Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az ügyvéd szüleim ellehetetlen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ügyvéd szüleim ellehetetlenítik az esküvőnket, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Világéletemben nagyon szoros kapcsolatban voltam a szüleimmel, mindent megadtak nekem, amire csak vágytam, mind anyagilag, mind érzelmileg. Az átlagnál jóval tehetősebbek, mindketten ügyvédek. Nem voltak akkor sem mérgesek, mikor bejelentettem, hogy bármi leszek, de ügyvéd biztosan nem, így nem lesz, aki továbbvigye a dédapámig visszavezethető praxist. Végül fogorvos lettem, amit egy percet sem bánok, hogy így alakult. Az eddigi párjaimat kivétel nélkül szerették, mindig azt mondták,ha engem boldognak látnak, akkor ők is azok. A jelenlegi párommal 3,5 éve vagyunk együtt. Pontosan 9,5 év van köztünk a javamra. Mikor összejöttünk, akkor még egyetemista volt, de 7 hónap múlva abbahagyta, mert nem szerette a szakot, amire járt, egy szenvedés volt neki az egész. Elkezdett dolgozni művészeti területen, csodálatos festményeket készít. 4 hónapja voltunk együtt, amikor összeköltöztünk a szüleimtől kapott lakásomba,valamint azóta néha-néha használja a szintén tőlük kapott autómat (neki nincs autója). Nincs havi fix keresete, nagyban függ a megrendelésektől,hogy mennyi pénz landol a bankszámláján. Az elmúlt pár hónapban szinte semmit nem keresett, ezért kitalálta, hogy elmegy munkát keresni, hogy legyen kiszámítható jövedelme, a festés megmarad hobbinak. Számtalan állásinterjún volt, eddig sehova nem őt választották. A következő hónapban megyünk nyaralni Görögországba, eddig felesben fizettük az utazásokat, most kifizettem helyette mindent. Tervezzük, hogy jövő nyáron összeházasodunk. Anno a szüleimmel megegyeztünk abban, hogy állni fogják az esküvőm költségeit. Említettem nekik, hogy szeretnénk jövő nyáron nyélbe ütni a lakodalmat. Erre olyan választ kaptam,hogy azt hittem menten összeesek a meglepettségtől: rendben, állják a költségeket teljes egészében, de ragaszkodnak hozzá, hogy kössünk házassági szerződést a párommal, amiben vagyonelkülönítő rendszert kötünk ki. A lényeg, hogy ne szerezzünk közös vagyont sosem, ha esetleg válnánk, akkor se kerüljek rosszabb anyagi helyzetbe, mint korábban voltam, ne tarthasson igényt semmilyen javamra. Tőlem ez a felfogás teljesen idegen, az utolsó darab bármimet is megfelezném a párommal, akit mindennél jobban szeretek, és azt szeretném, hogy neki legyen a legjobb, akár a saját érdekeim háttérbe szorítása árán is.

2023. jún. 28. 19:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
85%

Fake történet senki ne b@ssza fel magát. Csak egy nyári szünetes látogatottság növelő kamukérdés.

Amúgy ötletes volt, nem unalmas.

2023. jún. 29. 06:59
 62/72 anonim ***** válasza:
78%

A példázatokat, amelyeket a homokra és a kőre épített házról írtam, cseppet sem komolytalanok!

Az érzelmek és az ész közötti különbséget érzékeltettem, hogy felnyissam a szemét jelképesen szólva az éberalvás állapotából a kérdezőnek.

A gyakorlatban biztosan működik, ha valaki használja a józan logikáját. Hiszen a többség is erről ír tulajdonképpen ez alatt a kérdés alatt, csak érzelmektől fütőtten inkább.

Persze, ha a kérdés tényleg valós. Nem tudhatunk konkrétumokat, innen a monitor mögül.

2023. jún. 29. 07:39
 63/72 anonim ***** válasza:
77%

Felsorolom a problemahalmazt, ami ezt eredmenyezte.

1. vannak a szuleid, akik nem tudtak jol felnevelni.

2. vagy te, sajat magad bevallasa szerint is furcsa.

3. van egy leha, gyakorlatilag a szuleit rad levalto gyerek, aki se tanulni, se dolgozni nem akar

4. az anyagi helyzet totalisan ellentetes a mukodokepes felallassal. Ha neki lenne vagyona, de hederezne, mig te dolgoznal, az mukodhetne.

5. itt jon egy naivtast survan abrazolo erzelgos resz, a tehetsegrol, meg a mindent legyozo szerelemrol, blablabla

6. aztan van a szerzodes, amit a szuleid forsziroznak, akik nalad sokkal jobban ismerik a vilag mukodeset. Meg annak is a tudataban vannak, hogy bar a korod meglenne, de az elettapasztalatod nincs ahhoz, hogy felelos dontest hozz.

7. a baratocskad, bar tudja, hogy ez kardinalis kerdes es neki semmibe nem kerulne, megis beleall abba, hogy o ilyet nem ir ala. Te helyett, hogy feltenned a miert nem? kerdest helyette mosdatod a szerecsent.

8. 34 eves letedre, meg mindig nem valtal le a szulokrol, talan most jott el az ideje, hogy a tinidzser kor vegen levo lazado korszakodba lepj. Ugyanis az adja meg a levallashoz szukseges energiakat es indit el a sajat utadon. Addig egyszeruen nem vagy felnottnek tekintheto. Talan innen is van a 24 eves legenyhez fuzudo l'amour. Gyerekek vagytok mindketten.

Jol abrazoltam pontokba szedve? Barmelyik pontot, ha kihuznank, mar egy atlagos, mukodo kapcsolat lehetne. De amelyiknel mindegyik pont serul, az nem fog mukodni. Ha a kerdes feltevesnek az volt a celja, hogy megszavazzuk kinek van igaza ebben a helyzetben, akkor en is a szulokre voksolnek. Ez penzugyi kerdes, nem szerelmi, lasd a felsorolt pontokat. Az csak kod, ami korbelengi.

2023. jún. 29. 14:49
 64/72 anonim ***** válasza:
80%

63, kihagytad, hogy 34 évesen úgy gondolkodik a jövőjéről, hogy 3-4 év múlva akár lehetne is gyerek, miután kinevelte a praxisában az utódját:

"A gyerekkérdésről: nem szeretnék addig szülni, ameddig nem találom meg az a lelkes, fiatal utódomat, akire teljes egészében rábízhatom a pácienseim, akinek minden tudásom át tudom adni, akire maximálisan számíthatok. Ez reményeim szerint 3-4 év múlva megtörténik. "

2023. jún. 29. 15:10
 65/72 anonim ***** válasza:
100%

"az utolsó darab bármimet is megfelezném a párommal,"

SZép, de a párod ezt egyoldalúnak veszi. Ő csak elvesz tőled, de semmit nem ad. Biztos lehetsz benne, ha valami történne és nem lenne pénzed, jövedelmed, azonnal lelépne mellőled.

2023. jún. 29. 16:36
 66/72 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a szüleidnek, csak te olyan naiv vagy hogy nem látod be.
2023. jún. 29. 20:27
 67/72 anonim ***** válasza:
97%
A házasság nemcsak egy szerelmi, hanem egy vagyoni szerződés is, aminek igen, le kell fektetni az alapjait, ha nem a nulláról kezdtek mindent közösen, 20 evesen.
2023. jún. 30. 11:15
 68/72 Dorka900 ***** válasza:
100%
Ne is haragudj, anyádék lakásában élsz ( meg élősködik ott a csávó) anyádék autóját használjátok és van képed felháborodni azon, hogy azt mondják, hogy márpedig köss házassági szerződést, mert a vak is látja, hogy ez egy élősködő fasz? Atyaisten, ha tudták volna, hogy ez lesz a nevelésük eredménye, egy ilyen ostoba nő. De ha ennyire nagyra vagy magaddal, akkor takarodj a szüleid házából, add vissza az autót és teremtsetek meg magatoknak mindent a te szuper okos és tehetséges paliddal :)
2023. júl. 13. 15:23
 69/72 anonim ***** válasza:
0%
Bocsanat, de a szulei neveltek ilyenre, o meg nem tudta meghaladni ezt a szintet. Tehat a szulok nevelese egy rakas szar volt, egy leha onallotlan valakit neveltek fel, telenyomtak penzzel, majd neznek ki a fejukbol, hogy ez meg wtf? Apu meg anyu nem allt a helyzet magaslatan, es most is csak a sajat eszkozeikkel probaljak a szart elkenni, amiben aktiv szerepuk volt. A tekozlo lanyuk, meg osszejott egy semmirekellovel. Szerintem passzolnak, mindketto megtalalta a maga szamitasat, boldogak, mehet a lagzi.
2023. júl. 14. 14:18
 70/72 anonim ***** válasza:
100%

69

nem minden csak a szülőkön múlik. egy emberre nem csak a szülei vannak hatással és a szülei teljesen más mentalitást képviselnek, ezt nem tőlük szedte.

2023. júl. 14. 14:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!