Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez jó lenne az esküvői meghívó mellé? Félre ne értsetek, nem vagyunk sem pénzéhesek, sem pedig olyanok akik ebből finanszíroznák az esküvőt! Csupán már mindenünk megvan!
Minden kedves Barát és Rokon!
Kérünk Titeket, ne vegyétek zokon,
ágynemű, törölköző, étkészlet ...
nálunk már teljes a készlet.
De, hogy a malacpersely hízzon,
inkább a násznép adakozzon!
Amit ajándékba szánnátok,
borítékban a perselybe dobjátok.
Megígérjük nem vész kárba,
előbb-utóbb befektetjük
egy kisebb családfába.
Előre is köszönjük a segítséget,
esküvőnkre szeretettel várunk Téged.
5 éve vagyunk együtt a párommal ebből 4 éve már együtt is élünk. nekünk két hónap mulva lesz az esküvőnk és igen ez lesz a meghívó mellett... lehet sokan nem tartják illendőnek, de sztem teljesen mindegy, hogy ez van vagy egy lista, hogy egy új konyhaszekrény, egy új ablak, egy másik ajtó, egy új lcd tv, vagy a ház kifestése. mert ezek egyesével nagyobb tételek, és nekem nincs külföldi nagybácsikám akitől ezeket megkapjam, és hiába van 8 kenyérpirítóm meg 13 étkészletem ha egyszerűen nem tudom hova elrakni hiába lesz jó 20 év mulva a gyerekeimnek.
azoknak a véleményét is elfogadom akik nem ezen az állásponton vannak, de én tudom a saját meghívottjaimról, hogy jó fognak rajta nevetni, és egy névtelen zárt borítékban ugyan olyannak néz ki egy 500-as mint egy 20 000-es.
sztem te ismered a rokonaidat, barátaidat ezáltal te tudod eldönteni hogy az ő értékrendjeikbe ez bele fér-e vagy sem.
sok boldogságot
Én nem raknám bele! Mi is pénzt "kértünk", de a meghívóba nem írtuk bele. Jól írta valaki, a normális emberek úgyis megkérdezik, amikor viszitek a meghívót,hogy minek örülnétek. Akinek meg nem személyesen vittük, az vagy anyóst, vagy anyut hívta,hogy minek örülnének a fiatalok, ők meg mondták,hogy a pénznek.
De nálunk egyébként is tudta mindenki,hogy saját házunk van, két éve együtt lakunk, tehát van már elég kanál, meg törölköző. A 92 éves nagymamám mondta, hogy ő ugyan csak pénzt fog adni, ne is akarjak mást, mert minek vegyen 3. mikrót, meg 4. kávéfőzőt!:))
Szóval mi nem raktuk bele, mégis mindenki megértette. Talán 5-en ha ajándékot hoztak. Aminek nagyon örültünk, de volt benne kávéfőző!:)
És nem azzal van a gond, hogy nem jön jól a pirító, hanem hogy általában a vendégek közül 4-en gondolják,hogy jól jön a pirító! Mi pl. barátnőméktől kaptunk melegszendvics sütőt (nem az esküvőnkre), mert az esküvőjükre 4-et kaptak. Árulja már el valaki nekem,hogy ez miért jó?
Én személy szerint nem örülök jobban, hogy megveszem nekik a 3. mikrót, amit eladna, odaadnak, minthogy adok pénzt, amiből vesz valami olyat, ami talán egész életében megmarad!
Nekünk is ez lesz. Együtt élünk 2 éve. Mindenki kérdezte, hogy turmixot vagy mit vegyen. Utána elolvasta a meghívót és mondta, hogy akkor így legalább nem agyal és nem megy vásárolgatni. Nálunk már egyébként is régóta szokás, hogy nem ajándékot adnak, hanem inkább borítékot.
Aki megsértődik azon, hogy nem kérünk ajándékot, az sértődjön. Azt is megértjük, ha valaki nem tud adni. Akkor ne adjon. De ha már adni akar valamit, akkor inkább tényleg az árát adja oda.
szerintem is jó ötlet pénzt kérni, de a vers tényleg gázos, vagy írjatok valami jobbat vagy inkább mikor odaadjátok, és rákérdeznek mondjátok, hogy pénzt:)
persze ez csak az én véleményem
16L
nálunk úgy lesz, hogy lesz meghívó, a szokásos, szép kis szöveggel, borítékban. ismerjük a rokonokat, akiről tudjuk, hogy nem sértődne meg, annak a borítékba még beletesszük ezt a kis versikét egy külön lapon. akinél sanszos a sértődés, annak meg nem. vagy megkérdezi, vagy nem...
20Ł
Mi az hogy pénzt adni, kérni nem illik? Kedves kérdező, nyugodj meg, manapság mindenki akinek jutott egy kis sütnivaló, nem lázadozik egy ilyen kérés miatt, sőt tiszteletben tartja. Egyáltalán nem sértő a kérés. Sőt, mivel a násznép kedves barátaitokból és rokonaitokból verődik össze, akiknek célja hogy örömet szerezzenek nektek, illetve veletek együtt örüljenek.
Aki ebben a meghívóban kivetnivalót lát, az valószínűleg az a fajta ember aki úgy megy esküvőre, hogy jó adok pár ezret, de azt le is eszem:) hál'Istennek ez ritka:)
Nekem tetszik, szerintem jópofa ez a vers. Meg tényleg ha minden megvan, akkor minek vegyenek olyan dolgokat amik úgysem szükségesek.
Én a nyár végére vagyok meghívva esküvőre, és szerintem én is pénzt adok. Az egyik rokonnal beszéltem, hogy mennyit kellene meg mit, erre teljesen lehurrogott hogy pénzt nem illik adni....Ehelyett ő már megvett egy nagy vázát. Remek ajándék, főleg hogy már 5 éve élnek együtt, tehát eddig is tudták mibe pakolni a virágokat, ellenben hamarosan jön a baba...A pénz a legjobb ajándék.
Egy köztes vélemény:
Szerintem nem gáz ajándék helyett pénzt kérni. De ez a vers igencsak gáz, mert kötelező adakozásra szólít fel. Inkább írjatok valamit magatoktól, mert így, rímben és több soron át ismétlődően, hosszan kifejtve, olyan, mintha az egészet csak a pénz miatt rendeznétek.
Mi is pénzt kértünk, de nem a meghívóban, csak szóban "elhintettük", főleg a szülők által, hogy mire gyűjtenénk (lehet az lakás, nászút, baba...). Mindenki vette a lapot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!