Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoltok erről a helyzetről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről a helyzetről?

Figyelt kérdés

28 éves nők vagyunk. Barátnőmet nem értem, miért törés az neki, hogy 1,5 év alatt nem került gyűrű az ujjára,meg baba a hasába.

Egy 36 éves férfi is lehet boldog az együttélésben és ki akarhatja élvezni ezt a szakaszt a lagziszervezés,babázás előtt. Albérletben élnek olcsón, a pasi sokakhoz hasonlóan nem keres eleget ebben a csodaországban, úgyhogy ezt nekik is meg kell tervezni, hogyan meg mint jönnének ki a hó végére egyszer gyerekekkel, már ha belefér több.

De az ő példáján meg a magamén is megtanultam, hogy csak azért mert mi 28 éves nők, már bocsánat de hormonális kirobbanó petefészkekkel ácsingózunk a babavárás és az elköteleződés után, a férfi, legyen akárhány éves, igényelheti az időt, amíg el tud köteleződni.

Barátnőmék legalább együtt élnek, én mit mondjak, nálunk ez sincs meg, páromban nem lobbant fel ez irànt a vágy, de közben mégis sokat fejlődött az eredeti nagyon bizonytalan állapotához képest. Ez nem rólam szólt, nem en nem voltam elég jó neki, neki kellett megküzdenie azzal hogy nem elég szerethető, meg hát azért jó szabadnak lenni, ha mar végre 26 évesen elköltözött otthonról, és most menjek én a nyakára, el tudom képzelni, hogy nem akar megint "kompromisszumokban" létezni. Én meg nagyon nem itt tartok, mert 19 évesen elköltöztem otthonról egyetem miatt, 22 éves korom óta anyagilag független is vagyok, ő meg csak 2 éve. Saját maga szerint is egy nagy gyerek.

Simán benne van a pakliban, hogy mire barátnőmék eljegyzik egymást, mi szakítunk, mert lehet nem fogom bírni, még nem döntöttem el, szeretem, de szeretnék haladni. De nem keresztény emberek ne hasonlítsák magukat, meg irigykedjenek keresztény emberekre, ahol tök más miatt,pl: szex se lehet házasság elött, hamar elkötelezödnek. Barátnőm ugyanis sok ilyen ismerősére nagyon irigy, látszik rajta mennyire keserű pirula ez neki.

Szóval csak úgy ideológiai szinten, ha a keresztényeknél a házasság a kapcsolat záloga, egy jól működő együttélés lehet olyan fontos a nem keresztény embereknek, mint a házassági papír, ami ennek a hozománya lesz?

Mert ahány nem keresztény, házas ismerősöm van, náluk a házasság volt a formalitás és az együttélés a nagy döntés, a nagy lépés, ami eldöntött mindent.

És én ezt nagyobb gondnak látom, hogy 1,5 év után ez a lépés még nem fontos páromnak, minthogy barátnőm azonnal összeköltözött a barátjával és ìgy se volt elég 1,5 év neki az eljegyzésre.

Ezek közös döntések kell legyenek, nem nyüstölöm tényleg a páromat, csak bedobtam, hogy lehetne erről fantáziálni. Ilyen szinten barátnőm is fantáziálhatna nyíltan a lagziról, meg a közös babákról, mert bármilyen sunyi susmorgásnak tűnik is ez, meg tudja hatni idővel a férfiakat. :D

De én már tényleg nem nyüstölöm ezzel párom, örülök ha néhány családi eseményre el tud jönni velem a munkája miatt. Ráhagytam, benne kéne megszülessen vágy, de nem hoz szóba semmi ilyesmit. Utoljára 3 hónapja filoztam a dolgon vele.

dec. 2. 01:41
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Akinek automatikus félelme az elhagyás, az általában olyan partnerekkel jön össze, akik ezt a félelmet fenntartják.

Tehát amíg ezt nem kezelteted, olyanokkal jössz majd össze, akiknél mindig bizonytalan lesz a jövőtök.

dec. 2. 20:39
 22/41 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy elérem mert nekem sem jo, latod, hogy ő a lényeges dolgokat nem hozza fel, ezek nála nem témák (még).

Szerintem is akarhatná, hogy haladjon a dolog, de hidd el, van aki sokáig elvan abban, hogy "ezt még meglátom". Rossz tapasztalatnak ezt nem mondanám. Nem szedett rá semmire. Sosem ígért semmit. Sosem altatott. Csak én akartam kipuhatolni, mit akarhat, esetleg mit tesz meg értem, ha nem direkten azt mondom nekem ez kell, erre van szükségem. Ha vacak, ha nem rengeteg pár él úgy boldogan, hogy a nő nem totál direkt, hanem néha kicsit cukiskodik, utalgat dolgokra. A férfiaknak ez nem tetszik, mert 90%-ban nem értik, ez mire jó. XD

Bezzeg 2 nő egymás közt tök jól érti az ilyet, nem jatszma azt mondani, jó lenne elmenni valahová, ezt csinálni, azt csinálni, kipróbálni. Ha veled megyek, kipróbáljuk? Mindegyik tudja mit kell erre válaszolni, meg legfeljebb azt mondja ez engem nem érdekel, de remélem te eljutsz oda stb.

Az én párom nem soha, meg nem is fog akármikor random a kedvemben járni, nem az a nyalizós-udvarlós fajta. Egy csomó dolog nem èrdekli, ami engem, ilyen helyekre nem lehet elnyúzni. Heti 3x edz, napi 2 órát játszanak a fiúkkal este 8-10 között, ha épp nem olyan a műszakja hogy ez nem fér bele.

Semmi, de semmi nem vette rá, hogy ettől a 2 nyaralásunkat leszámítva eltérjen. "Cicum, 5-8 közt a tiéd vagyok, de utána megyek a fiúkkal játszani".

Házas, gamer barátaim mondták, nem maradnak ilyenek a férfiak. Komoly kapcsolatban, aki akarja a csajt, rájön, hogy ez sok egy idő után, a kapcsolatra ennél több időt kell szánni, gyerek mellett meg max. az Alvásidő rovására lehet gamelni. Heti 3x találkozom párommal jelenleg, néha többször, ilyenkor együttalszunk.

Sokaknak elég ez amúgy 1,5 év után is, lehet csak en vagyok telhetetlen, vagy a párom nem az a tervező-szervező típus. Programszervezésben mindketten sz*rok vagyunk, de így nincs is az, hogy sokkal több helyre kell elmenni mint amire amúgy igény van. Nem vagyunk introvertáltak, van elég barátunk hogy velük is eljárjunk hol egyikkel, hol másikkal minden héten.

Igazi kiruccanás, randi-randi nincs minden héten. Nem fér bele az életünkbe. Együttélve lehetne több minőségi időt gyártani, így külön nem megoldható ennél több alkalom hetente.

dec. 2. 20:46
 23/41 anonim ***** válasza:
Mi köze neked a barinőd párkapcsolatához. Semmi, mégis írsz róla 3000 szót. Miért?
dec. 2. 20:50
 24/41 A kérdező kommentje:

21-es ezt is tudom. Ő sanszosan inkább elkerülő, de nagyon erős szeretetnyelve a testi érintes. Álmában oldalára fordul és tudatlan átkarol. De néha nagyon erősen. Mintha félne, hogy reggelre lelépek. Exeimmel ilyen sose volt, alvás közben reflexesen se ölelgetettek, csak aludtak, mint a bunda. XD Ő vele olyan jókat lehet bújni, amiből nem is lesz szex, csak ölelgőzes. Maximálisan jó ez a része. Csak közben markánsan benne van a szorongás is, én úgy vélem. Legalábbis ez az éjszakai reflex nála erre utalhat, nekem nincs ilyen reflexem, mindig csak én ebredek arra, hogy ő ölelget.

Neki is kéne pszichológus de ő ebben nem hisz, egyszer elment egyhez, egyetlen kérdésre se volt hajlandó válaszolni 16 évesen, ìgy a nő megunta és feladta. Az édesanyja vitte el, mert agresszív dolgokat rajzolt, fegyvereket, harcosokat.... mert gamer. XD azóta is ilyeneket játszanak. Abszolút nem agresszìv amúgy. Utál kiabálni meg veszekedni, tud de nem akar senkivel, ha nem muszáj.

dec. 2. 20:53
 25/41 A kérdező kommentje:

23-as ha arra gondolsz, amire gondolok, akkor "mi közöd van neked /mi köze van a problémádnak a barinőd párkapcsolatához?" A helyes megfogalmazás, mert ez így számomra érthetetlen, magyartalan.

Semmi köze, de látok benne hasonlóságot, mert ő is masszívan szorongó kötődő, csak én A lépésnél vagyok elakadva gondolatban, ő meg B lepésnél, ami a házasság. De jó eséllyel hoppon maradunk mindketten, ha nem kommunikálunk, vagy nem tisztázzuk a dolgokat a párunkkal. Én nagyon hasonlónak látom a helyzetet, ezért beszélgettünk róla mi csajok. :D

Sok barátnőm dobta volna már a páromat ezek alapján, én viszont még mindig reménykedem...

dec. 2. 20:59
 26/41 A kérdező kommentje:

Még valami 21-es: sématerapeuták nem fogadnak. Sok helyre írtam/telefonáltam, tele vannak. Vettem egy könyvet, meg van egy másik is, amit érdemes lehet, nekem ez nem könnyű olvasmány, persze ez is a meló része, hogy elfogadom, hogy ez nem lesz sétagalopp, de most így nem is értem, konkrètan magamon, hogy alkalmazzam.

Aki meg nem ért ehhez, az úgysem tud a bizonytalan kötődéssel, mint elmélettel sem mit kezdeni. Nyilván én is szerettem volna azt keresni, akivel biztosabb lehet a dolog, de sokszor ott elakadt h dolgozni se akart a pasi meg semmi materiálisan fontos dolog. :O ez meg végleg a halálom volt, mert anyum eltartotta apum 20 evig majdnem, mert éhenhalós munkája volt.

dec. 2. 21:13
 27/41 anonim ***** válasza:
100%

"Én felajánlottam, hogy jöhetne hozzám, elképzeltem vele, nem játszmázva a dolgot, de ő nem vitte tovább ezt a kérdést, ő azt mondta anyagilag nekünk az lenne a jobb, ha én mennék oda a kölcsönlakásba.."

Mondta hogy nála jobb lenne lakni. Az hogy szerinted nem kérdezte meg vagy nem volt téma ez a rokonnál még nem biztos, hogy nem volt az.

Lehet nem is mondta volna, ha tudná hogy nem mehet oda más.

Miért nem kérdeztél rá?

Még hogy jönnek ide a keresztények meg, hogy irigyelni kell őket?

Nem kell követelőzni, de nem is kell találgatni meg utazgatni mit szeretnél, felnőtt emberek vagytok...nem igaz nem tudtok normálisan komunikálni.

Ha nem ad koncertet választ akkor viszlát.

dec. 2. 23:16
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
konkrét nem koncert *
dec. 2. 23:33
 29/41 A kérdező kommentje:

Nem irigylem őket, a baratnőm, mert náluk nem telt évekbe komoly döntéseket meghozni. Hát ja, de ilyen néha máshol is előferdül.

Nem, nem hozta szóba neki, mert azt mondta ahhoz be kéne mutasson neki, hogy lássa, kinek adná még a lakast. Meg hogy kellene extra butor oda, mert az én fél életemet hova rakjuk ott, mivel tetőri lakásba át sem lehetne a felét se vinni az én bútoraimnak, pl: a 200x200-as ruhásszekrényt.

A folyosóra se fért semmi csak egy 150 cm széles beépített szekrény. Nálam van 3 m széles tele cuccal. Szóval itt szortírozás lesz/pincében tárolás, mert kivitelezhetetlen. Nálam azert sokkal több pakolós bútor van, és nem foglalja el a fél szobákat a tető, hogy járni se lehessen normálisan.

dec. 3. 00:25
 30/41 A kérdező kommentje:

A nagyobb hálóban nem lehet úgy elhelyezni a franciaágyat, hogy ne legyen falhoz nyomva az egyik fele, én ettől kicsit ki vagyok, mert minden éjjel pisilnem kell, és alig tudok kimászni, ha nála vagyok. A plusz 20 nm az enyémhez képest az előszoba-étkező (az asztal befér, más bútor nem, mert a fél előszoba a kazánt tartalmazó szekrény, így normális ruhaakasztó sincs, vagy cipőtároló, ami a vízóra miatt nem rakható be praktikusabb méretben) meg a nappali nagyobb kicsit, de az is csapott tetős, ami megint elvesz 1 nm csíkban pakolófelületet, ülni lehet azon a részen.

Plusz nekem nincs autóm, az a városrész olyan messze van mindentől, hogy kizárólag busszal lehet eljutni egy-egy nagyobb boltig is. Tőlem 10-15 perc a városrész azon központja, jó időben én arrafelé nem buszoztam. Nála csak az van opciónak, mert kiesik.

dec. 3. 00:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!