Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha tűkön ülve erőltetik, miért nem akarnak kompromisszumot kötni?
Sziasztok
Párom és én 2 év alatt 300.000ft tettünk félre.
szerény kis esküvőt szeretnénk 20 fővel. Pár dologról lemondunk amit feleslegesnek érzünk pl : zenész,dj
Vőfély, ceremónia mester, díszítés, videós
Ami kérdéses az a helyszín
Vőlegényem mindenképpen bérelne egy kisebb konferencia termet ami mégis a miénk meghittebb és mégsem azt az érzést kelti,hogy egy szombaton elmentünk kajálni egyet a családdal aztán amikor megebèdeltünk lehet menni....
Kell egy szállás, többen angiából repülnek haza, 2 emberen kívül mást nem tudunk az otthonunkba fogadni szóval kellene a többi vendégnek szállás
helyszín amit még mindig nem találunk....
Gyűrűk
Ruha
Anyakönyvvezető
Étel,ital,rágcsa
Fotóst 4 órában tudunk bérelni.
Én vágynèk pár díszre ,pl fényfüzèr, pár virág...
Szolidan,de mégis érzékeltetnè,hogy megesküszünk
Őszintén jelenleg ott tartunk,hogy az élet, ital már elvitte a 200.000ftot.
Gyűrű fejenként 20.000ft
Ruha és ennyi jön ki a 300ból
Sokan tűkön ülve várják mikor lesz az esküvő lemondtunk így is dolgokról, folyamatosan gyűjtünk,de ilyen árak mellett 20 fős esküvő minimum a duplájára lenne szükség.
Kérdeztem,hogy mivel szeretnétek hozzá járulni,hogy gyorsabban meglegyen minden,ha már ti jobban várjatok mint én... Csak ment a félre beszélès... én már annyira ideges lettem ez miatt, hogy
elejtettem egy olyan mondott,hogy akár már jövő hónapban meglenne, ha mindeki állna az étteremben a saját részét... És itt szó szerint kiakadt mindeki,hogy én mit képzelek,ez a minimum amit a vendégek kapnak az esküvőn...
Őszintén ha már mindenki türelmetlen, és tudják,hol tartunk anyagilag...nem az lenne a normális, hogy jó rendben van,nem adunk pénzt,de cserébe akkor abban tudunk segíteni hogy...
Vagy figyelj akkor mi 3-an úgy gondoltuk,hogy pénz helyett kifizetjük a fotóst....
Ha valaki kifizetne valamit akkor hálám jeléül viszonozám,hogy figyelj akkor nem kell adni pluszba semmit
És még engem hülyéztek le, amikor nem látom,mi a próblèma...
Kompromisszum. Ennyi.
6 éve 300ból egy 26 fős esküvőt hoztam ki. Nyilván azóta emelkedtek az árak, főleg az éttermek. Ruhát béreltem 80ért, azon sokat lehet spórolni, ha nem ragaszkodsz a nagy esküvői ruhához, lehet 20-30ért egyszerű szép fehér ruhákat venni. Mi éttermeztünk, bár nem táncolgattunk, de az étteremnek van olyan része, ahol ezt is biztosítják. Érdemes lehet összekötni a terembérést és az éttermet és akkor az étterem általában díszít is.
Azért nézd meg kicsit jobban, mi az, ami miatt csak ennyit tudtatok összegyűjteni ennyi idő alatt. Nagyon kevés. Ennyiből én nem rendeznék lagzit, hogy őszinte legyek. Elmennék a férjemmel aláírni a papírt, aztán max egy kis családi éttermezés, és semmi sallang. Igen, neked ez lemondás, meg nem erről álmodtál, de hidd el, nem kell más. (Nekem még a sajátom is sok volt legalábbis.) Meg hát ne vedd sértésnek, de addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Egy esküvővel lenullázni magatokat... Meg fogjátok bánni.
A családot meg... Hát jó lenne felnőtt módjára viselkedni, és a siettetést figyelmen kívül hagyni, vagy határozottan leállítani őket. Vagy ennyi erővel meg se kell hívni őket, majd bejelentitek, hogy megházasodtatok. :D komolyan megcsinálnám a helyedben.
Te komolyan a vendégektől várod el, hogy finanszírozzák a lakodalmadat és nem érted, hogy miért hülyéznek le? Megáll az eszem. Jobb helyeken a szülők fizetik, de csak ők és nem a nagynéni meg az unokatestvér.
Ha nem telik rá, nem kell a rongyrázás. Össze lehet házasodni pénz nélkül is, bementek, összeadnak benneteket, aztán kész.
Azért ti sem vagytok normálisak, hogy évekig spóroltok valamire, "gyökketővel", mert alig valamit tudtok félretenni, amire aztán egy nap alatt eltapsoljátok a pénzt, a mire is? Az infláció gyorsabban emelkedik, mint a megtakarításotok, így sose lesz meg...
Aki azt írta, hogy rázzátok a rongyot a semmire, nyilván arra értette, hogy a vak is látja, hogy nem engedhettek meg magatoknak olyan banzájt sem, amit terveztek, és a tetemes költséges a vendégek jelentik... Ezek szerint egyikőtök családja sem akar a zsebébe nyúlni, ellenben igen jót bulikálna a kontótokra, esküvő címszó alatt. Nektek tényleg megéri erre spórolni hosszú éveket, miközben egy sz..r gyűrűvel beéritek, amire pedig megérné költeni, hogy ne két évig tartson...vagy valam közös élményre is költhetnétek...A ti dolgotok, csak így ti magatok veszitek el a varázsát az egész esküvőnek...addig kuporgattok rá, hogy már kissé nevetséges lesz eljátszani, hogy ifjú pár, meg összekötitek az életeteket, miközben már hosszú évek óta élitek azt, és gyakorlatilag semmi változást nem hoz a papíron kívül.
#15 nem várom el nem is vártam el
Idegességemben mondtam,hogy ha ennyire esküvőzni akarnak már akkor segítsenek be amivel tudnak....
Csórók vagytok ehhez. Menjetek az irodába, hogy házasok legyetek hivatalosan, utána pedig belföldre utazzatok el.
Én ezt csinálnám.
Tapasztalat: mindegy, hogy kit hívtok el, a 20 fős keret kevés, és mindig bele fogsz futni olyanokba, akik felemlegetik, hogy nem voltak ott. De nem veletek örülni akarnak, csak tényleg bulizni meg zabálni a ti kontótokra. Ezt sértődés nélkül úgy lehet megoldani, hogy A: mindenki ott van, B: nincs ott senki.
Mi az utóbbit választottuk. Online rendeltem egy fehér koktélruhát, meg vettem a kínaiban egy hozzá illő cipőt olcsón, mert egyszer fogom felvenni az életben, elég, ha jól néz ki. Nem kell tartósnak lennie. Ez volt kemény 5000 Ft összesen. A férjemnek van öltönye, neki vettünk egy szép inget hozzá, egy olyan nyakkendőt, ami illet a ruhához. A csokrot aznap reggel csináltatta a tanúm, a legjobb barátnőm. Nem mondta, hogy menyasszonyi csokor, így pár ezerből meglett, meg vett pluszba egy virágot, abból megcsinálta a kitűzőt a vőlegénynek.
Hétköznap délután a házasságkötés ingyenes, akkor is, ha nem csak két csak tanú van. Annyi, hogy a koccintáshoz a pezsgőt nekünk kellett vinni.
A tanúk a legjobb barátaink voltak, ott voltak a szüleink meg a testvéreink, párral és gyerekekkel. 15 fő összesen.
Utána após szőlöjében tartottunk egy partit. Szépen fel volt díszítve, kaptunk kölcsönös két sörpadot, két nyitható pavilont, raktunk a gyerekeknek az árnyékba egy kis felfújható medencét. Bogrács gulyás, grill, após bora, pálinkája, üdítő , sör, a legnagyobb kiadás két üveg krémlikőr volt a lányoknak.
Élfélre a gyerekek húzták a lóbőrt, a pasik pucéran áztak a gyerekmedencében, csacsi részegen.
Több emlékem nincs, mert hazamentünk nászéjszakázni. Aki a közelben lakott, az szintén hazament, a többiek kint aludtak felfújható matracon a présházban. (Meg a kerti bútorokon, bepiálva.)
Összesen nem került 200 ezerbe. Rengeteg fotó készült, ezekben bőven akadt olyan, amiből albumot tudtam szerkeszteni.
A maradék pénzből elmentünk egy hétre nyaralni Görögországba. Szeptember végén olcsóbb is volt, az idő csodálatos. Ez kicsit többe került, mert bőven volt belépő, étterem, hajózás, minden. Az apartman viszont nem volt drága egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!