz, ahelyett, hogy beismernéd: még soha senki nem kért feleségül, és ezt akkor is szégyenled, ha valójában te sem akarsz férjhezmenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!