Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy vetted fel a férjed...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vetted fel a férjed nevét? Miért?

Figyelt kérdés

Ha nem szeretnétek a saját nevetekkel, akkor lehet akár Fekete Péter-Fehér Anna, vagy akármi..

Nyáron esküvőnk lesz, és nem tudom, hogy vegyem fel:)

2012. ápr. 16. 19:06
1 2 3 4
 21/38 anonim válasza:
84%

Szia! Fekete Annaként vettem fel. Gondolkodtam még a Fekete-Fehér Annán, de túl hosszú lett volna, és kimondva sem nagyon tetszett. -né pedig semmiképp nem illett volna hozzám, szóval ez eleve szóba sem jött.

Azóta eltelt már 5 év, és nem bántam meg a döntésemet. :)

2012. ápr. 16. 20:03
 22/38 anonim ***** válasza:
69%
Fekete Fehér Anna leszek a nyáron:-)
2012. ápr. 16. 20:04
 23/38 anonim ***** válasza:
16%

Szia!

Én majd Feketéné Fehér Anna szeretnék lenni.

A saját nevem nem adnám fel, de a páromét sem venném fel teljesen, szerintem ez a legjobb megoldás!

2012. ápr. 16. 20:17
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Kötőjelessel ő is, én is. Ő azért, mert utálja, hogy folyton őt hívják fel minden helyről, ahol az apja százezres nagyságrendű tartozásokat halmozott fel. Én azért, mert egyrészt szeretném, ha a régi ismerőseim rám ismernének, másrészt elég ritka név.
2012. ápr. 16. 20:19
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Híres történelmi család leszármazottja vagyok. Nem vettem fel a férjem nevét. Én ugyan felajánlottam, hogy használja az enyémet, de nem akarta:-)
2012. ápr. 16. 20:32
 26/38 anonim ***** válasza:
78%
Fekete-Fehér Anna leszek :) A saját nevemen nem maradtam volna, a né-s verzió pedig egyáltalán nem tetszik, egyrészt, mert mindketten orvosok leszünk, és hülyén néz ki a Dr. Feketéné Fehér Anna Dr. (keresztneves verzióban még rosszabb), illetve nekem nem tetszik a birtokviszony, amit kifejez. A kötőjel épp ideális, és még dupla doktor sem kell bele :)
2012. ápr. 16. 20:42
 27/38 anonim ***** válasza:
52%

Ezzel a neves dologgal én is nagy gondban vagyok, ugyanis a férjemnek is két keresztneve van, és nekem is. Szeretem a férjem nevét, de szeretnék megtartani az enyémből is, mert szakmai berkekben azt ismerik. Szerintem én Feketéné Fehér Anna Andrea leszek.

Volt javaslat Fekete Péter Pálné Fehér Anna Andreára is...

Szerintem egy vezetéknév csere, vagy a kötőjeles megoldás nem jelzi kellőképp azt, hogy egy bizonyos férfihoz tartozom. Kívülállóként ilyen esetben testvérre, rokonra gondolnék, de nem házastársra.

2012. ápr. 16. 20:47
 28/38 anonim válasza:
69%

Én vagy maradok Fehér Anna vagy és ez a maximum kötőjelesen Fekete-Fehér Anna leszek.

Ennél többre nem vagyok hajlandó :) Szerintem egy házasságba nem ez a legfontosabb dolog, persze át kell gondolni, mert remélhetőleg ez a név lesz amit életed végéig viselni fogsz (sokkal tovább, mint a születési nevedet).

Én szeretem a nevemet és nem akarok tőle megválni, párom ilyenbe tuti nem fog bele szólni, de ha még is a kötőjeles lesz a befutó :) -né semmiképpen nem leszek és a saját nevemet sem fogom elhagyni :)

2012. ápr. 16. 21:12
 29/38 Tubarózsa ***** válasza:
53%

Szia!

Én Fekete Péterné Fehér Anna lettem.:)

Fekete Péterné nem akartam lenni, mert anyós is az.

A többi verzió sehogy sem hangzik jól a saját nevünkkel, és a -né -hez ragaszkodtam.:)

üdv

22N

2012. ápr. 16. 21:20
 30/38 anonim ***** válasza:
Fekete Anna leszek. Apám miatt amúgy sem szeretem a vezetéknevem (7 éve nem is találkoztam vele), és a páromé szerintem sokkal szebb és különlegesebb, és én nagyon büszke vagyok rá :)
2012. ápr. 16. 21:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!