Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy jussunk kompromisszumra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy jussunk kompromisszumra az esküvőt illetően?

Figyelt kérdés

Nos, van a párom. Ő és a családja fontosnak tartja a házasságot, náluk (vajdasági) hatalmas nagy, 150-200 fős az esküvő, mulatossal és szerb zenével. Ezenkivul szokás, h a feleség felveszi a férj vezeteknevet (pl. Kiss Anitabol lesz Kovács Anita). Ők abszolút hagyomanyapolok, másfata esküvőn soha nem is voltak .

Ezzel szemben vagyok én, akit eleve nem érdekel se az esküvő, se a házasság. Miatta még épp belemennek a házasságba, mert úgy vagyok vele, h ok, nekem csak egy papír, de ha neki fontos, oké.

De az esküvő, amit ők akarnak, felall a szőr a hátamon. Ha már nagyon muszáj, akkor max 50-60 fős kis lagzinak örülnék, de semmifelekeppen nem egy ekkora giccsparadenak. Eleve utalom az olyan eseményeket, ahol központban kell lennem, nem hogy még ennyi ember bamuljon. Kiraz a hideg és görcsbe randul a gyomrom marcsak a gondolattól is. És igazából senki nevet nem is akarom felvenni, mindig is úgy voltam vele, hogy van nekem saját nevem,amit szeretek :D

Mi lenne a megoldás ebben az esetben? Nyilván nekem is engednem kell, de úgy érzem, én már azzal is hajlok a kompromisszumra, hogy eleve olyan dologba belemegyek, ami számomra huszadrangu dolog. De érte megteszem. Viszont eléggé introvertalt vagyok, úgyhogy magamat viszont nem szívesen tennem ki ilyen gigantikus méretű eseménynek.

27/N

2020. aug. 21. 10:46
 1/9 Lachesys ***** válasza:
100%
Engem inkább az anyagi része zavarna. Egy ekkora parádé kb öt millio ft. Plusz én megyek férjhez nem a rokonok, az én napom lesz nem a rokonoke. Az én nevem nem a párom anyukajae stb. Ezekben én döntök. Ha nagyon balhesak maximalizalnam a létszámot 100 főben... Állj a sarkadra, ne anyós apos meg mit tudom én ki mondja már meg milyen nevet vegyél fel.
2020. aug. 21. 10:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A párod is ragaszkodik ehhez az egészhez, vagy csak a családja?
2020. aug. 21. 11:11
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt kérdezném meg első körben, hogy a párod mit akar? Hogy gondolkodik erről? Mert amúgy szerintem az egy tök jó köztes megoldás, hogy tartatok egy szolidabb esküvőt, 50-60 fővel (nagyon max 100, a békesség kedvéért), a nevét esetleg kötőjelesen felveszed, de ha nem tetszik, akkor azért én megtartanám a sajátom, ha úgy szeretnéd, ebbe azért mégse szóljon már bele senki. Nem anyósék meg a hatvanadik rokon házasodnak, hanem ti.
2020. aug. 21. 11:31
 4/9 A kérdező kommentje:

Sajnos páromnak is az az elképzelése, ami a szüleinek, ebben nőttek fel,hagyomanytisztelo család.

Eleve kotojeles a nevem, szóval sajnos hülyén nézne ki meg egy kotojellel. De a nevemen semmifélekeppen nem fogok változtatni, az fix.

Köztes megoldásnak javasoltam az 50-60 főt, de h az kevés... Sztem meg nem a mennyiség a lényeg.

2020. aug. 21. 11:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A nevemet úgy venném fel, ahogy nekem tetszik. Oké, hogy nàluk ez a szokás, de nálunk itt a kis-Magyarorszàgon meg nem... Fogadják el, hogy te nem vagy vajdasági..

A köztes 50-60 föt javasolnám én is. A párodnak szerintem mondd meg, hogy téged nagyon frusztrálna sok ember (akiket nem is ismersz), és ez a te esküvöd is, nem csak az övé. 50-60 fõ szerintem annyira nem sok, de nem is kevés, ennyi emberrel már lehet jót bulizni.

Lagzin csinàlnék egy szerb-mulatós blokkot, amire tàncolhatnak. De nem csak ilyen zene menne.

Ne hagyd magad, ez egy próba is, hogy a párod mennyire hajlandò a te kéréseidet is figyelembe venni. Ehhez persze azért te is legyél rugalmas, tehàt fogadd el, hogy a násznép egy része szeretne táncolni, vagy pl. a férjed szeretne "elrabolni", mert neki tetszik ez a szokás.

2020. aug. 21. 11:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Ez a blokk ez nagyon jó ötlet, ez tetszik :D mert nyilván az én barátaim és családom nem szereti a szerb zenét sztem.

Hát nem fogom hagyni magam, az 100%.

Koszonom a válaszokat! :)

2020. aug. 21. 11:58
 7/9 anonim ***** válasza:
83%

Szia! Én is vajdasági vagyok és a barátom is, előre tudom, hogy konfliktus lesz belőle, mert én se szeretem azt a sok embert, nekem elég lenne 20 ember is az esküvőmre :D szüleim szerint is okés az 50 alatti látszám, ő meg megszokta, hogy családon belül 150-200-250 ember van a lagzin... ufff.. mert a nagyapád testvérének az unokája is ott kell legyen...

Merre laknak vajdaságon belül egyébként?

Kb tudom hol mi a szokás :D

25N

2020. aug. 21. 13:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Más dologban is ennyire hajlik a kompromisszumra? Te már alapból engedtél az elveidből, hiszen nem is igazán akartál esküvőt, ő meg a szüleivel együtt még azt is el akarja dönteni, milyen nevet viselj a házasságkötés után. Én a névvel kapcsolatban semmi beleszólást nem engednék, és ragaszkodnék a max. 70 főhöz. Téged akarjon elvenni, ne egy elképzelt szerb menyecskét, aki bólogat minden baromságra, amit ő meg az anyjáék kitalálnak.
2020. aug. 23. 20:58
 9/9 anonim ***** válasza:
65%

Én mondjuk úgy gondolom, hogy egy estét kibírnék, ha a párom is nagy esküvőt akar, minthogy évekig tőle és/vagy a családjától is neheztelést kapjak, mert a baráti/családi/közösségi kapcsolatok azért sérültek meg. De ez tényleg csak az én elképzelésem és nálunk, mindenki a saját meghívottait fizette (pl. mi 30 főt hívtunk volna úgyhogy további 70-t fizettek a szülők, vacsora+díszítés+szállás).

A körülbelül 50 fő jobban hangzik, mint a max. 50, ha erről beszélsz a pároddal, akkor érdemes ezt a szófordulatot használni. Illetve, az is jó pont, ha mondjuk megengeded, hogy ő hozzon kétszer annyi vendéget, mint te, mert nekem mondjuk fájó pont lett volna, ha a párom minden neki fontos embert meghívhat, nekem meg kompromisszumokat kell kötnöm, bár mi mindketten akartunk házasodni.

Nem vagyok benne biztos, hogy ott hogyan van, nálunk a nagy esküvő sokkal inkább arról szól, hogy a meghívottnak bizonyítsuk, hogy ő fontos a családban valaki számára, számítunk rá a továbbiakban, hogy bármikor ha bajunk van, akkor segíteni fog, és azért nyúlik mindig a lista, mert nem szeretnénk, ha valaki aki így gondol magára, az lemaradna és megsértődne és később nem számíthatnánk rá. Ezért nekem mondjuk egy 42 fős nagyon szűk - unokatesókig bezárólag - esküvő jobban működött volna, mint egy 70 fős, amire mondjuk meg tudtam volna még hívni az eggyel távolabbi körből néhány családot.

A nevedet, ha szeretnéd akkor tartsd meg, az nem egy este, amit ki lehet bekkelni, hanem együtt kell élni vele.

2020. aug. 23. 23:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!