Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha tűkön ülve erőltetik, miért nem akarnak kompromisszumot kötni?
Sziasztok
Párom és én 2 év alatt 300.000ft tettünk félre.
szerény kis esküvőt szeretnénk 20 fővel. Pár dologról lemondunk amit feleslegesnek érzünk pl : zenész,dj
Vőfély, ceremónia mester, díszítés, videós
Ami kérdéses az a helyszín
Vőlegényem mindenképpen bérelne egy kisebb konferencia termet ami mégis a miénk meghittebb és mégsem azt az érzést kelti,hogy egy szombaton elmentünk kajálni egyet a családdal aztán amikor megebèdeltünk lehet menni....
Kell egy szállás, többen angiából repülnek haza, 2 emberen kívül mást nem tudunk az otthonunkba fogadni szóval kellene a többi vendégnek szállás
helyszín amit még mindig nem találunk....
Gyűrűk
Ruha
Anyakönyvvezető
Étel,ital,rágcsa
Fotóst 4 órában tudunk bérelni.
Én vágynèk pár díszre ,pl fényfüzèr, pár virág...
Szolidan,de mégis érzékeltetnè,hogy megesküszünk
Őszintén jelenleg ott tartunk,hogy az élet, ital már elvitte a 200.000ftot.
Gyűrű fejenként 20.000ft
Ruha és ennyi jön ki a 300ból
Sokan tűkön ülve várják mikor lesz az esküvő lemondtunk így is dolgokról, folyamatosan gyűjtünk,de ilyen árak mellett 20 fős esküvő minimum a duplájára lenne szükség.
Kérdeztem,hogy mivel szeretnétek hozzá járulni,hogy gyorsabban meglegyen minden,ha már ti jobban várjatok mint én... Csak ment a félre beszélès... én már annyira ideges lettem ez miatt, hogy
elejtettem egy olyan mondott,hogy akár már jövő hónapban meglenne, ha mindeki állna az étteremben a saját részét... És itt szó szerint kiakadt mindeki,hogy én mit képzelek,ez a minimum amit a vendégek kapnak az esküvőn...
Őszintén ha már mindenki türelmetlen, és tudják,hol tartunk anyagilag...nem az lenne a normális, hogy jó rendben van,nem adunk pénzt,de cserébe akkor abban tudunk segíteni hogy...
Vagy figyelj akkor mi 3-an úgy gondoltuk,hogy pénz helyett kifizetjük a fotóst....
Ha valaki kifizetne valamit akkor hálám jeléül viszonozám,hogy figyelj akkor nem kell adni pluszba semmit
És még engem hülyéztek le, amikor nem látom,mi a próblèma...
Kompromisszum. Ennyi.
Igazad van abban, hogy minek ugatnak, minek sürgetik, mikor nem ők? Normális vendég amúgy állja a fogyasztását, meg még többet is.
Viszont abban meg az itteni válaszolóknak van igaza, hogy minek esküvőzni ha nincs rá igazából? Van egy mondás, hogy amit nem tudnál 2X megvenni, arra nincs pénzed. Ebben a mondásban pedig elég sok pénzügyi bölcsesség van. Keljetek egybe de esküvő nélkül, ingyen. Vagy várjatok az esküvővel, hisz úgyse akartok gyereket...
Én a vendéglistát húznám meg, és nem az összeg, hanem a kapcsolatotok miatt. Nekem az jön le, hogy valamiféle megfelelési kényszerrel viseltetsz feléjük és elvárásokat érzel felőlük. Ti két évig spóroltatok erre az egyetlen napra a pároddal egészségügyi problémák mellett. Biztos megérdemlik ezek az emberek, hogy ott legyenek?
Ilyen büdzsével egyébként én így csinálnám:
Polgári a hivatalban (mivel hétvége gondolom így is fizetni kell, de nem tenném ezért hétköznapra, hacsak nem tudom mindenkiről a násznépben, hogy simán meg tudja oldani)
Ruha 20-30 ezer alkalmi fehér ruha, utána talán el is tudod adni (vagy eleve Marketplace-en keresni). Cipő: fehér szandál vagy cipő, amit máskor is fel tudsz venni. Vőlegényednek a remélhetőleg meglévő öltönye + esetleg egy új ing.
Smink és haj valami olyan egyszerű, amit te vagy egy ügyes kezű barátnőd is el tud készíteni.
Gyűrű: én ezen nem spórolnék (a lehetőségeitekhez képest), de akár az is megoldás lehet, hogy most készül egy indulógyűrűtök és az a közös célotok, hogy egyszer majd egy nemesebbre/tartósabbra cseréljétek. (Vagy ha nem ragaszkodtok hozzá, nem kötelező elem a gyűrű sem.)
Estebéd egy étterem különtermében, mindenki rendel magának egy tál ételt a kínálatból (esetleg tényleg valamilyen művelődési ház terme és hidegtálak rendelése, vagy nyár elejére szervezni és egy parkban grillezni)
Sütit kérni a rokonoktól, egy-két segítőkész vendég biztos lesz, ha ők sütnek egy-egy tálcával, meg is vagytok.
Fotós amennyire futja, a szertartás és néhány kreatív fotó mindenképp legyen benne, a többit meg a vendégek telefonjával is meg lehet örökíteni.
Dekorációt mindenképp saját kézzel készítenék, kartonpapírból nagyon egyszerűen lehet szép girlandot csinálni, elég olcsón lehet fényfüzért szerezni, nagyon jó ötleteket találhatsz a neten, de ilyesmiben szívesen segítek is még pár ötlettel, ha írsz privátban.
Virágnak egy bármilyen csokor, nem kell mondani, hogy esküvőre lesz. Egyéb díszekhez pl. egy nagy csokor rezgőt venni és azt magadnak elosztani kis csokrokhoz, díszekhez.
A vendégek szállását ebben a helyzetben egyszerűen nem nektek kell fizetnetek. Ekkora büdzséből nem hiszem, hogy kötelező hajnalig tartó bulizás lesz, aki odajött, az tudja megoldani, hogy el is menjen, aki meg Angliából jön, úgysem egy éjszakára lesz itt, oldja meg ugyanúgy, ahogy a többi napot. Egyszerűen nem vagytok olyan helyzetben, hogy kifizessétek nekik.
Szerintem most kicsit fordítva ültök mindannyian a lovon. Az alap nem az, hogy lagzi van, amit nektek ki kell fizetnetek a vendégeknek. Az a kiindulási alap, hogy ti össze szeretnétek házasodni (=a papír aláírása az anyakönyvvezető előtt) és azért hívtok vendégeket, mert tudjátok, hogy szívesen tanúi lennének ennek. Én azt mondanám, hogy az az igazán odavaló vendég, aki akkor is ott akarna lenni veletek, ha csak annyi lenne a szerepe, hogy megnézi azt a 15 percet, amíg ti kimondjátok az igent és aláírjátok a papírt. Nyilván megvendégeljük a meghívottakat, de ez a ti esküvőtök, a ti anyagi helyzetetek, olyat szervezzetek és akkor, ami nektek belefér. A vendégek meg legyenek szívesek alkalmazkodni (akár az időponthoz, akár a lagzi méretéhez) Szóval szerintem nem lehetetlen 300 ezerből megcsinálni egy ekkora esküvőt, de el kell döntenetek, hogy ti ki vagytok-e békülve azzal, hogy ez igenis egy nagyon alacsony költségvetés és lehet kompromisszumot kell kötnötök, segítséget kell kérnetek.
Kis 20 fős esküvő 800000 Ft...
Helyszín, kaja. Egy félreeső kis házat béreltünk a kert miatt, a szakácsnő egy kis magánvállakozó volt, a férje segített nem volt más catering.
Mindent okosba' oldottuk meg. Én sminkeltem, én csináltam a hajam, a körnöm. Egyszerű kertből szedett rezgő és repkény volt befőttesüvegekben amikre juta és fehér szalag volt ragasztva. Asztalterítő juta. A hangfalak kólcsön kaptuk, a fotós barát volt, az alkoholt mi vittük külön (nem sokat, csak koccintásra, meg könnyed pár pohárra). A csokrot mi kötöttük. Gyűrűnk nem volt, csak az eljegyzési gyűrűk. És ennyi. Sajnos ennyi..... Iszonyú árak vannak, főleg ha meghallják az esküvő szót.
Kérdezzetek meg ti embereket, akik esetleg tudnak segíteni elkészíteni a dekort, fotózni, haját csinálni stb. Sokan szeretnék sürgölődni ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!