Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy jussunk kompromisszumra az esküvőt illetően?
Nos, van a párom. Ő és a családja fontosnak tartja a házasságot, náluk (vajdasági) hatalmas nagy, 150-200 fős az esküvő, mulatossal és szerb zenével. Ezenkivul szokás, h a feleség felveszi a férj vezeteknevet (pl. Kiss Anitabol lesz Kovács Anita). Ők abszolút hagyomanyapolok, másfata esküvőn soha nem is voltak .
Ezzel szemben vagyok én, akit eleve nem érdekel se az esküvő, se a házasság. Miatta még épp belemennek a házasságba, mert úgy vagyok vele, h ok, nekem csak egy papír, de ha neki fontos, oké.
De az esküvő, amit ők akarnak, felall a szőr a hátamon. Ha már nagyon muszáj, akkor max 50-60 fős kis lagzinak örülnék, de semmifelekeppen nem egy ekkora giccsparadenak. Eleve utalom az olyan eseményeket, ahol központban kell lennem, nem hogy még ennyi ember bamuljon. Kiraz a hideg és görcsbe randul a gyomrom marcsak a gondolattól is. És igazából senki nevet nem is akarom felvenni, mindig is úgy voltam vele, hogy van nekem saját nevem,amit szeretek :D
Mi lenne a megoldás ebben az esetben? Nyilván nekem is engednem kell, de úgy érzem, én már azzal is hajlok a kompromisszumra, hogy eleve olyan dologba belemegyek, ami számomra huszadrangu dolog. De érte megteszem. Viszont eléggé introvertalt vagyok, úgyhogy magamat viszont nem szívesen tennem ki ilyen gigantikus méretű eseménynek.
27/N
Sajnos páromnak is az az elképzelése, ami a szüleinek, ebben nőttek fel,hagyomanytisztelo család.
Eleve kotojeles a nevem, szóval sajnos hülyén nézne ki meg egy kotojellel. De a nevemen semmifélekeppen nem fogok változtatni, az fix.
Köztes megoldásnak javasoltam az 50-60 főt, de h az kevés... Sztem meg nem a mennyiség a lényeg.
A nevemet úgy venném fel, ahogy nekem tetszik. Oké, hogy nàluk ez a szokás, de nálunk itt a kis-Magyarorszàgon meg nem... Fogadják el, hogy te nem vagy vajdasági..
A köztes 50-60 föt javasolnám én is. A párodnak szerintem mondd meg, hogy téged nagyon frusztrálna sok ember (akiket nem is ismersz), és ez a te esküvöd is, nem csak az övé. 50-60 fõ szerintem annyira nem sok, de nem is kevés, ennyi emberrel már lehet jót bulizni.
Lagzin csinàlnék egy szerb-mulatós blokkot, amire tàncolhatnak. De nem csak ilyen zene menne.
Ne hagyd magad, ez egy próba is, hogy a párod mennyire hajlandò a te kéréseidet is figyelembe venni. Ehhez persze azért te is legyél rugalmas, tehàt fogadd el, hogy a násznép egy része szeretne táncolni, vagy pl. a férjed szeretne "elrabolni", mert neki tetszik ez a szokás.
Ez a blokk ez nagyon jó ötlet, ez tetszik :D mert nyilván az én barátaim és családom nem szereti a szerb zenét sztem.
Hát nem fogom hagyni magam, az 100%.
Koszonom a válaszokat! :)
Szia! Én is vajdasági vagyok és a barátom is, előre tudom, hogy konfliktus lesz belőle, mert én se szeretem azt a sok embert, nekem elég lenne 20 ember is az esküvőmre :D szüleim szerint is okés az 50 alatti látszám, ő meg megszokta, hogy családon belül 150-200-250 ember van a lagzin... ufff.. mert a nagyapád testvérének az unokája is ott kell legyen...
Merre laknak vajdaságon belül egyébként?
Kb tudom hol mi a szokás :D
25N
Én mondjuk úgy gondolom, hogy egy estét kibírnék, ha a párom is nagy esküvőt akar, minthogy évekig tőle és/vagy a családjától is neheztelést kapjak, mert a baráti/családi/közösségi kapcsolatok azért sérültek meg. De ez tényleg csak az én elképzelésem és nálunk, mindenki a saját meghívottait fizette (pl. mi 30 főt hívtunk volna úgyhogy további 70-t fizettek a szülők, vacsora+díszítés+szállás).
A körülbelül 50 fő jobban hangzik, mint a max. 50, ha erről beszélsz a pároddal, akkor érdemes ezt a szófordulatot használni. Illetve, az is jó pont, ha mondjuk megengeded, hogy ő hozzon kétszer annyi vendéget, mint te, mert nekem mondjuk fájó pont lett volna, ha a párom minden neki fontos embert meghívhat, nekem meg kompromisszumokat kell kötnöm, bár mi mindketten akartunk házasodni.
Nem vagyok benne biztos, hogy ott hogyan van, nálunk a nagy esküvő sokkal inkább arról szól, hogy a meghívottnak bizonyítsuk, hogy ő fontos a családban valaki számára, számítunk rá a továbbiakban, hogy bármikor ha bajunk van, akkor segíteni fog, és azért nyúlik mindig a lista, mert nem szeretnénk, ha valaki aki így gondol magára, az lemaradna és megsértődne és később nem számíthatnánk rá. Ezért nekem mondjuk egy 42 fős nagyon szűk - unokatesókig bezárólag - esküvő jobban működött volna, mint egy 70 fős, amire mondjuk meg tudtam volna még hívni az eggyel távolabbi körből néhány családot.
A nevedet, ha szeretnéd akkor tartsd meg, az nem egy este, amit ki lehet bekkelni, hanem együtt kell élni vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!