Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi az a jegyesoktatas vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az a jegyesoktatas vagy hazassagi elokeszito?

Figyelt kérdés

voltatok mar ilyenen es ertelmes, erdemes volt reszt venni rajta?

Hivo vagyok es fontos nekem a lelki ill. szellemi oldala a hazassagkotesnek.

L/28

2009. ápr. 16. 23:52
 1/8 anonim ***** válasza:
A jegyesoktatás elvileg kötelező, szóval ha egyházi esküvőt akarsz, akkor részt kell venni rajta. Voltam ilyenen és szerintem jó, hogy van ilyen, mert velünk nemcsak az Atya, hanem egy házaspár is beszélt és sok mindent meg lehetett kérdezni tőlük. Milyen vallású vagy?
2009. ápr. 17. 00:23
 2/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is jártunk jegyesoktatásra, és még a mai napig is emlegetjük, hogy milyen jó volt!

Sok mindenről beszélt az Atya (teremtéstől kezdve), házi feladatot is kaptunk, pl. hogy gondolkodjunk el mi az a szeretet. A következő órán pedig megbeszéltük.

Beszélt a házasságról, a gyereknevelésről, szóval szerintem mindenképp érdemes részt venni rajta! Mi nagyon sokat nevettünk, egy jegyesoktatás sem volt unalmas!

2009. ápr. 17. 08:12
 3/8 anonim ***** válasza:

1. A jegyesoktatás nem döntés kérdése, anélkül nem adnak össze (katolikus)

2. Ha gyakorló hívő vagy akkor pontosan kéne tudnod mi a jegyesoktatás, mert épp elég pontosan megtanulja az ember elsőáldozás és bérmélkozás előtt is a szentségek kiszolgáltatásának feltételeként.

2009. ápr. 17. 08:15
 4/8 A kérdező kommentje:
katolikus vagyok aparom reformatus
2009. ápr. 17. 08:38
 5/8 A kérdező kommentje:

igen hivo vagyok, de a gyermekkorban megtanult teteleket elfelejti az ember , vagyis gyermekkent szerintem meg nem fogja fel mit jelentenek ezek, csak felnottkent.

felnottkent meg kell ido es valaki aki elmagyarazza mit is jelent.

Ezert kerdeztem. Koszonettel

2009. ápr. 17. 08:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi szerdán voltunk az első jegyesoktatáson, és nekem nagy csalódás volt. Nem tudom, hogy később más lesz-e, megyünk jövő héten is. Most elkezdtük a biblia elejéről a teremtéstől, a sátántól meg az Isteni létezéstől, és egy órán keresztül arról olvastunk. Illetve az atya olvasott föl, mi hallgattuk, néha bólogattunk, mosolyogtunk, de sajnos nekem nem kellemes élményként maradt meg, hiszen ezt már egyszer végigcsináltuk elsőáldozás előtt, nem értem mi köze van ennek az egésznek a házasság tényéhez. Nem arról kellene beszélnie, hogy mik várnak ránk a házasságban, miről szól az egész és miért fontos? Ez kicsit olyan, mintha újra az iskolapadban ülnék. És ha belegondolok hogy valószínűleg át akarja venni az egész bibliát velünk, akkor meg elmegy a kedvem az egésztől. Irigylem azokat, akiknek életszerű dolgokról beszélnek, mert annak van értelme. Ennek nincs :-(
2009. ápr. 17. 11:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy ki mit tart jegyesoktatás címszó alatt szerintem csak az atyától és adott plébániától függ. Van aki letudja közhelyekkel, de szép és tanulságos beszélgetések is vannak. Nem tudom, hogy hova valósi vagy, de általában szájhagyomány útján is terjednek a jó jegyeskurzusok.
2009. ápr. 17. 17:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi kb. 1,5 hét múlva megyünk az elsőre. Remélem nálunk is házasságról és gyereknevelésről lesz szó, és nem fogunk úgy járni, mint szegény 11:14 :-S 5-6 alkalommal kell majd menni.
2009. ápr. 18. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!