Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jegyesoktatás kötelező-e (mindkét félnek), ha egyikük nincs megkeresztelve?
Figyu, együtt akarjátok leélni az életeteket, ha a jegyesoktatásra nem mentek el mind a ketten, akkor az jön le a papnak, hogy már most külön utakat jártok, akkor ő ha olyan össze se ad szivesen.
Ha az nem megy, aki vallásos, hogy mondván mi újat tud neki mondani a pap, akkor az a fél, akinek idegen a vallás kellemetlenül fogja magát érezni.
Ha pedig pont az nem megy, akitől mindez idegen, akkor az esküvői szertartás abból fog neki állni, hogy mit? hogyan? mikor?...eléggé el tudja rontani életetek legszebb napját.
Szóval nem kötelező, mert semmi sem az. De ha az egyikőtök megy, akkor menjem mind a kettőtök!!! Ha viszont már valamelyikőtök nem megy, akkor inkább egyikőtök se menjen!!!
Előző vagyok.
Jó mondjuk, ha 1-2 kivételes alkalom akad ilyen, akkor esetleg, de akkor is inkább beszéljetek meg a pappal egy másik időpontot.
Szia!
Ha valamelyik fél nincs megkeresztelve, (ha a katolikus szertartás szerint szeretnétek házasságot kötni) az esküvőhöz püspöki engedély szükséges - nem tudom, ezt mennyire mondták Nektek. Tudomásom szerint legalább 3 alkalom jegyesoktatáson kötelező részt venni (mindkét félnek). Olyat már hallottam, hogy a felkészítő atya az egyiket szándékosan külön-külön tartotta a menyasszonynak és a vőlegénynek... Mindenképpen kérdezzétek meg az atyát!
Minden jót!
Sziasztok!
Azt hiszem, félreértettük egymást. :-) Mindenképpen részt veszünk - én a magam részéről akkor is, ha nem kötelező, mert hiszek abban, hogy segíthet, hogy hasznos. A párom is részt vesz, ha "elvárják". A kérdés az volt, hogy egyáltalán engedik-e a részvételét, azaz: részesítik-e jegyesoktatásban őt is annak ellenére, hogy nem keresztelkedett meg. Más: igen, mondta atya a püspöki engedélyt (azzal beszéltem, akit meg szeretnénk kérni az esketésre), bár úgy fogalmazott, hogy az csak egy "kötelező kör" az ő számára, ami minket nem érint. Vagyis azt sugallta, hogy elméletileg nem mondhatnak nemet. Aztán ki tudja?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!