Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvőt szeretnénk, ismertek Pesten "rugalmas"
papot, aki hosszas jegyesoktatás, és túl sok
"álszenteskedés" nélkül is összeadna minket?
Figyelt kérdés
Én evangélikus, a Párom Római katolikus vallású, de egyikünk sem jár templomba és nincs semmilyen bérmálkozás, konfirmálás, vagy ilyesmi tapasztalatunk.
Mindenképp szeretnénk templomi esküvőt, mert szép, szerintem a nélkül nem is esküvő, az esküvő, és kislány korom óta így álmodtam meg. Jópárszor eljárnánk beszélgetésrem oktatásra, de gyónni, bérmálkozni, meg ilyesmit nem szeretnénk.. Van ilyen pap, aki megértene minket?
egy-két beszélgetés az idős, bölcs, kissé rezignált atyával - nem fog megártani. Áldás legyen veletek!
2011. jan. 8. 23:33
14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen azoknak főleg, akik webcímmel is segítenek ebben. Egyébként mint írtam is, nem a jegyesoktatással lenne gondunk, többször is elmennénk, de nem fél évig hetente, és konfirmálni, bérmálkozni, áldozni, gyónni, ilyesmiket nem szeretnénk. Hiszek Istenben, főleg én, de a Párom is, csak Ő kevésbé, viszont azt nem szeretem, ha egy pap "ráéerőszakolja" ezeket a konfirmálás stb dolgokat egy párra, mert CSAK akkor adja össze.. Akinek ez fontos, úgyis megteszi, ha nem kötelező akkoris!! Én szeretnék eljárni jegyesoktatásra, beszélgetni a Pappal, eltervezni mi hogyan lesz a nagy napon, és kész. Mást nem! Remélem találunk ilyet! :)
2011. jan. 9. 08:24
15/21 anonim válasza:
Magyarul csak a külsőségek kellenek, a lényeg nem. Nem baj, ez is valami, jobb, mintha össze sem házasodnátok. Remélem, találtok olyan papot, aki mind a Ti igényeteket, mind az egyház előírásait tiszteletben tudja tartani és a köztes megoldást talál.
2011. jan. 9. 11:06
16/21 X Jakab válasza:
Minek a templomi esküvő?A szépségét csak az illeti,aki fel vállalja a nehezét is,ergo ha nem vagy igazi hívő,ne úgy házasodj!
2011. jan. 29. 13:27
17/21 anonim válasza:
Szal hinni szeretnél Istenben, de ne sokat tököljön rajta.
2011. jan. 30. 14:25
18/21 anonim válasza:
Így kb. annyit számít, mint halottnak a csók.
2011. jan. 30. 19:19
19/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a korábbi válaszokat és azoknak mondanám akik szerint nem lesz ilyen, meg felesleges, hogy tanáltunk egy olyan papot, aki 37éves és azt az 5 "jegyeskoktatást" amin voltunk végighülyültük, beszélgettünk, nem volt semmi álszenteskedés, nagyon jó fej, eljött hozzánk is, két órát dumálgattunk, ki sem nézni belőle, h pap, teljesen normális, nem jön a vallásos szövegekkel, tudja, h mit akarunk és segít mindenben. Még a szervezésben is. Nem is hittem volna, h ennyire kedves, és jó fej papot lehet találni egyáltalán! Bezzeg a lelkésznő aki ugyanott van, na annál már nem lehet nászinduló a bevonulózene, nem lehet csók a templomban és gyakorlatilag csak olyan az egész esketés, amilyenek Ő jónak látja. De a papnál viszont MI mondtuk meg mi hogyan legyen... :) Úgyh ha keresel valamit és tényleg akarod, megtalálod!!! :)
2011. máj. 13. 10:27
20/21 A kérdező kommentje:
Még hozzátennék annyit, hogy az esküvőn mindenkinek leesett az álla, olyan beszdet tartott, olyan személyes, humoros, kedves, meghitt és minden volt egyben, hogy le sem lehet írni!
Azzal kedveskedett nekünk, h csinált egy fotót Ő maga, beszéd közben, mert tudja, hogy képmániásak vagyunk és olyan szemszögből senkiről nem készül kép!!! Szuper lett!
Mindenki dőlt a nevetéstől és mi meg csak néztünk a férjemmel!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!