Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit gondoltok erről a helyzetről?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok erről a helyzetről?

Figyelt kérdés

28 éves nők vagyunk. Barátnőmet nem értem, miért törés az neki, hogy 1,5 év alatt nem került gyűrű az ujjára,meg baba a hasába.

Egy 36 éves férfi is lehet boldog az együttélésben és ki akarhatja élvezni ezt a szakaszt a lagziszervezés,babázás előtt. Albérletben élnek olcsón, a pasi sokakhoz hasonlóan nem keres eleget ebben a csodaországban, úgyhogy ezt nekik is meg kell tervezni, hogyan meg mint jönnének ki a hó végére egyszer gyerekekkel, már ha belefér több.

De az ő példáján meg a magamén is megtanultam, hogy csak azért mert mi 28 éves nők, már bocsánat de hormonális kirobbanó petefészkekkel ácsingózunk a babavárás és az elköteleződés után, a férfi, legyen akárhány éves, igényelheti az időt, amíg el tud köteleződni.

Barátnőmék legalább együtt élnek, én mit mondjak, nálunk ez sincs meg, páromban nem lobbant fel ez irànt a vágy, de közben mégis sokat fejlődött az eredeti nagyon bizonytalan állapotához képest. Ez nem rólam szólt, nem en nem voltam elég jó neki, neki kellett megküzdenie azzal hogy nem elég szerethető, meg hát azért jó szabadnak lenni, ha mar végre 26 évesen elköltözött otthonról, és most menjek én a nyakára, el tudom képzelni, hogy nem akar megint "kompromisszumokban" létezni. Én meg nagyon nem itt tartok, mert 19 évesen elköltöztem otthonról egyetem miatt, 22 éves korom óta anyagilag független is vagyok, ő meg csak 2 éve. Saját maga szerint is egy nagy gyerek.

Simán benne van a pakliban, hogy mire barátnőmék eljegyzik egymást, mi szakítunk, mert lehet nem fogom bírni, még nem döntöttem el, szeretem, de szeretnék haladni. De nem keresztény emberek ne hasonlítsák magukat, meg irigykedjenek keresztény emberekre, ahol tök más miatt,pl: szex se lehet házasság elött, hamar elkötelezödnek. Barátnőm ugyanis sok ilyen ismerősére nagyon irigy, látszik rajta mennyire keserű pirula ez neki.

Szóval csak úgy ideológiai szinten, ha a keresztényeknél a házasság a kapcsolat záloga, egy jól működő együttélés lehet olyan fontos a nem keresztény embereknek, mint a házassági papír, ami ennek a hozománya lesz?

Mert ahány nem keresztény, házas ismerősöm van, náluk a házasság volt a formalitás és az együttélés a nagy döntés, a nagy lépés, ami eldöntött mindent.

És én ezt nagyobb gondnak látom, hogy 1,5 év után ez a lépés még nem fontos páromnak, minthogy barátnőm azonnal összeköltözött a barátjával és ìgy se volt elég 1,5 év neki az eljegyzésre.

Ezek közös döntések kell legyenek, nem nyüstölöm tényleg a páromat, csak bedobtam, hogy lehetne erről fantáziálni. Ilyen szinten barátnőm is fantáziálhatna nyíltan a lagziról, meg a közös babákról, mert bármilyen sunyi susmorgásnak tűnik is ez, meg tudja hatni idővel a férfiakat. :D

De én már tényleg nem nyüstölöm ezzel párom, örülök ha néhány családi eseményre el tud jönni velem a munkája miatt. Ráhagytam, benne kéne megszülessen vágy, de nem hoz szóba semmi ilyesmit. Utoljára 3 hónapja filoztam a dolgon vele.

dec. 2. 01:41
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
80%

másfél év kevésnek hangzik, de 36 évesen egyáltalán nem az! ennyi idős vagyok, nálunk nem volt kifejezett döntés, hogy összeköltözzünk a párommal, hanem természetesen jött magától. meg ilyenkor már az ember nem vár évekig, hogy vajon megkérik-e a kezét, vajon a másik szeretne-e gyereket, hanem pl. megbeszéli vele, hogy mik a tervek, mert senki nem lesz fiatalabb. ez nem nyüstölés, ez sima kommunikáció.

ne a barátnődhöz és az ő kapcsolatához mérd a tiédet, hogy hozzá képest jól vagy rosszul állsz-e, mert az tök mindegy.

én azt gondolom, hogy mentegeted a másik felet, hogy jajj, neki kell az idő. ez rendben van, de szerintem ha negyvenhez közel a férfinak nem elég másfél év ahhoz, hogy összeköltözzön veled, akkor ő igazából már döntött is. mondjuk ha jól látom, hogy a párod 34 volt, amikor anyagilag független lett és elköltözött az anyjától, akkor szerintem sokat ne várj tőle.

dec. 2. 10:07
 12/41 anonim ***** válasza:
39%
26 évesen költözött el otthonról...
dec. 2. 10:50
 13/41 A kérdező kommentje:

Nem voltam világos ezt illetően.

Baràtnőm 28, párja 36. Ő nehezmenyezi hogy ennyi idősen egy férfi nem hozza meg ezt a döntést 1,5 év együttélés után. Szerintem ez nem korfüggő, én is azt mondtam neki, üljenek le és beszéljék ezt meg.

Mi mind a ketten 28 évesen vagyunk. Egyetemre járt párom is, igaz neki nem ment olyan könnyen ez, mint nekem, így 26 éves koráig kollégista is volt, meg nyilván támogatták szülei a tanulásban. Én mester alatt el tudtam menni dolgozni, 3-an béreltük az albit, innentől szüleim nem támogattak már.

Sajnos 2 éve meghalt a meglehetősen tehetős nagypapám, aki után örökölt annyit anyukám, hogy tudott nekem venni egy lakást, így már én sem albérletben élek, de a függetlenedést jóval hamarabb megtanultam. Párom kollégiumban bizonyára nagyon megunta a másokhoz való alkalmazkodást. Látszik rajta hogy imád egyedül lakni. Velem ellentétben a lakás nem az övé, egy rokona engedte oda teljesen ingyen, mert neki nincs gyereke, de ott segít az unokaöccseinek, ahol tud. Úgysem tudja kire költeni meg szánni a vagyonát így.

Én felajánlottam, hogy jöhetne hozzám, elképzeltem vele, nem játszmázva a dolgot, de ő nem vitte tovább ezt a kérdést, ő azt mondta anyagilag nekünk az lenne a jobb, ha én mennék oda a kölcsönlakásba, mert kiadhatom az enyémet, és abból lesz pénz. Neki abból nem lesz, ha átjön hozzám, plusz az én lakásom kicsi, kereken 20 nm-rel, se erkély, se garázs nincs, ami neki fontos.

Nem tudtam erre nagyon mit mondani, ő azóta nem hozta fel a témát, a rokonát nem ismerem, gondolom nem is beszélt vele, hogy "figyi, most már barátnőm is van, lakhat-e ő is itt." Részben ennyi kellhetne részéről, ezt a beszélgetést en helyette nem tudom megtenni, de nem is igazán kérhetem, hogy döntsön ez ügyben, mert ultimátumokra nem épül egy kapcsolat.

Susmorgáson azt értem "tök jó lenne elmenni ide, oda." "Hű ezt nagyon szeretném." "Legyszi, csináljuk meg ezt."

Vannak direkt, diktáló, parancsoló stílusú nők, én inkább szépen szeretem beadagolni, mire vágyom. Elég sokat beszéltünk mar arról, hogy házban szeretnénk élni egy nap, 2 gyerekkel, kutya-macska, de időben mikor lesz ez meg, azt egyikünk sem tudja. Itt anyagilag is érint a dolog, mert a lakásom el kell adni a házhoz, nekem lenne nagyobb tulajdonrészem, de ő is abban hisz, hogy papírok, szerződések, határok lefektetése kell a házasságban is, nem hiszünk abban már hogy 50-50% a vagyonmegosztás, mert amit én belerakok és a házasság előtt megvolt, az nem az ő vagyona, és az sem az enyém, amit ő eddig kriptoba meg ilyesmibe belefektetett.

Ilyen szinten totàl egyezik a felfogásunk! :)

Én most csak azt gyanítom, hogy neki mégis derogál, hogy nekem van már vagyonom (a lakás), neki meg nincs, ennek alapesetben inkább örül a pár, hogy van mire építeni, de tisztele a kivételnek, vannak önérzetes férfiak, akik szeretnének anyagi fölenyben lenni a nővel szemben.

Csak ez nem kívánságműsor. Nem minden nő talál gazdag fèrjet, ahogy nem minden férfi talál olyan nőt, akinél többet keres,meg többre viszi.

De ez csak reszemről spekuláció, hogy ez a baja, az alapján, amit megtudtam róla. Neki minden nagyszülője él még, simán örökölhet ő is annyit, hogy legyen ingatlana egyszer.

Mindenesetre az nagyon fájna, ha a lakásom zavarná és erőfölényként fogná fel.

dec. 2. 11:40
 14/41 A kérdező kommentje:
De én erre nem tudom mi módon lehetne ràkérdezni, hogy mi zavarja, mit szeretne, mi kellene neki az együttéléshez. Nekem mindegy a helyszin, de nélküle nem fog menni, ezt neki is akarni kell.
dec. 2. 11:43
 15/41 A kérdező kommentje:
Vagy a szomorú opció az h neki ez semennyire se kell.:(
dec. 2. 11:43
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt mondom, hogy nem kell se szépen, se manipulálva, se csúnyán beadagolni az összeköltözést hanem lényegretörően, őszintén és kész. Meg kell mondani, hogy te 1,5 év után össze akarsz cuccolni az ő lakásában szóval ha akarja akkor intézkedjen. Pl. van rá egy hete, hogy megkérdezze a rokonát. Ha késik vele, kifogásai vannak akkor vége. A barátnőd meg ne kapaszkodjon 28 évesen ennyire az eljegyzésbe, gyereknevelésbe. Még van rá bőven ideje. 1,5 év után nincs hová sietni. Persze lehet róla beszélni, hogy pl. 2-3 év múlva szeretné, de most még hamar van. Ráfázna ilyen korai időszakban, azt se tudja ki fia borja a párja, még a rózsaszín köd jelen van, előbb ülepedjen le.
dec. 2. 15:34
 17/41 A kérdező kommentje:

16-os igazad van ebben, teljesen.

Ezérg sem értem én, minek sietnek a rózsaszín ködös keresztények az elköteleződésbe. Az nem mentség, hogy vágynak a szexre, gyerekre. Ugyanúgy elválnak ha nem működik a dolog. Szóval rájuk értelmetlen irigynek lenni. Miért nem lehet ez egy megfontolt döntés.

Én sem tudnám elképzelni, h összeköltöznénk végre, rá egy évre házasság. Ezt jól meg kell tervezni.

Szóval ne érdekeljen mi zavarja a páromat, mondjam meg neki, hogy erre vágyom, ha nem akarja, akkor egyértelmű szakítás? En ennél empatikusabb vagyok, bár logikus, értelmes indoka nem lehet. El lehet ezt dönteni ennyiből hogy megpróbáljuk-e. Ki se kell adni azonnal a lakásom, ha nem működne akkor is szakíthatunk. De így hogy tudjuk meg? Szerintem amúgy működne a dolog. Szoval érthetetlen nekem néhány férfi hozzáállása ehhez. Ha magadat jobban szereted, ne hazudj nőnek hogy komolyat akarsz, ha ez sem megy. Nem mindenki akar erre éveket várni.volt, ahol működött, de ott a csaj 25 alatti volt és nem volt pénze albiba menni. Itt 2 független ember van, ahol az egyik közös életet akar, a párom viszont lehet nem. :/

dec. 2. 16:18
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

17#

Nem lehet hanem nem akar veled élni egyáltalán. Ha akarna már veled élne ha egy oduban akkor oduban. Leírtad saját magad, hogy ő örül annak, hogy egyedül él, nem kell neki senkihez sem alkalmazkodnia. Vagy elfogadod így, vársz rá vagy két évet hátha meggondolja magát, kinyitod a szádat, hogy össze akarsz költözni, vagy hagyd el. Több lehetőséged van, tessék választani közülük. Ne a barátnőddel törődj, ringasd magad abba a hitbe, hogy jobb helyzetben vagy mert mindketten néma Leventék vagytok akik szexelni mernek, de kifejezni, hogy azon kívül mit szeretnének már nehézséget okoz mert annyira féltek, hogy szakítanak veletek.

dec. 2. 18:08
 19/41 A kérdező kommentje:

18 én ezt abszolúte nem tagadom, szorongó a kötődő stílusom, így automatikus félelmem az elhagyás, még akkor is az lenne, ha minden szipi-szupi lenne, akkor meg azt hinném, hogy hoppá ez bármikor szertefoszolhat egy szempillanás alatt a tündérmese, túl szép, hogy igaz legyen.

Nem volt együttélős kapcsolatom, talán kitalálható volt abból, amit leírtam korábban. Baràtnőm se jutott el odáig ez előtt, bár ő próbàlt keresztény lenni és nem is szexelt senkivel (4 kapcsolata volt 4 év alatt). Ez a pasi nem keresztény és tényleg levetkőzte minden gátlását előtte, csak most elakadt, mert gyorsan akarna házasodni, amivel én se értek egyet, ő már 30 előtt szülne. Értem én, nekem is volt ilyen vágyam, de hát 27 éves kor előtt nem találtunk olyan barátot, akivel a remeny felcsillant erre. 2 éves kapcsolatban sem szerencsés teherbe esni azért. Nemhogy 1,5 vagy ennél kevesebb. Nehéz lehet elfogadni, hogy az élet tervei, főleg egy ekkora dolog, nem a nő vágyain múlik, hanem azon, mikor találkozik a két ember és onnan hogyan akarják élni az életüket.

Idézek valakit, folyton mérni kell a másikat meg magunkat egy kapcsolatban. A férfiak eleve sokszor nagyon nehezen kapcsolódnak igaz érzéseikkel és vágyaikkal. Sok minden "jólvanazúgy" tisztelet a kivételnek, de annyi helyről hallom, mennyi férfi ilyen.

Aztán idővel rájönnek, ha nem elég fiatal nőt választanak, hogy a nő lehet azelőtt akar gyereket, hogy ők erre megérnének. Egy ismerősöméknél volt is ebből komoly fejtörés, de meglesz a lagzi 8 év kapcsolat után, és a nő 28 évesen akár màr szülhet is. De ő nem 27 evesen, hanem 20 évesen választott jól. Mindkettejüknek első kapcsolat es jól sült el.

Páromnál elhiszem, hogy necces a szitu, mert én vagyok az első barátnője, az első szerelme. El tudom képzelni, hogy annál többet nem tud belelàtni még, hogy első kapcsolatnak ez egy jó tapasztalat neki. 28 évesen az egész világ az övé. Nem kell elképzelje, hogy 2,5 év múlva én is 31 leszek és válaszút elé kerülnék, hogy mikor lesz vajon gyerekem, mert lehet olyan meddősegi probléma is, hogy tudja fene sikerül-e. 28 évesen egy fèrfi a 31 éves férfi énjén muszáj gondolkodjon? Nem. És teljesen jogos, ha nem érik meg a feladatra. Vagy ha nem akar dönteni, hogy én elég vagyok-e neki.

Megjegyzem, mindenki optimistán megy bele minden kapcsolatba. Reménykedhetünk, hogy ő lesz az igazi. De ha legalább az egyik lát olyan gondot, ami miatt ez nem fog menni, akkor őszintének kéne lenni. Lehet ő még rózsaszín ködben van. Nálam ez elmúlt 6 hónap után. Akkor már láttam, hogy ő nem beszél a jövőről. Mostanában egyre többet, de csak E/1-ben és egyre rosszabb lesz a bizonytalansàgom, ha nem kérdezem meg, ő mit akar.

Lehet tényleg marha nyuszi, meg kedves vagyok, meg türelmes, de ő nála azzal semmit se fogok elérni, ha kijelentem ezt szeretném. Elhiszed nekem, ha azt mondom erre soha semmilyen konkrét választ nem adott?

Lehet részéről ez egy játszma, lehet részemről azert mentrm bele abba a játszmába, hogy susmorgok, hátha egyszer felfogja, hogy vannak vágyaim dolgokkal kapcsolatban. Jó párszor bevàlt és megtette amire vágytam. :D

Az első ilyen a családnak bemutatás volt. Nagyon-nagyon nehéz volt erről beszélni vele, mert az 1 éves évfordulónk előtt teljesen elzárkózott a témától. Aztán meg már ő szervezte meg, de komolyan.

Szóval nem tudom mi jar a fejében, 1 év előtt nem vállalom fel a csajt, 2 év előtt nem költözöm össze vele, 5 év elött nem veszem el... sok mindent tudok róla, eskü képes ilyen boxosan gondolkodni.

De amìg nem kommunikál, reszemről irgalmatlan sok, és nem fair melónak érzem kipuhatolni mit is akar. Normális kapcsolatban szerintem nem kérdés, hogy ez nemcsak a nő dolga, hogy nagyon fontos és komoly kérdéseket feltegyen.

Vagy lehet ez is összefügg azzal, hogy szerinte ő egy nagy gyerek.

dec. 2. 18:55
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Egy litániát hoztál össze ami tök felesleges, de plusz pont, hogy a lényeget leírtad közé:

"Páromnál elhiszem, hogy necces a szitu, mert én vagyok az első barátnője, az első szerelme. El tudom képzelni, hogy annál többet nem tud belelàtni még, hogy első kapcsolatnak ez egy jó tapasztalat neki."

Nem kérdező, aki szerelmes az a párjával akar élni, aki szereti a párját bár tapasztalatlan akkor is azon van, hogy a kapcsolat előre haladjon.

"Lehet részéről ez egy játszma, lehet részemről azert mentrm bele abba a játszmába, hogy susmorgok, hátha egyszer felfogja, hogy vannak vágyaim dolgokkal kapcsolatban. Jó párszor bevàlt és megtette amire vágytam. :D"

Ismét nem mert hiába szeded rá manipulációval amire szeretnéd úgyis eljut oda, hogy ő nem akarta amit te és szépen véget vet az egésznek.

"én ezt abszolúte nem tagadom, szorongó a kötődő stílusom, így automatikus félelmem az elhagyás, még akkor is az lenne, ha minden szipi-szupi lenne, akkor meg azt hinném, hogy hoppá ez bármikor szertefoszolhat egy szempillanás alatt a tündérmese, túl szép, hogy igaz legyen."

Pszichológus segíthet ha te változtatni akarsz magadon, de ha te húzod az időd olyan férfival akinek mindegy igazából. A te befolyásod alatt tevékenykedik viszont ha akad más repülsz akkor nem fogsz pozitívan változni. Fiatal vagy, de vigyázz mert az évek könnyen elszállnak feletted. Észre se veszed és 35 éves vagy és ami a legrosszabb, hogy rossz tapasztalattal a hátad mögött. Jobb most nyíltan beszélni, sőt ideje lenne és eldönteni, hogy vele maradsz-e.

Egyébként nekem nagyon úgy tűnik, hogy igazság szerint neked így jó, azt hiszed a te kezedben van a gyeplő (bár nincs!), eléred amit akarsz.

De nem fogod csak szólok.

dec. 2. 20:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!