Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én érzem a bántó szándékot ebben?
Már nagyban tervezzük az esküvőt, de most úgy érzem, elbizonytalanodtam. A vőlegényem előállt azzal, hogy szeretne házassági szerződést. Érdekes, eddig szó sem volt róla, szerintem az anyós duruzsolta a fülébe! Nem értem, miért kell engem úgy beállítani ezzel, mintha a pénzére hajtanék. Igen, sokkal többet keres nálam, és a ház, amiben élünk, ő dolgozta össze, de szerintem attól még nem kéne ilyen papírt aláírnom. Mintha már a válásra készülnénk én meg egy jöttment volnék... Vagy a bátyja esetétől fél, aki a válásakor sokat vesztett? Egyszerűen úgy érzem, csalódtam benne.
Ti mit gondoltok erről?
22N
Én egyetértek ezzel. Rengeteg olyan nő van, aki az esküvő után teljesen megkattan, és a férfi borsos áron szabadulhat tőle. Ettől még ugyanúgy szeret.
Mondom mindezt nő létemre.
szerintem ebben az esetben felesleges a házassági szerződés, hiszen amit a házasságkötés előtt szerzett, az akkor is az övé marad a váláskor.
ha bántónak érzed, akkor ne menj hozzá, házasság nélkül is lehet normálisan szépen élni, nem a papírtól függ a boldogság, és akár van, akár nincs, bármikor szétmehettek. persze nem azt mondom, h ezért drukkolok, de manapság már semmi értelme nincs házasságot kötni.
Ne keress benne bántó szándékot. Valóban, nálunk nem divat az ilyesmit lepapírozni. De ez nagy butaság. Számtalan olyan esetet tudok csak a saját ismeretségi körömben, ahol komoly problémák adódtak abból, hogy nem írtak papírt. Házasságnál is. Tudom, hogy nem akarsz most erre gondolni, de tény, hogy a házasságok megdöbbentően nagy százaléka végződik válással. Tudom, hogy most úgy gondolod, a tiétek tuti nem tartozik majd ezek közé.
De a szerződéssel nem veszthetsz semmit. Ha boldogan éltek, amíg meg nem haltok, akkor el is felejthetitek, hogy anno írtatok ilyet. De ha mégis válásra kerül sor, nagyban megkönnyíti a dolgot, így rövidebb és nem utolsósorban olcsóbb lesz a procedúra.
Ne a bántó szándékot érezd benne. Reálisan látja a dolgokat, ez minden. Írjátok meg a szerződést, aztán felejtsétek el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!