Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Templomi esküvőt szeretnénk, ismertek Pesten "rugalmas" papot, aki hosszas jegyesoktatás, és túl sok "álszenteskedés" nélkül is összeadna minket?
Én evangélikus, a Párom Római katolikus vallású, de egyikünk sem jár templomba és nincs semmilyen bérmálkozás, konfirmálás, vagy ilyesmi tapasztalatunk.
Mindenképp szeretnénk templomi esküvőt, mert szép, szerintem a nélkül nem is esküvő, az esküvő, és kislány korom óta így álmodtam meg. Jópárszor eljárnánk beszélgetésrem oktatásra, de gyónni, bérmálkozni, meg ilyesmit nem szeretnénk.. Van ilyen pap, aki megértene minket?
Nem értem, miért lenne ez álszenteskedés? Nem csak az a vallásos, aki minden vasárnap ott ül a templomban. Én sem vagyok ez a típus, mégis vallásosnak érzem magam, hiszek Istenben.
Nekünk is templomi esküvőnk volt, ráadásul katolikus, pedig nálunk is csak én voltam katolikus, a párom református.
Minket összeadtak minden akadékoskodás nélkül, csak egy nyilatkozatot kellett aláírnom.
Mi még a jegyesoktatást is megúsztuk, de ezt nem mindenki engedi el (úgy három alkalom).
A jegyesoktatás 3 alkalom, ha meg vagytok keresztelve és elsőáldozók is voltatok. Mivel az egyházi esküvő a katolikusok szemében szentség, ezért az elsőáldozás a katolikus vőlegényed számára kötelező lenne, ugyanis anélkül szentségtörés, hiába is adnak benneteket össze - bár lehet, hogy ez őt nem érdekli. Mellesleg jegyezném meg, hogy ha nem tartjátok a hitet és az élményt fontosnak, akkor minek, illetve csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy öltözzetek be egy kápolnában, amit kibéreltek...
Másfelől arra nem gondoltatok, hogy evangélikus esküvőtök legyen? Ott nincs semmi jegyesoktatás tudtommal, nem is várnak el semmit, csak azt , hogy az egyikőtök evangélikus legyen és az esküvő előtt a polgári anyakönyvet bemutassátok. Sokkal egyszerűbb, templom-templom... HA nektek díszlet kell, nyilván az is megteszi...
Ha csak a szépség miatt, akkor nem sokra tartom az egyházi esküvőt. Ha a hit és Isten áldása miatt, akkor igen. És abban az esetben a papoknak én se osztanék sok lapot. (Nem a papot, nem az egyházat, hanem a hitemet tartom bármire is. Egy házassághoz áldást "papíron" meg a papok adnak. Az más kérdés, hogy szerintem a Jóisten anélkül is megteszi.)
Egyébként vannak ilyen papok. Pest közeli városban a tesóméknak volt ugyanígy egyházi - szerintem kb. egyszer voltak találkozni a pappal, adták a pénzt és már meg is voltak.
21:04
Ezt azért meg kell érdeklődni.
Az előbb is írtam már, hogy a férjem református, én katolikus vagyok és nem volt sem első áldozás, se semmi. Mégsem akadékoskodtak, egy nyilatkozatot kellett aláírnom csak. A jegyesoktatás is paptól függ. Szóval nem biztos, hogy olyan nagy cécóval jár az egész. Mondom, nekünk semmi nem kellett hozzá csak egy nyilatkozat, egy megbeszélés (csak az esküvő részletei végett) és egy próba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!