Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Van itt olyan aki gazdag...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt olyan aki gazdag családba ment férjhez/nősült bele?

Figyelt kérdés

Na engem ez a veszély nem fenyeget,mivel nem vet fel a pénz sem engem, sem a páromat, csak az érdekelne, hogy aki "szegényebb" családból, került be gazdag családba, hogyan kezelte a helyzetet?

Nem-e voltak kínosak az egymás családjával való találkozások, stb...

Volt-e belőle konliktus, vita-akár párok közt is!

Mert úgye ez a helyzet lehet pozitív is, de gyorsan veszekedésekhez vezethet!

2011. jan. 21. 12:44
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
43%
Kifejezetten gazdagok nem vagyunk, inkább felsö középosztály. Anyám bankban csoportvezetö, apám képviselö volt, most biztosítási üzletkötö, egyik sem egy buta ember. Viszont az én férjem igencsak "alulról" jött, a lakásukban ahol élt, még fürdöszoba sincs. Illemet meg szinte nem is ismerte. Ami mellette szólt a külsején kívül, hogy iszonyatosan jó szíve van és nyitott a fejlödésre és tanulásra, nagyon szorgalmas munkaszeretö ember. Anyámék kizárólag emiatt békéltek meg vele. Eleinte nem értették miért pont öt választottam mert egy gyönyörü okos nö vagyok, házasodhattam volna orvos családba stb. Sokat piszkáltak vele, de kitartottam mellette, mert olyan tulajdonságokkal rendelkezik ami nekem kell. A férjemnek jól jött, mert kapunk házat anyáméktól, mégsem maradt a "mocsokban". Az a lakás tényleg az volt, takarítva sincsen, a falak omladoznak stb. Azért nem érzi kellemetlennek annyira hogy ilyen "körbe" került, mert irtó sokat dolgozik hogy megadjon mindent nekem és a lányunknak, a megfelelni akarás. És szerintem igaza van. Kb fél év volt mire beilleszkedett, mostmár anyámék is képesek beszélgetni vele. Nem volt egyszerü az az idöszak, mostmár szent a béke :)
2011. jan. 21. 14:06
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

13:26-os vagyok! Igen, úgy érzem,hogy a szüleim is a lehető legjobban állnak a dolgokhoz.

Bár az utolsó válaszolónál nem értem a szülőket. Mi az,hogy szóba állnak vele? Hát én örülök,hogy az enyémek nem így gondolkodnak. Nekem soha nem mondták volna azt, bárkit választottam volna, hogy pusztán az anyagi különbségek miatt nem hozzám való. Ők sem jómódból jöttek, keservesen megdolgoztak azért, ahova eljutottak. Tisztelik a kétkezi munkát! Soha nem felejtenék el,hogy honnan jöttek!

2011. jan. 21. 14:11
 13/38 anonim ***** válasza:
59%

Off

Nem tudok hozzászólni a kérdéshez, csak azt nem értem miért kell lepontozni "gazdag" embereket, ennyire irigy és féltékenyek egyesek, mert a másiknak jobban megy, vagy mégis mire jó ez? Nevetséges.

2011. jan. 21. 14:28
 14/38 A kérdező kommentje:

Elég érdekes válaszok, köszönöm szépen!

Mindebből az jött le nekem, hogy ezek a problémák amiket az elején felvetettem, simán áthidalhatók!

Én mégis ugy érzem, hogy egyfajta megkülönböztetés még mindig van az emberek közt.

Van ugye a szegényebb réteg, aztán középosztály, végűl gazdagok!

Mi a legfelső határ?

Ugy értem,mik az a dolgok, amik elválasztják a középosztályt a gazdagoktól?

2011. jan. 21. 14:29
 15/38 anonim ***** válasza:
49%
Igen, ez nekem is feltűnt. Ronda irigyek :)
2011. jan. 21. 14:31
 16/38 A kérdező kommentje:
Igaz az a mondás, hogy akinek kevés van,abból a kevésből is szívesen ad, akinek meg sok van az még többet akar?
2011. jan. 21. 14:35
 17/38 anonim ***** válasza:
73%

Én vagyok a monacói, és határozottan állítom, hogy nem igaz. Pl. az iszapkatasztrófa károsultjainak is jelentős összeget utaltunk át, a férjem alapítványa jóvoltából.

Illetve, anyósék ingyen és bérmentve kiköltöztették az édesanyám, mert látták rajtam, hogy mennyire hiányzik...

Egyébként szomorú, hogy a "gazdagok" a rosszak, a "szegények" a jók.

Elnézést újfent az offért.

2011. jan. 21. 14:46
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

14:06 vagyok.

A szüleim azzal indokolták, hogy nem állnak szóba vele, hogy nincs közös témájuk amiröl beszélgetni tudnak. Apám szokásos 3 "belépö" kérdésére sem tudta a választ, hogy mi a relativitás elmélete, mennyi az egyketted kétharmad része és hogy a tükör megfordítja a jobb és bal oldalt, a fentet és lentet miért nem? Szóval innentöl kezdve számára ö "buta"... :(

Annyi a különbség középosztály és gazdag között, hogy nincs 6 villánk és 10 kocsink, de annyi mindig van amennyit szeretnénk, magyarul nem kell megnézni, hogy mit veszek a boltban és mennyiért.

Az adakozásról nem tudok nyilatkozni, mert én is annyira szívesen adok mint a férjem. És anyámék is, attól függetlenül hogy kötekednek.

2011. jan. 21. 14:46
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

13:26-os vagoyk!

"Igaz az a mondás, hogy akinek kevés van,abból a kevésből is szívesen ad, akinek meg sok van az még többet akar?"

Ezt így nem lehet általánosítani! Van, aki igen, van aki nem! Ahogy "szegényebbek" között is ismerek olyat, hogy egy kenyérhéjat nem dobna oda egy éhező kutyának, pedig annyit még ő is megtehetne. De gazdagok között is ismerek olyat!

Ahogy mondtam, az én szüleim szerencsére nem felejtették el,hogy honnan jöttek, ezért sokat segítenek a rászorulókon. Mi is küldtünk nem keveset az iszap katasztrófa áldozatainak, ahogy a Heim Pál gyermek kórháznak is minden évben!

De ha mondjuk az a rokon jön kölcsönkérni, aki 10 milliót belevert a játékgépbe, akkor bizony apu sem ad. Na akkor mi leszünk a gazdag, sz@rrágó emberek, akik nem segítik ki szegény rokont!

2011. jan. 21. 14:59
 20/38 A kérdező kommentje:

Senki nem mondta, hogy a gazdagok a rosszak, a szegények pedig a jók!

Viszont nem csak a gazdagok jótékonykodnak, hanem a szegények is!

Csak általában mindig rajtuk csattan az ostor.

Én senkitől nem irigylem a gazdagságot,ne hogy azt hidd.

Minden embert más tesz boldoggá.

Én nem kijelentettem, hanem megkérdeztem, hogy igaz-e a mondás...

Ne vedd a személyed elleni támadásnak!!!

Nem célozgatni akartam.

2011. jan. 21. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!