Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vetted fel a férjed nevét? Miért?
Ha nem szeretnétek a saját nevetekkel, akkor lehet akár Fekete Péter-Fehér Anna, vagy akármi..
Nyáron esküvőnk lesz, és nem tudom, hogy vegyem fel:)
en a parommal pont ezen vitazok!
O fekete annat akar!En meg maradnak a sajat nevemen feher anna!
de ha nem egyezunk meg akkor fekete feher anna leszek!
Én Fekete Anna leszek, mivel nagyon hosszu lenne a nevünk együtt.....leírom x-ekkel.
xxxxxxx-xxxxxxx xxxxxx
Nahhhh nekem ez sokkkkkkkkkkkkkkkkk..............
És a többi meg azért nem megy mert a páromnak 2 keresztneve van, így a második után tudnék csak né-t rakni...azt a nevét utálja.... :)
És az hogy XXXXXXXné XXXXX XXXXXX meg nekem hosszú
Így felveszem a leendő párom vezetéknevét
kedves 15, külföldön már nem jelzi a Mrs vagy a Frau,hogy házas-e valaki,mert az diszkrimináció lenne. 22 éven felül mindenki egységesen Mrs, és Frau
És nem vagyon túlemancipált, mert megtrartottam a nevem. Azért tartottam meg, mert semmi értelmét nem látom a nevemben is kifejezni, hogy férjnél vagyok vagy sem. Semkinek semmi köze hozzá.
Feketéné Fehér Anna leszek
tetszik a Fekete Péterné Fehér Anna is,de nekem a vezetéknevem 3 a keresztnevem 4 szótagú már igy is,ahhoz még párom 3 szótagú vezetékneve+né...már az első variációval is 11 szótag lesz
Én O.-F. Marianna leszek két hét múlva.
Azért nem O. Sándorné, mert az összes "asszony" a családban O. Sándorné... Nincs kedvem a 3483984.-nak lenni belőle. Így is mindenki úgy hív, hogy a "kis O-ék menye" .. utálom ha valaki "senkinek" néz. Könyörgöm.. nekem is van véleményem, én is ember vagyok. Nem pedig valakinek a tárgya.
Az O-né F. Marianna pedig kizárt.
Én örülök neki, hogy létezik és lehetséges a kötőjeles névfelvétel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!